Stal De Muze succesvol in Lausanne

Nieuws

Stal De Muze succesvol in Lausanne

Longines Masters

Zowel Karline als Christophe De Brabander toonden zich op de Longines Masters in het Zwitserse Lausanne. Christophe won de GP1* met L’Hermes de Muze (v. Elvis Ter Putte), nadat dit duo eerder ook al tweede en vierde werd in 1.20m-1.25m rubrieken.

Karline op haar beurt reed een nulronde in de GP2* met Kasanova de la Pomme (v. Bamako de Muze). Verder won ze de Six Bars met Lector vd Bisschop (v. Bamako de Muze) en reed ze met beide hengsten ook in de andere proeven naar een aantal mooie klasseringen.

Geesteren

Op het CHIO in Geesteren sprong Jur Vrieling op Glasgow van het Merelsnest (v. Nabab de Rêve) naar de tweede plaats in de Nations Cup met het Nederlandse team. In de tweesterrenrubrieken viel er nog een tweede plaats te noteren voor Bas Moerings op Hervesther (v. Elvis Ter Putte) in het 1.40m.

Hickstead

Terwijl zijn halfbroer Glock’s London (v. Nabab de Rêve) afscheid nam in Geesteren, toonde Golden Hawk (ex-Figo de Muze, v. Vigo d’Arsouilles) zich van zijn beste kant in Hickstead. Met Shane Breen won hij een 1.60m-rubriek en werd hij derde in de Derby (4*).

GCT/GCL Estoril

Het GCT-circus hield halt in het Portugese Estoril afgelopen weekend en dat leverde een tweede plaats op voor Wilm Vermeir en Gentiane de la Pomme (v. Shindler de Muze) in een 1.50m-proef. Verder zetten Darragh Kenny en Important de Muze (v. Erco van ’t Roosakker) hun goede reeks van de voorbije weken gewoon verder met ditmaal een vierde plaats in de GP.

Knokke

Een topklassering voor Michel Hendrix en de negenjarige Elco van Hof Ter Naillen (v. Elvis Ter Putte) in de GP3* van Knokke. Het duo werd fraai vijfde. Patrice Delaveau toonde ook uit het goede hout gesneden te zijn met Uraeus Blanc HDC (v. Nabab de Rêve). Ze wonnen een rubriek 1.45m en werden ook derde over 1.50m. In die laatste proef was er trouwens eveneens een vierde plaats voor Harrie Smolders en Zinius (v. Nabab de Rêve). In de jonge paardenrubrieken sprongen Malissa de Muze (7yo, v. Vigo d’Arsouilles, Lorenzo De Luca) en Oak Grove’s I’m The One (6yo, v. I’m Special de Muze, Jos Verlooy) zich in de kijker.

Bonheiden

De zege in de GP3* van Bonheiden kwam op naam van Thibeau Spits en Bellissimo Z (v. Bamako de Muze). Ook Thomas Van Minnebruggen deed zijn duit in het zakje door met Koshin de Muze (v. Vigo d’Arsouilles) derde te eindigen in een rubriek 1.45m. Bij de jonge paarden kwamen Piet Raijmakers jr. en de zesjarige I’m Specialized Z (v. I’m Special de Muze) opnieuw naar voren, net als Vicky Van de Poel op Nona van de Zandhoeve (v. Elvis Ter Putte).

Overig

In het Luxemburgse Roeser won Evita de Wijnendale Z (v. Elvis Ter Putte) een proef voor zevenjarigen met Aymeric Bray en in het Tsjechische Olomouc reed Radovan Sibere Coquimbo (v. Filou de Muze) foutloos rond in de rubrieken voor zes- en zevenjarigen. De GP-winst in Olomouc kwam trouwens op naam van Andrea Herck en Kalvarie van de Zelm (v. Nabab de Rêve).

Cyclus

De STX Cyclus sloeg zijn tenten op in Ghlin voor een nieuwe manche. Bij de zevenjarigen noteerden we twee keer Elvis Ter Putte in de top tien, met op twee Matonge of Colors (Guy Beyers) en op zeven Mara vd Bisschop (Arnaud Gaublomme).

Notre Dame de Bourguignon (v. Vigo d’Arsouilles) eindigde op drie bij de zesjarigen, gereden voor Vincent Bourguignon. Tom Verduyn sloot aan op plek vier met Nueva Epoca de Regor (v. Nabab de Rêve). Ook voor Next Funky de Muze (v. Elvis Ter Putte, Katrijn Van Hoecke) was er een dubbele nulronde.

Bij de vierjarigen tot slot, waren er nulrondes voor Jessy Belle de Muze (v. Denzel van het Meulenhof, Frederick Wuytack) en Nice Call Me de Muze Z (v. Nabab de Rêve, Brent Van Damme).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top