Stal de Muze domineert BK Jonge Paarden

Nieuws

Stal de Muze domineert BK Jonge Paarden

BK Gesves

Wat een week voor Stal de Muze op het BK Jonge Paarden. Het begon al goed in de finale bij de vierjarigen op zaterdag, waar onze fokproducten Perfect Edition de Muze (v. Gemini xx, Brent Van Damme) en Palmiro de Muze (v. Denzel van ’t Meulenhof, Robinson Maupiler) kampioen werden. Ook Fletcher Ter Wilgen Z, in mede-eigendom van Stal de Muze, was een van de kampioenen, net als Hopes Are High 111 (v. Scendro, Thomas Thometcheck) en Denzelnoor Z (v. Denzel van ’t Meulenhof, Peter Schollaert). Verder zagen we in de finale nog een nakomeling van Vigo d’Arsouilles (Virunga H Z), een van Fantomas de Muze (Primavera v/d Dennehoeve) en twee nazaten van Denzel van ’t Meulenhof (Pico Belle van Twee Eiken en Jessy Belle de Muze).

Ook op het BK voor vijfjarigen liet Denzel van ’t Meulenhof van zich horen dankzij een bronzen medaille voor Steven Verwaeren en Dylano van de Heide Z. Thibaut Huyvaert en Orphy van Kruishoeve (v. Elvis Ter Putte) sloten aan op plaats acht, vlak voor Caroline De Laet op Orelia van ’t Edelweishof (v. Nabab de Rêve). Nog in de finale een nakomeling van Kasanova de la Pomme (Origi Horta), Elvis Ter Putte (Olympia van het Eikenhof) en Scendro (Ovito van de Looise Heide).

Vorig jaar greep Mr. Jones (v. I’m Special de Muze) nog de titel bij de zesjarigen met Stef Bossaerts, dit jaar sprong het duo fraai naar het zilver bij de zevenjarigen. Che de Kezeg Z (v. Glock’s London, ex-Carembar de Muze) en Cyril Cools pakten het brons. Arnaud Gaublomme en Esprit d’Intro Z (v. Elvis Ter Putte) eindigden op plaats negen. Mojito van de Meiboom (v. Malito de Rêve), Mithras de Regor (v. Elvis Ter Putte), Melia de Regor (v. Elvis Ter Putte), Mombay (v. Elvis Ter Putte), Fantomas Van Beek Z (v. Fantomas de Muze) en Great Britain V (v. Nabab de Rêve) traden eveneens aan in de finale.

Bij de zesjarigen tot slot sprong ons fokproduct Next Funky de Muze (v. Elvis Ter Putte) naar de zesde plaats in de finale met Katrijn Van Hoecke. Next Funky is een halfzus van El Torreo de Muze. Elvis Ter Putte had met Nancledra & Navaro van ’t Verahof nog twee andere nakomelingen in de finale, net als I’m Special de Muze (In Style N) en Bamako de Muze (Namaco van ’t Keldertje).

Lier

El Torreo zelf schreef met Bernardo Alves zowel de GP als de Small GP in Lier op zijn naam en blijft zo de goede prestaties opstapelen. Nog in de GP, sprong Evelien (v. Nabab de Rêve) met Gaetan Stalpaert naar de tweede stek. In een rubriek 1.40m noteerden we nog een tweede plaats voor Joris Vergauwen op Tresor d’Arsouilles (v. Taran de la Pomme).

In de rubrieken voor jonge paarden liet Laura Lorenzetti zich opmerken met King Westleven Z (v. Kasanova de la Pomme) bij de vijfjarigen, net als Hanne Mertens op Orvieto di Fer (v. Elvis Ter Putte). Wilm Vermeir en Hotshot (v. Glock’s London, ex-Carembar de Muze) deden het drie dagen op rij zonder fouten bij de zevenjarigen. Verder in die leeftijdscategorie waren er nog opvallende rondes van Bautista Rodriguez Debray op Caractere d’Argent (v. Elvis Ter Putte).

Overige

In het Franse Deauville piloteerde Patrice Delaveau zijn Uraeus Blanc HDC (v. Nabab de Rêve) naar een tweede plaats in een 1.40m-proef. Nog in Frankrijk, maar dan in Arnas Champburcy, sprong Cyril Bouvard naar plek twee met Victoria d’Argent (v. Nabab de Rêve) en in de GP2* in het Britse Bolesworth was er een negende plaats voor Michael Whitaker op Freud del Cabanon (v. Filou de Muze). In het Oostenrijkse Wiener Neustadt lieten Jotage B (v. Denzel van ’t Meulenhof, Matthias Mock) en Vroom de la Pomme Z (v. Vigo d’Arsouilles, David Horvath) zich opmerken in de rubrieken voor vijfjarigen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top