Sambucci schittert op het WK

Nieuws

Sambucci schittert op het WK

Een balk op de allerlaatste hindernis van de barrage hield hen van het podium. Zo straf waren de prestaties van Sambucci de Muze (v. Scendro) en Luke Hill op het WK voor zesjarige springpaarden in Lanaken. Onze jonge hengst, zelfgefokt en in mede-eigendom van de VDL Stud, sprong dus zowel beide kwalificaties als de finale zonder fouten. Chapeau. Verder in de finale zagen we ook nog Libelle Asborne Z (v. Lector vd Bisschop) onder Seppe Wouters. Koen had Valentino Boy en Special Star de Corlato bij en sprong met elk van hen een foutloze omloop in de kwalificaties.

Bij de vijfjarigen konden Tarte Tatin van ’t Meulenhof (v. Eames de Hus – Davide Kainich), Bali Z (v. Bamako de Muze – Pieter Jan de Visser), Target D.G. (v. Fantomas de Muze – Giorgio Sacco), Thunderflip de Muze (v. Mosito van het Hellehof – Arnaud Gaublomme), I’m Special Bella GB (v. I’m Special de Muze – Maxi de Weert) en Edentrillick Special Edition (v. I’m Special de Muze – Vincent Byrne) zich kwalificeren voor de finale met twee foutloze omlopen in de kwalificaties. Datzelfde geldt voor Jericho de Hus (v. Emerald), een jonge hengst die we in mede-eigendom hebben met Greg Broderick. Deze Jericho herhaalde dat kunstje in de finale en werd uiteindelijk knap twintigste.

Remus de Mariposa (v. Lector vd Bisschop) haalde de finale bij de zevenjarige onder Jérôme Guery en eindigde veertiende. Verder zagen we ook Jur Vrieling met Rock’n Roll MXL (v. Denzel van ’t Meulenhof) en Gudrun Patteet met Baron – RR Z (v. Bamako de Muze) in de finale. In de troosting was er een top tien klassering voor Harry Van Dooren op Migo (v. Vigo d’Arsouilles).

Tetouan

Simon Delestre en Olga van de Kruishoeve grepen hun zoveelste internationale zege, ditmaal in een van de hoofdproeven op het CSI4* in Tetouan. Voor Jeanne Sadran en Funky Boy des Rêves (v. Vigo d’Arsouilles) was er een vierde plaats in een 1.45m-rubriek. Bryan Balsiger tekende voor de vierde plek over 1.40m met PSG Invictus (v. I’m Special de Muze).

St. Tropez

Op het CSI3* in St. Tropez sprong Mathieu Billot naar de tiende plek in de GP met Feticheur Riverland (v. I’m Special de Muze). Op 1.50m-niveau was er een tweede plaats voor Megane Moissonnier en Qoup de Coeur de Muze (v. Mosito van het Hellehof). Benoit Cernin won een 1.45m-proef op Dynamite du Miral (v. Nabab de Rêve) en Nicolas Delmotte eindigde tweede in een 1.40m-rubriek op Kalippo van de Wolfsakker (v. Denzel van ’t Meulenhof).

In de tweesterrenrubrieken greep Pedro Junqueira Muylaert de achtste plaats in de GP met Girl Power DK (v. By Cera d’Ick). Vincent Bartin en Natural Picobello Z (v. Nabab de Rêve) werden derde in een 1.45m-rubriek. Voor Marie Demonte en Give Me One Reason DK (v. By Cera d’Ick) was er een vijfde plek op hetzelfde niveau en een vierde plaats over 1.40m.

Lexington

Daisy Parish en Quala van de Rollebeek (v. Bamako de Muze) werden zevende in de GP2* van Lexington. Eerder legden ze ook al beslag op de tweede plek in een 1.45m-proef.

Overige

Een zesde plaats was het verdict voor Tiffany Foster met Battlecry (ex-Olympus van de Molenberg, v. Vigo d’Arsouilles) in de GP2* van Vancouver. In Deurne tot slot, snelde Johan-Sebastian Gulliksen naar de tweede plek in een 1.40m-rubriek met Lolita ES (v. Mosito van het Hellehof).

Foto bij dit artikel: credits to VDL Stud.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top