Loading...
Nakomeling Elvis Ter Putte wint SBB competitie voo...

Nieuws

Nakomeling Elvis Ter Putte wint SBB competitie voor jonge paarden

SBB

De finale van de SBB competitie voor jonge paarden was een kolfje naar de hand van Niara (v. Elvis Ter Putte) en Jan Stoffelen. Zij schreven de competitie bij de zesjarigen op hun naam. Bij de vierjarigen noteerden we nog een zevende plaats voor Portobella van de Fruitkorf (v. Bamako de Muze) met Anne Dries.

BWP

Op de gewestelijke prijskamp in Tienen won Tess van de Ravershoek (v. Bamako de Muze) de reeks voor vrouwelijke veulens. Ze ging Tres-Jolie van het Neerenbosch (v. Vigo d’Arsouilles) vooraf. Ook op plaats vijf in deze reeks nog een nakomeling van Vigo, namelijk Tarinde van de Hertog.

Cyclus

Stal Mivaro was het decor voor een nieuwe manche van de STX Cyclus. Bij de vierjarigen sprongen onze fokproducten Jessy Belle de Muze (v. Denzel van ‘t Meulenhof, Frederick Wuytack) en Nice Call Me de Muze Z (v. Nabab de Rêve, Brent Van Damme) naar een nieuwe nulronde.

In de rubriek voor zesjarigen noteerden we een zesde plaats voor Steven Verwaeren en Namaco van ’t Keldertje (v. Bamako de Muze). Zij gingen Steven Vermeir op Nikita van de Koekelberg (v. Filou de Muze) net vooraf. Elvis Ter Putte leverde met Nestor (Daan De Cleene) het nummer negen in de rangschikking. Daan De Cleene sloeg ook toe bij de zevenjarigen. Met Mali (v. Bamako de Muze) sprong hij naar een vijfde plaats.

Internationaal – jonge paarden

Ook op het internationale toneel sprongen heel wat nakomelingen van onze hengsten in het oog, met een hoofdrol voor de jonge paarden. In het Britse Keysoe bijvoorbeeld, sprongen Obelia vd Bisschop (v. Nabab de Rêve, Jackson Reed Stephenson) en Kokonut van de Nethe Z (v. Kasanova de la Pomme, Angela Thompson) naar een foutloze ronde bij de vijfjarigen.

Vegas 62 (v. Vigo d’Arsouilles) schreef dan weer een rubriek voor vijfjarigen op haar naam in Wiener Neustadt met Kathrin Müller in het zadel. Carine Baudach sprong dan weer naar een tweede plaats bij de zevenjarigen op Nascari (v. Nabab de Rêve).

Iets dichter bij huis, in Knokke, was N-Joy van ’t Hellewater (v. Elvis Ter Putte) uiterst succesvol met Femke De Graaf. Dit duo won onder meer de finale voor zesjarigen. James Fisher eindigde met Ivanta (v. I’m Special de Muze) in diezelfde proef op plaats zes. In de finale voor zevenjarigen behaalde Vida Loca Della Marca (v. Vigo d’Arsouilles) het zilver met Agustin Covarrubias. Thibaut Bollen en Me 2 By Cavalor (v. Elvis Ter Putte) sloten aan op plaats vijf.

In Mons-Ghlin was het de beurt aan Mowgli ‘sv’ (v. Fantomas de Muze) om indruk te maken. Met Alix Ragot sprong hij naar de tweede plaats in de finale voor zevenjarigen. Ook Odile Gierech en Geisha des Sequoias (v. Bamako de Muze) imponeerden in die leeftijdscategorie.

Matrone vd Donkhoeve (v. Elvis Ter Putte) liet zich opmerken in het Italiaanse San Giovanni di Marignano met de Brit Daniel Neilson in de rubrieken voor zesjarigen. Demantur de Muze Z (v. Diamant de Semilly) sprong op zijn beurt naar een tweede plaats bij de zevenjarigen met Fabio Crotta.

Internationaal

Jolie van het Molenhof (v. Nabab de Rêve) en Werner Muff sprongen naar een tweede stek over 1.45m in het Duitse Dettighofen-Albführen. Ook de pas achtjarige Loukas de la Noue (v. Malito de Rêve) liet mooie dingen zien met Cameron Hanley in het zadel. Het duo werd onder meer vierde in een 1.45m-proef. Tum Play de Jouas (v. Querlybet Hero) en de Zwitser Anthony Bourquard voegden daar nog een vijfde plaats in een andere 1.45m-rubriek aan toe. Verder behaalden Pedro Antonio Mateos Bernaldez en Arcange de l’Arc (v. Nabab de Rêve) een tweede plaats in een 1.45m-rubriek op Spruce Meadows.

Navarone Z (v. Nabab de Rêve) eindigde met Gerben Morsink op de zesde plaats in de GP3* van Outdoor Gelderland. In de GP1* was er een derde plaats voor Wout Jan van der Schans op Forlan van de Sprengenberg (v. Nabab de Rêve) en een negende plek voor Marta Bottanelli op Vesthigo Z (v. Vigo d’Arsouilles).

De Nations Cup (2*) van het Finse Järvenpää werd gewonnen door het Italiaanse team met in hun gelederen Eugenio Grimaldi en Minerva G.I.H. Z (v. Malito de Rêve). Dit duo eindigde ook nog vierde in een rubriek 1.40m. Michol del Signore werd vierde in de GP2* van Wiener Neustadt met Enanda (v. Nabab de Rêve). Kathrin Müller en Felitia DH (v. Querlybet Hero) stonden op plaats acht in de prijsuitreiking.

In San Giovanni di Marignano finishte Andrea Campagnaro op plaats drie in een 1.40m-proef met Fadermus PP (v. Vigo d’Arsouilles) en in Parijs tot slot werd de GP1* gewonnen door Jane Richard Philips op Kenia van ’t Laerhof (v. Fantomas de Muze).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top