Loading...
Samen kijken, kritisch maar toch gezellig!

Nieuws

Samen kijken, kritisch maar toch gezellig!

Een nieuw fokkerijseizoen betekent een nieuwe start. Pril leven bevolkt de stallen en de oudere garde moet steeds meer de fakkel doorgeven. Zo gaat het ook bij Stal de Muze, waar we vorig jaar helaas afscheid moesten nemen van Filou de Muze, maar vooral van ons boegbeeld Vigo d'Arsouilles. 

Daar te lang bij stilstaan ligt evenwel niet in onze aard. De opvolgers staan immers al te popelen om de fakkel over te nemen. Grootheid-in-wording Bamako de Muze werd gekroond tot 'Ambassadeur' van BWP en wordt als bewezen vererver vergezeld door Elvis Ter Putte. Iets verderop in de wachtkamer zit I'm Special de Muze klaar om zijn plaats als tophengst te veroveren en ook Fantomas de Muze zag voor het eerst nakomelingen aantreden op het allerhoogste niveau. Zij krijgen versterking van de bewezen hengst Old Chap Tame, die zelf op het hoogste niveau succesvol was en dit jaar nieuw is in onze catalogus.

Bij onze jongere hengsten kregen Kasanova de la Pomme, Kaiser van het Lambroeck en Mithras de Regor van BWP het predikaat 'Elitehengst' opgespeld. Zij maken grote sier in de internationale springpistes net als de pas tienjarige El Torreo de Muze die vorig jaar al de Wereldbeker van Rabat op zijn naam wist te schrijven. Alsof dat nog niet voldoende is, lieten By Cera d'Ick en Gino H een uitstekende indruk na met hun nafok op de BWP hengstenkeuring en steekt de eerste omvangrijke lichting Scendro's het hoofd boven water op de talrijke internationale concoursen voor jonge paarden. Hoopvol zijn we ook over de evolutie van onze jongste troeven Navajo van 't Vianahof, Eames de Hus, Fletcher Ter Wilgen Z, Qartoon de Muze en Special Cera du Maillet Z. Zij zetten al met succes hun eerste stappen in de sport en lijken klaar voor een mooie toekomst. 

Het is steeds onze visie geweest om ook jonge hengsten het volle vertrouwen geven en hen het beste merriemateriaal voor te schotelen. Onze trouwe fokkers hebben zich al achter deze zienswijze geschaard en plukken daar, aangevuld met hun eigen kennis en ervaring, de vruchten van. Het vervult ons dan ook steeds met de nodige fierheid als we ons steentje hebben kunnen bijdragen aan een succesvol fokproduct en we zijn ervan overtuigd dat er voor elke fokker een geschikte hengst in ons aanbod zit.

Heb je nog vragen, opmerkingen of wil je gewoon weten welke hengst een match made in heaven zal opleveren? Vergezel ons dan op 30 maart terecht in QC Stables en sla je slag.

Wij kijken er alvast naar uit. 

 

Altijd tot uw dienst,

Familie De Brabander - Team Stal de Muze

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top