Drie op drie voor Perseus de Muze

Nieuws

Drie op drie voor Perseus de Muze

PAVO Hengstencompetitie

Ook in de derde manche van de PAVO Hengstencompetitie in het Lierse Azelhof deed onze vierjarige troef Perseus de Muze (By Cera d’Ick x Quidam de Revel) het foutloos met Walter Lelie. Dat betekent dat Perseus sowieso al met een maximumscore aan de start van de finale staat. Die finale vindt plaats na de derde fase van de BWP-hengstenkeuring, halfweg maart.

Bij de zevenjarigen was er een fraaie tweede plaats voor Mithras de Regor (v. Elvis Ter Putte) en Guy Beyers. Dit duo staat ook tweede in de tussenstand.

Bravissimo, Bellissimo

Eveneens in Lier was het Thibeau Spits die van zich liet horen door drie hoofdrubrieken op zijn naam te schrijven. In twee van die rubrieken, de GP en een proef 1.45m, had Thibeau Bellissimo Z (v. Bamako de Muze) onder het zadel. Op niveau 1.40m noteerden we een tweede plaats voor Sabrina Van Rijswijck en Lely vd Bisschop (v. Elvis Ter Putte).

Bij de jonge paarden was er onder meer een achtste stek in de finale voor Very High de Muze Z (v. Vigo d’Arsouilles) en Philippe Le Jeune bij de zevenjarigen. Messi vd Bisschop (v. Bamako de Muze) werd in diezelfde finale tiende met Bernardo Mathias.

Bij de vijf- en zesjarigen sprongen Ellabelle de Rie Z (v. Elvis Ter Putte, Isabelle Hanssens), Iowenna (v. Denzel van ’t Meulenhof, Helen Tredwell) en Elaba de Muze Z (v. Elvis Ter Putte, Evert Van Mele) zich in de kijker.

Zuiderse sferen

In het zuiden van Europa zijn de voorbereidingswedstrijden op het aankomende buitenseizoen in volle gang. In Oliva-Valencia reed Nicola Philippaerts zijn nieuwe troef Fubertha (v. Nabab de Rêve) naar een vierde plaats in een rubriek 1.40m. Brieanne Dofort en Nanou van het Dennehof (v. Elvis Ter Putte) wonnen dan weer een proef voor zesjarigen.

Een eindje verderop in Valencia was het Frederic Bouvard die zich liet opmerken. Op hoogte 1.45m reed hij met Lubie de l’Elan (v. Querlybet Hero) naar een vierde plaats en twee dagen later op dezelfde hoogte naar een tweede plaats met Hugh Grant de Muze (v. Shindler de Muze). Mike Van Belle en Frauke van ’t Hagenhof Z (v. Golden Hawk) tot slot, realiseerden nog een tweede plaats in een 1.40m-rubriek.

André Americo de Miranda en Ermes de Bergeries (v. Nabab de Rêve) sprongen naar een tweede plaats in een 1.45m-proef in Carmona-Sevilla. Valentine Petit-Jean (Patchouli de Muze Z, v. Ponsee V) en Cassandra Malherbe (Fee van het Cauterhof, v. Bamako de Muze) noteerden een aantal ereplaatsen op niveau 1.40m.

In het Portugese Vejer de la Frontera eindigde Greg Patrick Broderick vijfde in de GP2* met Dabelle (v. Nabab de Rêve). Bij de vijfjarigen reed Omer Karaevli Obabelute-M (v. Nabab de Rêve) naar een dubbele nulronde. Gregory Wathelet (Melia de Regor, v. Elvis Ter Putte) en Gudrun Patteet (Sea Coast Monalisa van ’t Paradijs, v. Bamako de Muze) deden het zelfs drie dagen op rij zonder fouten bij de zevenjarigen. In Vilamoura was het Chloe Aston die de zesjarige Nistria Chianti Z (v. Nabab de Rêve) drie dagen foutloos aan de finishlijn bracht.

De Six Bars in Rome (CSI2*) leverde een ex-aequo overwinning op voor Corrado Boni op Nooitgedacht P (v. Taran de la Pomme).  Marco Condurro en Farao of Heritage (ex-Farao van de Donkhoeve, v. Malito de Rêve) werden in diezelfde rubriek vijfde.

In de GP van Rome was er een vijfde plaats voor Minerva G.I.H. Z (v. Malito de Rêve) en Eugenio Grimaldi. Paolo Adorno en Fer Z.G. (v. Nabab de Rêve) waren nog goed voor winst in een 1.40m-rubriek.

Varia

In Neumünster werden Oak Grove’s Laith (v. Glock’s London) en Harm Lahde zesde in de finale voor zeven- en achtjarigen. Chic Hin d’Hyrencourt (v. Taran de la Pomme) werd met Beezie Madden in het zadel vijfde in de vijfsterren-GP van de Palm Beach Masters in Wellington.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top