Mosito van het Hellehof blijft indruk maken

Nieuws

Mosito van het Hellehof blijft indruk maken

Mosito

Onze veelbelovende dekhengst Mosito van het Hellehof blijft het goed doen. Niet alleen zijn eigen sportprestaties blijven opvallen, zo sprong hij drie dagen foutloos in Knokke met Karline De Brabander, ook zijn nakomelingen blijven grote sier maken.

Zo leverde hij op de gewestelijke prijskamp in Moerbeke-Waas twee reekswinnaars. Tess van de Kruishoeve (mv. Fantomas de Muze) won reeks 4 bij de vrouwelijke veulens en Thossaro van de Dweerhoeve (mv. Scendro) zegevierde in reeks 3 bij de mannelijke veulens.

Ook Vigo d’Arsouilles leverde met Timora van ’t Merelsnest een geplaatst veulen. Timora werd derde in de eerste reeks vrouwelijke veulens. Tres Belle van ’t Lindehof (v. Bamako de Muze) eindigde derde in reeks 2. Bij de mannelijke veulens waren er klasseringen voor Tamino van de Coninckshoeve (v. Malito de Rêve, derde plaats reeks 2) en Tornado (v. Perseus de Muze, vierde plaats reeks 2). Te Quiero van het Amzohof (v. Elvis Ter Putte) tot slot werd vijfde in reeks 3 bij de mannelijke veulens.

Op het Open Vlaams Veulenkampioenschap eindigde Thelma (v. Elvis Ter Putte) vierde bij de merrieveulens. Tresor de Brandegem (v. Malito de Rêve) stond op plaats vijf bij de hengstenveulens.

Knokke Hippique

Op Knokke Hippique eindigden Cian O’Connor en Irenice Horta (v. Vigo d’Arsouilles) derde in een rubriek 1.50m (5*). Ook Michael Whitaker liet zich opmerken door vijfde te eindigen met zijn achtjarige Freud del Cabanon (v. Filou de Muze) in een proef 1.40m. Eleonore Lambilliote en Don Juan van de Donkhoeve (v. Bamako de Muze) tot slot, pakten een vijfde plaats in het CSI3* over 1.45m.

Bij de jonge paarden bevestigde Monalisa van ’t Paradijs (v. Bamako de Muze) haar potentieel door tweede te worden in de finale voor zevenjarigen met Gudrun Patteet. Ook die andere grote belofte, Melia de Regor (v. Elvis Ter Putte), schreef een rubriek voor zevenjarigen op haar naam met Gregory Wathelet. Brieanne Dofort en Nanou van het Dennehof (v. Elvis Ter Putte) deden het drie dagen op rij foutloos bij de zesjarigen.

GCT/GCL Monaco

Dalila de la Pomme (v. Taran de la Pomme) won met Evelina Tovek de GCL van Monaco als deel van de Scandinavian Vikings. In de GP was er een dubbele nulronde van Filou de Muze (v. Stakkato) met Lucia Le Jeune Vizzini wat resulteerde in een zesde plaats. William Whitaker en Cadeau de Muze (v. Nabab de Rêve) voegden daar nog een vierde plaats over 1.55m aan toe en ook voor Gentiane de la Pomme (v. Shindler de Muze) en Wilm Vermeir was er nog een fraaie tweede plaats in een proef 1.45m.

Op tweesterrenniveau sprong Ignace Philips de Vuyst naar een tweede plaats op 1.40m met Hanna van HD (v. Nabab de Rêve). Giovanni Sapuppo en Kadanz van d’Abelendreef (v. Nabab de Rêve) werden dan weer achtste in de GP2*.

Wiener Neustadt

De GP van Wiener Neustadt werd opgefleurd met een zesde plaats voor Enanda (v. Nabab de Rêve) en Michol del Signore. Dit duo eindigde ook nog tweede in een andere rubriek 1.45m, die trouwens gewonnen werd door Kathrin Müller en Felitia DH (v. Querlybet Hero).

In de rubrieken voor jonge paarden noteerden we nog prima prestaties van enerzijds Incognito Z (v. I’m Special de Muze, Andrija Hrgovic) en I’m Number One Z (v. I’m Special de Muze, Laura Lehner) bij de zesjarigen en anderzijds van On Top van het Meerdaalhof (v. Elvis Ter Putte, David Horvath) en van Nikita de Reve (v. Nabab de Rêve, Carina Baudach) bij de vijfjarigen.

Grand Prix de France

Veel tweesterrenconcoursen in Frankrijk afgelopen weekend, met een zesde plaats voor Laurent Goffinet en Nimrod de Muze Z (v. Nabab de Rêve) in de GP2* van St. Tropez en vijfde plaats voor Stephan Lafouge en Bamako II vh Koekoekshof (v. Bamako de Muze) in de GP2* van Royan. Jérôme Gachignard en Great Miracle (v. Shindler de Muze) eindigden in diezelfde GP op plaats tien.

Tryon/Calgary

Aan de andere kant van de oceaan werd er gesprongen op Spruce Meadows en in Tryon. Jadalco (Nabab de Rêve x Exellentia de Muze) vergaarde in Calgary ettelijke ereplaatsen met de Amerikaanse amazone Francesca Bolfo. Zo werd het duo vierde en vijfde in twee proeven 1.45m. In Tryon was er dan weer een derde plaats voor Santiago Lambre op Ibabco (v. Nabab de Rêve) in de GP2*.

Mons-Ghlin

In Ghlin eindigde Gaetan Stalpaert op de derde plaats in de GP met Evelien (v. Nabab de Rêve). In de rubrieken voor jonge paarden liet Feromas Van Beek Z (v. Fantomas de Muze) zich opmerken met Gilles Thomas in het zadel.

Boedapest

Om af te sluiten, gaan we nog even naar Hongarije. In de GP3* van Boedapest stond de Griekse ruiter Alexandros Fourlis immers op de derde plaats. Hij had hiervoor Grandeur (v. Querlybet Hero) gezadeld.

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top