Vier stuks naar derde fase

Nieuws

Vier stuks naar derde fase

Liefst vier door ons voorgestelde hengsten zijn door de jury doorverwezen naar de derde fase na een succesvol optreden tijdens de tweede fase van de BWP hengstenkeuring. We stellen ze graag al even aan jullie voor.

  1. Vesper van ’t Veer is een zoon van Heartbreaker uit de merrie Geena van ’t Roosakker (v. Darco). Deze lijn gaat terug op Usha van ’t Roosakker.
  2. Viento de Muze is een zoon van Quickly v/d Kruishoeve uit de merrie River Kwai de Muze (v. E.T. Cryozootech Z). Deze lijn gaat terug op La Belle van Sombeke.
  3. Heart to Heart MVD is een zoon van Heartbreaker uit de merrie Doremi F Z (v. Denzel van ’t Meulenhof). Deze lijn gaat terug op Funky Music.
  4. Vino For Fun is een zoon van Verdi uit de beroemde merrie Fit For Fun (v. For Pleasure) van Luciana Diniz.

Daarnaast kregen ook nog zonen van By Cera d’Ick (2), Le Blue Diamond van ’t Ruytershof en Scendro groen licht voor de zadelproeven.

De derde fase vindt plaats tussen 7 en 9 maart in het Azelhof.

Hengstencompetitie

Na de tweede fase stond de eerste manche van de Lannoo Belgian Stallion Competition op het programma. Bij de vierjarigen noteerden we meteen foutloze rondes voor jonge talenten Uelo de Muze (v. Libero H) en Umbello de Muze (v. Cornet Obolensky), beiden onder Yarno Geeroms. Bij de vijfjarigen deden True Colors de la Linière (v. Darco) en Tartufo de Muze (v. Chacco-Blue) het zonder fouten met respectievelijk Yarno Geeroms en Nick Vrins.

 

Oilily

Een prima start van het nieuwe jaar voor Koen en Oilily de Muze (v. Vigo d’Arsouilles). In Oliva sprongen ze naar de tweede plaats in de GP2*. Ze moesten enkel Scott Brash en Hello Mr. President laten voorgaan. Alice Janout en Esprit d’Intro Z (v. Elvis Ter Putte) stonden op plaats zes. Virginie Thonon en de pas negenjarige Pecorino de la Linière (v. Bamako de Muze) toonden hun klasse met twee derde plaatsen over 1.45m. De GP1* werd gewonnen door Jérôme Guery met Jyrado vh Bovenhoekshof (v. By Cera d’Ick).

Doha

In Qatar begon Olga van de Kruishoeve (v. El Torreo de Muze) aan 2024 zoals ze 2023 geëindigd was: met winst. Onder Simon Delestre won ze een proef 1.50m en werd ze ook nog tweede in een andere rubriek over dezelfde hoogte. Nadja Peter Steiner en Harry KM (v. Scendro) tekenden voor een derde plaats in een 1.45m-rubriek.

Basel

Een vierde en een vijfde plek voor nakomelingen van onze hengsten op het CSI5* in Basel. Zowel Viper Z (v. Vigo d’Arsouilles, Martin Fuchs) als Funky Fred vh Marienshof (v. Fantomas de Muze, Lars Kersten) lieten zich opmerken.

Abu Dhabi

Eveneens in het Midden-Oosten, in Abu Dhabi, sprongen Donald Whitaker en Nikita du Roton (v. Elvis Ter Putte) naar de vijfde plaats in een 1.45m-proef op viersterrenniveau. In de CSI2*-rubrieken noteerden we een derde plek voor Sophie Hinners en Special Life (v. I’m Special de Muze).

Overige

Gilles Thomas en Feromas van Beek Z (v. Fantomas de Muze) snelden naar de tweede plaats in de GP2* van Opglabbeek. Millie Allen en Bailarinna (v. Filou de Muze) stonden op plek zes. In Neustadt-Dosse noteerden we een vijfde plaats voor Hilmar Meyer op Orion Ter Doorn (v. Elvis Ter Putte) in een 1.45m-rubriek. In Groningen tot slot, wonnen Bas Moerings en Kivinia (v. I’m Special de Muze) een rubriek 1.45m in de week net na nieuwjaar.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top