Nieuwe aanwas gekeurd bij SBS

Nieuws

Nieuwe aanwas gekeurd bij SBS

Afgelopen weekend vond in Gesves de SBS-hengstenkeuring plaats en we kwamen met vier nieuw gekeurde hengsten naar huis. Het gaat om de driejarige Verbier de Muze (v. Carthago Z). Dit is de halfbroer van onze hengsten Tartufo de Muze en Uelo de Muze. Hij komt dus uit de merrie Azuela de Muze (v. Heartbreaker). Verder was er groen licht voor Vinardo de Muze. Hij is een zoon van Chacco-Blue uit de merrie Malle Babbe (v. Diamant de Semilly). De overgrootmoeder van deze hengst is de merrie Gazelle (v. Kashmir van Schuttershof), onder meer winnares van de GP in Aken. De laatste driejarige is Victor van HD (v. Quickly v/d Kruishoeve). Zijn grootmoeder is Candy (v. Nabab de Rêve), winnares van de GP van Calgary.

Er is ook een nieuwe vier jaar oude hengst. Het gaat om Jaguar SIH Z, een zoon van Jarnac uit een moeder van Andiamo Z. Zijn grootmoeder springt 1.55m met Daan van Geel.

Doha

In de GP3* van Doha sprong Olga van de Kruishoeve zich opnieuw in de kijker. De dochter van El Torreo de Muze werd vijfde onder Simon Delestre. Ali Al Khorafi en Karaat (v. I’m Special de Muze) pakten de vierde plaats in een rankingproef 1.45m, nadat ze ook al een proef over 1.40m wisten te winnen.

Vejer de la Frontera

Pedro Veniss en Nimrod de Muze Z (v. Nabab de Rêve) deden het dubbel nul in de GP2* van Vejer de la Frontera. Het resulteerde in een zesde plek. Enno Klaphake piloteerde NC Verso Red Wine (v. Vigo d’Arsouilles) naar de vierde plaats in een 1.45m-rubriek. Op hoogte 1.40m waren er dichte ereplaatsen voor Pilar Lucrecia Cordon op Missouri van ’t Ruytershof (v. Bamako de Muze) en Pablo Santiago Artime op Chiquita d’Aiguilly (v. Nabab de Rêve).

Gorla Minore

Op het CSI2* in Gorla Minore zorgden Pius Schwizer en Scarlina de Tiji (v. Scendro) voor het nodige prijzengeld. Ze wonnen een rubriek 1.45m en werden tweede in het 1.40m. Mariano Ossa was goed voor de tweede plaats in een 1.45m-proef met Elton van het Exelhof Z (v. Elvis Ter Putte).

VS

In Ocala sprong Molly Ashe Cawley naar de tweede plaats in de GP3* met Loukas de la Noue (v. Malito de Rêve). In Wellington was het Felicie de Coquerie, eveneens een nazaat van Malito de Rêve, die derde eindigde in een 1.45m-rubriek onder Karime Perez Nunez.

Overige

Yoann Le Vot snelde naar plaats drie in de GP2* van Royan met Funny Girl DK (v. By Cera d’Ick). In Valencia tot slot, was er een derde plek voor Julien Gonin in een 1.40m-proef met Girl Queen du Forezan (v. Vigo d’Arsouilles).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top