El Torreo knoopt meteen weer aan met de overwinnin...

Nieuws

El Torreo knoopt meteen weer aan met de overwinning

Lier

Onze tophengst El Torreo de Muze bevestigt ook na de coronapauze het potentieel dat hij de voorbije jaren al tentoonspreidde. Op het CSI3* in Lier snelde hij naar de overwinning in een 1.45m-rankingproef met Bernardo Alves. Ook Matisse de Mariposa toonde zich met een derde plaats in een 1.40m-proef. Met Eames de Hus realiseerde Bernardo Alves drie nulrondes op drie bij de zesjarigen.

In de GP van Lier was er een derde plaats voor Pieter Clemens en Icarus (v. Querlybet Hero). Konak (v. Nabab de Rêve) en Gilles Thomas eindigden op plek zeven. Just Energie (v. Nabab de Rêve) en Vincent Lambrecht pakten nog een tweede plaats over 1.45m.

Bij de jonge paarden waren er foutloze ronde(s) voor In and Out DB (v. Elvis Ter Putte, Thierry Goffinet) en Orelia van ’t Edelweishof (v. Nabab de Rêve, Abdel Saïd) in de rubrieken voor zesjarigen en voor Nikita van het Geinsteinde (v. Elvis Ter Putte, Wilma Charlotte Hellström), N-Joy van ’t Hellewater (v. Elvis Ter Putte, Wilm Vermeir), Nora De Mariposa (v. Elvis Ter Putte, Jérôme Guery), Nando van Haagem (v. Elvis Ter Putte, Christopher Megahey), Scenorrado vd Hunters Z (v. Scendro, Derin Demirsoy), Eagle vd Wolfsakker Z (v. Elvis Ter Putte, Pieter Clemens), New Life van het Hellehof (v. Elvis Ter Putte, Thibault Philippaerts), Negredo de Muze (v. Elvis Ter Putte, Michael Whitaker) en I’m Special LVS Z (v. I’m Special de Muze, Donald Whitaker) bij de zevenjarigen.

Gorla Minore

Nelson van de Moorskeshoeve (v. Elvis Ter Putte) en Gianluca Gennusa lieten mooie dingen zien bij de zevenjarigen in het Italiaanse Gorla Minore. Ook Oakingham Sterling (v. Vigo d’Arsouilles) met Eoin Gallagher, Bamalou de l’Ecuyer (v. Bamako de Muze) met Maxime Harmegnies en Neptune de Muze (v. Cadeau de Muze) met Jane Richard Philips noteerden een of meer foutloze rondes.

In het CSI2* zorgde Werner Muff nog voor een vierde plaats met Jolie van het Molenhof (v. Nabab de Rêve).

Vilamoura

Een vaste naam in dit overzicht is de elfjarige, Portugees gefokte hengst Extraordiner (v. Nabab de Rêve) met zijn ruiter Hugo Carvalho. In het CSI2* in Vilamoura pakten ze een derde en een vijfde stek in twee proeven 1.40m. Bij de jonge paarden imponeerden Jayde (v. Elvis Ter Putte) en Rogier Linssen.

Fontainebleau & Le Mans

Ook in Frankrijk is de competitiesport weer volop aan de gang. Encore (v. Nabab de Rêve) sprong met Kim Emmen naar een dubbele zege in Fontainebleau (rubrieken 1.40m & 1.45m), met in die laatste proef ook nog een vierde plaats voor Guinness (v. Nabab de Rêve) en Harry Allen.

Verder ook veel proeven voor jonge paarden. Nulrondes waren te noteren voor de zevenjarigen Elite d’Aiguilly (v. Nabab de Rêve, Olivier Perreau, Fontainebleau) en Dynamite du Miral (v. Nabab de Rêve, Benoit Cernin, Le Mans).

Kronenberg

In Kronenberg tot slot, sprong Elco van Hof Ter Naillen (v. Elvis Ter Putte) naar de tiende plaats in de GP2*. Naar goede gewoonte deed hij dat met Michel Hendrix.

Cyclus Vosselare

Nikita van de Koekelberg (v. Filou de Muze) sprong naar het brons in de cyclusmanche van Vosselare met Steven Vermeir. Ook Napoli van ’t Klavertje Vier (v. Vigo d’Arsouilles) en Marijn Poelmans toonden zich met een zesde stek. Giovanni Quaghebeur en Elviro NSH Z (v. Elvis Ter Putte) vervolmaakten de top tien.

Winst bij de zesjarigen ging naar Bert Panneels op Ogina vd Bisschop (v. Vigo d’Arsouilles). Steven Vermeir en Oklahoma van Kamerveld (v. Elvis Ter Putte) stonden op acht. Dylano van de Heide Z (v. Denzel van ’t Meulenhof) sprong met Steven Verwaeren naar plaats negen.

In de proef voor vijfjarigen realiseerde ons fokproduct Papillot de Muze een nulrondje met Kurt De Clercq. Ook onze jonge hengst Cuba Libre de Muze Z deed het opnieuw zonder springfouten. Bij de vierjarigen tot slot, was er een foutloze omloop voor onze hengst Special Cera du Maillet Z.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top