Topklasseringen voor onze hengsten

Nieuws

Topklasseringen voor onze hengsten

Na de GP-winst van Lector vd Bisschop vorige week, konden onze andere GP-hengsten niet achterblijven. Kasanova de la Pomme schitterde in St. Gallen met een zevende plaats in de GP5* en 0/4 in de landenwedstrijd, uiteraard met Koen Vereecke in het zadel.

Bernardo Alves had El Torreo de Muze en Mosito van het Hellehof mee naar het viersterrenconcours in Wiesbaden. Met El Torreo pakte hij de tweede plaats in de hoofdproef op zondag. Mosito was goed voor de zesde plaats in de GP, een vijfde plek in het 1.50m en een vierde plaats in de zesbarenproef.

Eveneens in St. Gallen sprong Next Funky de Muze (v. Elvis Ter Putte) naar de derde plaats in een rubriek 1.40m onder Jos Verlooy. Sanne Thijssen en Hi There (v. Nabab de Rêve) imponeerden met een vijfde plaats in de GP. Nimrod de Muze Z (Nabab de Rêve uit Heroine de Muze) was een van de slechts drie paarden die dubbel nul bleef in de zware landenprijs met Pedro Veniss.

Op het tweesterrenconcours in Lier pakte Thiago Ribas da Costa een negende plaats in de GP in het zadel van Mallito (v. I’m Special de Muze). Diezelfde ruiter sprong zich ook in de prijzen met Labor’s No Limits Z (v. Nabab de Rêve) in een rubriek 1.40m. Kendra Claricia Brinkop en Origi Horta (v. Kasanova de la Pomme) snelden naar de derde plaats in een proef 1.45m. Ping-Yang Hsieh eindigde vierde in een rubriek 1.40m op Nerio de la Haute Bruyeres (v. Elvis Ter Putte).

Overige

In het Tsjechische Zduchovice eindigde Bronislav Chudyba derde in een rubriek 1.45m op Vroom de la Pomme Z (v. Vigo d’Arsouilles).

In de landenwedstrijd van Madrid was er opnieuw een dubbele nulronde van Jessica Burke en Namamia (v. Fantomas de Muze). Het leverde het Ierse team een bronzen medaille op.

Battlecry (ex-Olympus van de Molenberg, v. Vigo d’Arsouilles) pakte de vierde plaats in de GP2* van Vancouver-Langley onder Tiffany Foster.

Voor Bingo del Tondou (v. Vigo d’Arsouilles) en Penelope Leprevost was er een vierde plaats in de GP3* van Cabourg. Le Coultre de Muze (v. Presley Boy) stond op plaats zes met Philippe Rozier in het zadel.

Martien Vander Hoeven en Navaro van ’t Verahof (v. Elvis Ter Putte) waren goed voor de derde plaats in een proef 1.45m in Tryon.

Jeugd

Eindigen doen we met een brok nieuws vanop diverse jeugdconcoursen die de voorbije weken hun verloop kenden. Zo wonnen broer en zus Tristan en Aurelia Guisson anderhalve week geleden de Belgische titel bij de Young Riders respectievelijk Junioren, elk in het zadel van een nakomeling van Nabab de Rêve. Aurelia Guisson deed dat op No Limit vh Legita Hof Z, de halfzus van onze jonge hengst Tellini van ’t Ruytershof. Tristan Guisson had Naturelle vh Legitahof Z hiervoor gezadeld.

Afgelopen weekend verzamelde de jeugd in het Nederlandse Zuidwolde. Het Belgische team sprong er naar het brons in de landenwedstrijd bij de Junioren, met in het team Louise Ameeuw en Nasty Boy de Muze (v. Bamako de Muze). De Belgische Young Riders wonnen zelfs hun Nations Cup met dank aan onder meer Aiko Paridaen op Libelle de Muze (v. Elvis Ter Putte) en Sacha Beghuin op Elcup Van Beek II Z (v. Elvis Ter Putte). In de GP voor Young Riders sprong de Zweedse Filippa Enmark zich in de kijker met King Kong van ’t Valissenhof (v. Fantomas de Muze).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top