Vreugde & verdriet

Nieuws

Vreugde & verdriet

Verdriet

Afgelopen week was er een met twee uitersten. Eerst en vooral was er droef nieuws. Kort nadat we afscheid moesten nemen van Vigo d’Arsouilles, bereikte ons ook het nieuws dat onze pas veertienjarige hengst Filou de Muze gestorven is na een noodlottig ongeval en ook Narcotique II de Muze (Darco x Qerly Chin), moeder van onder meer Querlybet Hero, Boyante de Muze en Exellentia de Muze, is afgelopen week overleden.

Vreugde

Tot zover het slechte nieuws, want gelukkig zijn er ook heel wat positieve zaken te melden. Zo wonnen Niels Bruynseels en Gancia de Muze (v. Malito de Rêve) opnieuw de Rolex GP op de Stephex Masters. Hello Zachary (ex-Markies van de Donkhoeve, v. Elvis Ter Putte) en Scott Brash sprongen dan weer naar de vijfde stek in een proef voor zeven- en achtjarigen. Nog in Wolvertem, won Daniel Deusser een 1.55m-rubriek op Killer Queen VDM (v. Eldorado van de Zeshoek), een dochter van Derly Chin de Muze, kleindochter van Werly Chin de Muze en een achterkleindochter van Qerly Chin.

Uit diezelfde lijn liet Kirschwasser SCF (v. Amaretto d’Arco) van zich horen in het Amerikaanse Bridgehampton. De hengst won er een rubriek 1.60m en werd tweede over 1.45m met Shane Sweetnam. Kirschwasser is een zoon van Werly Chin de Muze.

Iets verderop, in Opglabbeek, sprong Tim Prouvé met Nike Prova (v. Elvis Ter Putte) naar de overwinning in een rubriek voor vijf- en zesjarigen. Loic Cannaert en E-Risingson Z (v. Elvis Ter Putte) scoorden eveneens goede punten in die leeftijdscategorie, net als Brieanne Dofort op Nanou van het Dennehof (v. Elvis Ter Putte).

Freud Del Cabanon (v. Filou de Muze) snelde met Michael Whitaker naar de achtste stek in de GP3* van Valence en op viersterrenniveau was er een overwinning voor Shane Breen en Golden Hawk (ex-Figo de Muze, v. Vigo d’Arsouilles) op niveau 1.50m.

Werner Muff en Jolie van het Molenhof imponeerden in Humlikon met een zege en een tweede stek in twee proeven 1.50m. In de GP1* van Humlikon sprong Simone Buhofer naar de negende plaats op Flying Girl (v. Querlybet Hero).

In de Nations Cup van Gijon tot slot, maakte Antonio Maria Garofalo deel uit van het winnende Italiaanse team op Conquestador (v. Nabab de Rêve).

Veulenkampioenschap

Eindigen doen we op de gewestelijke prijskamp van BWP Gewest Sint-Niklaas, waar Taifun van ’t Reebroeck (v. Scendro, f: Stal ’t Reebroeck) tweede eindigde in reeks A van de mannelijke veulens. Titus van het Bekelhof (v. Cuba Libre de Muze Z, f: Tom Van Hecke) stond op vijf. Ook nazaten van Bamako de Muze, Malito de Rêve, Eames de Hus en Vigo d’Arsouilles konden zich plaatsen voor het Nationaal Kampioenschap dat dit weekend plaatsvindt.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top