Vijfde plaats voor Fantomas in GP Oliva

Nieuws

Vijfde plaats voor Fantomas in GP Oliva

Oliva

Geweldig nieuws bereikte ons vanuit Zuid-Spanje waar Fantomas de Muze en Karline een van de weinige duo’s waren die de GP van Oliva zonder kleerscheuren konden doorkomen. Een knappe vijfde plaats was dan ook het resultaat. Niet alleen Fantomas zelf, maar ook zijn nafok loopt steeds vaker in de kijker. Kenia van ’t Laerhof en Jane Richard Philips schreven een proef 1.50m op hun naam in Doha.

Met een van onze andere hengsten, Navajo van ’t Vianahof, eindigde Karline nog tiende in een proef 1.40m. In diezelfde rubriek was er overigens een tweede stek voor Pirate d’Andalou (v. Nabab de Rêve) en Ruben Romp. Ook voor Kasanova de la Pomme en Lector vd Bisschop waren er nulrondjes op die hoogte.

In de GP1* noteerden we nog een tiende plaats voor Margriet de Mariposa (v. Nabab de Rêve) en Jérôme Guery.

Derly Chin

Ons fokproduct Derly Chin de Muze (v. For Pleasure) liet zich dan weer opmerken dankzij haar nafok. Killer Queen VDM (v. Eldorado van de Zeshoek) won de GP5* van Doha met Daniel Deusser. Kontador VDM, de volle broer van Killer Queen, was op zijn beurt succesvol in Vejer de la Frontera met een achtste plaats in de GP4* met Emma Stoker.

Abu Dhabi

In de Verenigde Arabische Emiraten, pakte Hannah-Gold (v. Nabab de Rêve) het zilver in de GP2*. Zij werd gereden door Mohd Osama El Borai.

Vejer de la Frontera

Ook in Vejer de la Frontera toonden de nazaten van Nabab de Rêve zich van hun beste kant. In een en dezelfde rubriek 1.40m stond Firefly W (Kara Chad) op twee, Nababette Z (Charlotte Bettendorf) op drie en Encore (Kim Emmen) op vijf. Ook Imagine de Muze (James Wilson) maakte indruk met een vijfde plaats over 1.50m. De pas achtjarige Gotham City PL (v. Filou de Muze) pakte nog een vierde stek in een proef 1.45m met Omer Karaevli.

Vilamoura

Bamako de Muze kan uiteraard niet ontbreken in dit wekelijkse overzicht. Claire Putters sprong immers naar een vierde stek in de GP van Vilamoura met de twaalfjarige Copain de Muze. Zoals de naam al aangeeft is deze ruin inderdaad door Stal de Muze gefokt. Nog in Vilamoura was er een tweede stek voor Marta Bottanelli op Vesthigo Z (v. Vigo d’Arsouilles) en een vierde plek voor Lila Bremner op Memphis v/d Vaart (v. Elvis Ter Putte) in een proef 1.40m.

VS

Nog meer successen voor onze fokproducten in Wellington, waar Go Easy de Muze (v. Vigo d’Arsouilles) deel uitmaakte van het Ierse team dat zilver pakte in de Nations Cup. In de GP van Thermal eindigde Karl Cook dan weer op zeven met Ircos IV (v. Nabab de Rêve).

Overige

Nabab’s Atlanto (v. Nabab de Rêve) en Mikael Forsten deden goede zaken in Valencia en veroverden er een tweede plaats in een proef 1.40m. In de GP van het Mexicaanse Balvanera tot slot, eindigde E-Muze Yek, gefokt door Joris De Brabander en Walter Lelie, op plaats tien met Alejandro Leonardo Winkler.

PAVO hengstencompetitie

Als uitsmijter nemen we de resultaten van onze jongste hengsten in de PAVO hengstencompetitie nog even onder de loep.

Eames de Hus tekende nog maar eens voor een dubbele nulronde (vierde keer op rij) en staat in het tussenklassement op een fraaie achtste plaats bij de zesjarigen. Ook New Star Quality blijft het goed doen bij de zevenjarigen. In Tielt was hij opnieuw goed voor een tweede plaats, een positie die hij ook bekleedt in het tussenklassement. Tot slot sprong Qartoon de Muze een tweede foutloze ronde op een rij met Tim Van den Broeck. Het is uitkijken naar de finale die plaatsvindt na de derde fase van de BWP hengstenkeuring volgende week.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top