Fokken is niet altijd gokken

Nieuws

Fokken is niet altijd gokken

Hoewel het bekende riedeltje het tegenovergestelde beweert, vinden wij fokken niet altijd gokken. Wie goede merries combineert met goede hengsten vergroot zijn kansen op een succesvol product en dat is exact waar we voor staan bij Stal de Muze. Doorheen de jaren hebben heel wat tophengsten hun eerste fokkerijstapjes bij Stal de Muze gezet en ook in het huidige aanbod zitten heel wat genetische lekkernijen.

Zo is er van onze twee vaandeldragers Nabab de Rêve en Vigo d’Arsouilles nog diepvriessperma beschikbaar voor de liefhebbers. Onze overige gevestigde waarden Bamako de Muze, Elvis Ter Putte, Malito de Rêve en Querlybet Hero, wiens nakomelingen week na week bevestigen op het allerhoogste niveau (als het coronavirus geen roet in het eten gooit uiteraard), zijn met vers sperma beschikbaar.

Wie liever een opkomend talent gebruikt, vindt zijn gading bij I’m Special de Muze, Fantomas de Muze of onze nieuwe aanwinst Old Chap Tame. Met nog net iets jongere, maar al minstens even veelbelovende nakomelingen staken ook El Torreo de Muze, By Cera d’Ick, Gino H, Scendro, Le Blue Diamond van ’t Ruytershof en Kasanova de la Pomme afgelopen jaar reeds hun neus aan het venster. We kijken ook alvast uit naar de eerste jaargang onder het zadel van onze achtjarige hengsten Matisse de Mariposa en Mosito van het Hellehof.

Imponeren met eigen prestaties deden Eames de Hus (vier keer dubbel nul op vier deelnames in de PAVO hengstencompetitie), Fletcher Ter Wilgen Z (Belgisch kampioen vierjarigen), New Star Quality (drie keer dubbel nul in de PAVO hengstencompetitie) en Navajo van ’t Vianahof (niveau 1.40m als zevenjarige).

De fokkers die er graag snel bij zijn, kunnen we onze jongste troeven aanbevelen. Dit jaar werd de driejarige Royalo de Muze goedgekeurd bij BWP. Van de jaargang 2016 hebben we Qartoon de Muze, Quickly vd Kruishoeve en Special Cera du Maillet Z om de kar te trekken. Meer info over bovenstaande en alle andere hengsten in ons aanbod, vind je elders op deze website of in onze catalogus.

Bovendien vind je bij Stal de Muze KI en ET onder één en hetzelfde dak, waardoor hoge drachtresultaten gegarandeerd zijn en overbodige kosten kunnen vermeden worden. Aarzel niet om contact op te nemen indien je meer inlichtingen had gewenst.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top