Drie nieuwe hengsten gekeurd bij BWP

Nieuws

Drie nieuwe hengsten gekeurd bij BWP

De derde fase van de BWP hengstenkeuring afgelopen weekend leverde drie nieuwe dekbrevetten op. Het gaat om:

  • Vesper van ’t Veer, een zoon van Heartbreaker uit de merrie Geena van ’t Roosakker (v. Darco). Een telg uit de lijn van Usha van ’t Roosakker.
  • Viento de Muze, een zelfgefokte zoon van Quickly v/d Kruishoeve uit de merrie River Kwai de Muze (v. ET Cryozootech). Deze hengst heeft Jeleena de Muze als overgrootmoeder.
  • Vino for Fun, een zoon van Verdi uit de topmerrie Fit For Fun van Luciana Diniz.

Voor meer details over deze nieuwe troeven, verwijzen we naar de -spoiler alert- nieuwe Gazette de Muze die in april zal verschijnen. Verder werd ook onze vierjarige hengst Uncle Joe van 't Meulenhof gekeurd.

In de hengstencompetitie schitterde Tellini van ’t Ruytershof bij de vijfjarigen met een dubbel foutloze omloop onder Yarno Geeroms. Bij de vierjarigen deed Karline het voor de derde keer op rij foutloos met Ultra Flip de Muze. Ook Uelo de Muze (Yarno Geeroms) en Kept Secret de l’Amitié (Jordy Oostvogels) scoorden een clear round.

Dutch Masters

In Den Bosch sprong Brooklyn Heights (ex-Jorden van de Kruishoeve, v. Nabab de Rêve) naar de vijfde plaats in de Rolex GP onder Denis Lynch. Eerder werd dit duo ook al vijfde in een proef 1.55m. Funky Fred vh Marienshof Z (v. Fantomas de Muze) was eveneens goed voor plaats vijf in een 1.55m-rubriek met Lars Kersten. Over 1.45m was er een derde plek voor Gudrun Patteet op Sea Coast Monalisa van ’t Paradijs (v. Bamako de Muze). Klasseringen waren er ook voor Kevin Jochems met Looks Good de Liebri Z (v. Lector vd Bisschop) en Peder Fredricson met SV Vroom de la Pomme Z (v. Vigo d’Arsouilles).

Gorla Minore

De grote ster op het CSI2* in Gorla Minore was Scarlina de Tiji (v. Scendro). Onder Pius Schwizer won de merrie alle rubrieken waarin ze aan de start kwam, inclusief de GP2*.

Vejer de la Frontera

Brazilia DK (v. By Cera d’Ick) snelde naar winst in een 1.50m-rubriek en een 1.45m-rubriek in Andalusië onder het zadel van thuisruiter Ismael Garcia Roque. William Walker en I’m Special The One AK (v. I’m Special de Muze) werden tweede in het 1.45m. Over 1.40m eindigde Eduardo Alvarez Aznar vierde op Qevita vd Bisschop (v. Vigo d’Arsouilles).

Valencia

Alexa Ferrer en Naiade d’Elsendam Z (v. Nabab de Rêve) werden zevende in de GP3* van Valencia. In de 1.40m-rubrieken waren er ereplaatsen voor Melanie Cloarec op Nora de Mariposa (v. Elvis Ter Putte) en Louise Ameeuw op Orphy van de Kruishoeve (v. Elvis Ter Putte).

Aix-Meyreuil

De GP2* in het Franse Aix-Meyreuil werd gewonnen door Benoit Cernin en Dynamite du Miral (v. Nabab de Rêve). Eerder werd dit duo ook al tweede in een 1.45m-proef.

Ocala

Panter JVH (v. Le Blue Diamond van ‘t Ruytershof) snelde naar de tweede plaats in de GP2* van Ocala onder het zadel van Nicole Walker. Amy Millar en GCS Athena (v. Vigo d’Arsouilles) eindigden vierde in een proef 1.45m.

Arezzo

In de GP2* van Arezzo eindigde Massimo Pacciani zesde op Olympic Music (v. Nabab de Rêve). Een tweede plaats was het verdict voor Antonio Maria Garofalo en Conquestador (v. Nabab de Rêve) in een 1.45m-rubriek.

Overige

Alison Robitaille en Jikke-Cara (v. Denzel van ‘t Meulenhof) werden vijfde in een 1.45m-rubriek op het WEF. Op niveau 1.40m waren er klasseringen voor Andres Vereecke met onze hengst Cuba Libre de Muze (v. Cornet Obolensky) en Filippa Enmark met King Kong van ’t Valissenhof (v. Fantomas de Muze) in Oliva. Hetzelfde kan gezegd worden over Tina Lund op Ionesco Sitte (v. Scendro), maar dan in Herning. In de GPU25 (1.45m) in datzelfde Herning, werd Anna Hästbacka zesde op Ici Molga D (v. Denzel van ’t Meulenhof).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top