Prima prestaties in tweede manche PAVO Hengstencom...

Nieuws

Prima prestaties in tweede manche PAVO Hengstencompetitie

Sentower Park

Het Sentower Park in Opglabbeek vormde afgelopen weekend het decor voor de tweede manche van de PAVO Hengstencompetitie en onze hengsten lieten zich prima zien.

Bij de vierjarigen tekende Perseus de Muze (v. By Cera d’Ick) voor zijn tweede foutloze ronde op rij met Walter Lelie. Verder bij de vierjarigen waren er ook nog twee zonen van Vigo d’Arsouilles die zonder fouten door de finishlijn kwamen, net als een zoon van Nabab de Rêve. Bij de vijfjarigen vielen er foutloze omlopen te noteren voor zonen van onder meer Fantomas de Muze, Vigo d’Arsouilles en Bamako de Muze.

De zesjarigen streden met barrage en Navajo van ’t Vianahof (v. Vagabond de la Pomme) toonde zijn topkwaliteit door opnieuw een dubbele nulrit te demonstreren met Walter Lelie. Verder in deze leeftijdscategorie nog dubbele foutloze omlopen voor zonen van Elvis Ter Putte en Denzel van ’t Meulenhof. De winst bij de zevenjarigen tot slot ging naar Mithras de Regor (v. Elvis Ter Putte), gereden door Guy Beyers.

Bordeaux

Terwijl de meeste hengsten in Opglabbeek aan de slag waren, trok Karline met Lector van den Bisschop en Mosito van het Hellehof naar de hengstenproeven in Bordeaux. Dat leverde een zesde plaats op met Lector in een proef rechtstreeks tegen de tijd. Ook Le Coultre de Muze en Philippe Rozier waren aanwezig in Bordeaux en realiseerden een vijfde en een achtste plaats.

Wellington

Week vijf van het Wellington Equestrian Festival leverde ook een vijfsterrencompetitie. In de afsluitende proef (1.50m) was er een tweede plaats voor Darragh Kenny met Important de Muze (v. Erco van ’t Roosakker). De kersverse combinatie William Whitaker en RMF Cadeau de Muze (v. Nabab de Rêve) werd achtste in de GP.

Kronenberg

Twee top-vijfklasseringen in Kronenberg dankzij Gentiane de la Pomme (v. Shindler de Muze, Wilm Vermeir) die tweede werd en Dora de Ness (v. Nabab de Rêve, Lars Kersten) die een vijfde plaats versierden. Bij de jonge paarden vielen Geisha des Sequoïas (v. Bamako de Muze) en Odile Gierech op met twee tweede plaatsen bij de zevenjarigen.

Lier

Beijing Z (v. Bamako de Muze) en Christof Deraedt werden achtste in de GP van Lier (1.50m), nadat het duo eerder al een 1.40m-proef op hun naam hadden geschreven. Ook Just Energie (v. Nabab de Rêve) en Vincent Lambrecht sleepten op die hoogte nog een vijfde plaats uit de brand.

Bij de vijf- en zesjarigen in Lier liet de nafok van I’m Special de Muze zich in positieve zin opmerken, met dank aan I’m Specialized Z (Piet Raijmakers jr) en Nikias Ligie V.V. (Evelyne Van Vreckom). Ook Elize Z (v. Elvis Ter Putte, Anke De Breucker), Emly (v. Golden Hawk, Jackilynn Breslin) en Iowenna (v. Denzel van ’t Meulenhof, Helen Tredwell) toonden zich aan het publiek.

Spaans bastillon

Afsluiten doen we in Spanje, waar zowel in Valencia, Oliva-Valencia als in Carmona gesprongen werd afgelopen weekend. In Oliva-Valencia was er een tweede plaats in een proef 1.40m voor Angie de Prissey (v. Nabab de Rêve) met Bernard Briand Chevalier. David Will en Lucinde de Rêve (v. Malito de Rêve) eindigden vierde in dezelfde rubriek.

In Carmona waren het de anciens, Gitano van Berkenbroeck en Juan Carlos Garcia die derde werden in de GP. Patchouli de Muze Z (v. Ponsee V) en Valentine Petit Jean realiseerden een tweede en een vierde plaats op niveau 1.40m. Nicolas Bidon Baurella en Impressive K (v. Vigo d’Arsouilles) behaalden nog een mooie ereplaats bij de zesjarigen.

Een tiende plaats voor Hugh Grant de Muze (v. Shindler de Muze) en Frederic Bouvard was het resultaat in de GP van Valencia. Op hoogte 1.40m werd Jenny Heinekamp derde met Kebap (v. Nabab de Rêve) en Mike Van Belle behaalde een tweede en een vierde plaats met Frauke van ’t Hagenhof Z (v. Golden Hawk, ex-Figo de Muze).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top