Bamako levert bronzen medaillewinnaar op EK Junior...

Nieuws

Bamako levert bronzen medaillewinnaar op EK Junioren

EK Jeugd

Thibeau Spits en Bellissimo Z (v. Bamako de Muze) knalden naar een hele fraaie derde plaats op het EK voor Junioren in het Nederlandse Zuidwolde. Het leverde hen de individuele bronzen medaille op. Bij de Young Riders viel Gilles Thomas individueel net naast het podium met Konak (v. Nabab de Rêve), maar met het Belgische team pakten ze wel het zilver.

Le Mans

Nog meer Bamako in het Franse Le Mans, waar zijn dochter Elize naar de zege sprong in de GP2* met Aymeric de Ponnat.

Chantilly

We blijven nog even in Frankrijk, voor de GCT/GCL-manche van Chantilly. Gentiane de la Pomme (v. Shindler de Muze) en Wilm Vermeir lieten hier een vierde plaats optekenen in een 1.45m-rubriek. William Whitaker en Cadeau de Muze (v. Nabab de Rêve) werden vierde in de GCL als deel van de Miami Celtics.

Kasanova de la Pomme klasseerde zich als tiende in de GP2* met Karline De Brabander in het zadel. Nog op tweesterrenniveau, ging de vierde plaats in een rubriek 1.45m naar Ignace Philips de Vuyst op Hanna van HD (v. Nabab de Rêve). Alexis Gautier en Siroco de Coquerie (v. Querlybet Hero) voegden daar nog een tweede plaats over 1.40m aan toe. Ook Le Coultre de Muze (v. Presley Boy) liet van zich horen, met een zesde plaats in diezelfde rubriek en een achtste plaats in de GP, gereden door Philippe Rozier.

De finale voor zevenjarigen leverde een tweede plaats op voor Hello Zachary (ex-Markies van de Donkhoeve, v. Elvis Ter Putte), met Scott Brash in het zadel. Ons fokproduct Call Me de Muze Z (v. Clarissimo Z) eindigde op negen met Koen Vereecke.

Knokke

In de GP2* van de laatste week van Knokke Hippique, werd de achtjarige Levis de Muze (v. Elvis Ter Putte) naar een achtste plaats gepiloteerd door Ioli Mytilineou. Dit duo versierde ook nog een vijfde plaats in een 1.45m-rubriek. Lander De Bruyn en Nabeau van het Migroveld Z (v. Nabab de Rêve) klasseerden zich als tweede in een andere rubriek over dezelfde hoogte.

Bonheiden

De vierde plaats in de GP van Bonheiden ging naar Francisco Rocha op Kipling van ’t Hagenhof (v. Nabab de Rêve). Dit duo kon zich ook eerder al op een vijfde plaats nestelen in een 1.40m-rubriek.

Ook Odile Gierech en Geisha des Sequoias (v. Bamako de Muze) lieten opnieuw mooie dingen zien in Bonheiden bij de zevenjarigen. Zo werden ze onder andere vierde in de finale.

Crans-Montana

Tum Play du Jouas (v. Querlybet Hero) en de Zwitser Anthony Bourquard lieten van zich horen in de GP van Crans Montana (1.55m). Het duo werd er knap vierde. Cyril Bouvard en Victoria d’Argent (v. Nabab de Rêve) deden daar nog een tweede plaats in een 1.45m-rubriek bovenop.

Wilkow

Groenaannemer vd Lentamel (v. Nabab de Rêve) sprong met de Poolse amazone Julia Jaglarz naar een tweede plaats in een 1.40m-rubriek in het Poolse Wilkow. Ook Gotham City PL (v. Filou de Muze) en Omer Karaevli lieten van zich horen. Zij werden tweede in een andere 1.40m-proef.

YH Valkenswaard

Bij de jonge paarden in Valkenswaard in het begin van deze week, zorgde Opium vd Bisschop (v. Scendro) voor een fraaie zevende plaats in de finale bij de vijfjarigen, gereden door Sabrina Van Rijswijk. Bij de zesjarigen was er een tiende plaats in de finale voor Piet Raijmakers Jr op I’m Specialized Z (v. I’m Special de Muze). Ook Bas Moerings en Ipsthar (v. Denzel van ’t Meulenhof) konden zich klasseren in de rubrieken voor zesjarigen.

Overige

Santiago Lambre en Ibabco (v. Nabab de Rêve) eindigden zevende in de GP van Tryon. In de GP van Vilamoura liet de Portugees gefokte Extraordiner (v. Nabab de Rêve) dan weer van zich horen. Hij sprong naar een vijfde plaats met Hugo Carvalho.

Veulenkampioenschappen

Troy van het Brouwershof (v. Bamako de Muze) eindigde op plaats zes bij de hengstveulens op het Flanders Foal Championship van BWP Leiestreek. Troy werd gefokt door Jean Marie De Wilde.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top