Nakomelingen Mosito en El Torreo imponeren op BK

Nieuws

Nakomelingen Mosito en El Torreo imponeren op BK

De oudste jaargang van Mosito is intussen zeven jaar oud en maakte indruk afgelopen weekend op het Belgische Kampioenschap voor zevenjarigen. Zo ging het zilver naar ons eigen fokproduct Qnokke de Muze onder Olivier Philippaerts. Qnokke is overigens de halfbroer van onze veelbelovende jonge hengst Kept Secret de l’Amitié Z. Beiden komen uit de merrie Elle Flip de Muze Z (v. Elvis Ter Putte). Verder zagen we ook Quipou SW in de barrage. Onder Anthony Wellens eindigde deze ruin uiteindelijk als negende. De derde nakomeling van Mosito in de finale was Qoreen van ’t Ruytershof met Nick Vrins.

Ook de nakomelingen van El Torreo lieten zich van hun beste kant zien. Zijn dochter Exellentia Z maakte over het hele kampioenschap, inclusief barrage, geen enkele fout en viel net naast het podium onder Joris Vergauwen. Ook Quel Torreo T (Kim Thiry) haalde de finale.

In de finale waren er verder ook nakomelingen van Elvis Ter Putte (Eau de Vie Jeleena Dr Z, Dyllan de Rijcke & Quiero, Matthias Hens), Nabab de Rêve (Nobel van de Vrombautshoeve Z, Ludo Philippaerts), Denzel van ’t Meulenhof (Quinta van HD, Kris Christiaens), Vigo d’Arsouilles (Kaliopée du Saint-Chêne, Pascal van Laethem) en Fantomas de Muze (Quesera de Muze, Pascale Haep), net als ons fokproduct Top Secret de Muze Z (v. Tornedo FCS, Katrijn Van Hoecke).

Opglabbeek

Lector vd Bisschop en Koen zetten intussen hun reeks topprestaties verder. Op het CSI3* in Opglabbeek waren ze opnieuw niet uit de voorste regionen weg te branden. Zowel in de GP als in de kwalificatie werden ze vijfde. In de GP werd Elton van het Exelhof Z (v. Elvis Ter Putte) derde onder Mariano Ossa. De zonen van Fantomas de Muze tekenden present in de 1.40m-rubrieken met een overwinning voor King Kong van ’t Valissenhof (Filippa Enmark) en een derde plaats voor Owen van den Blauwaert (Evan Coluccio).

Bij de jonge paarden zette onze vijfjarige Special Star de Corlato zijn ontwikkeling verder met een prima dubbel foutloze omloop in de finale onder Koen.

St Lô

Op het CSI3* van St Lô won Hoover een proef met Julien Epaillard in het zadel. In de GP2* sprong Steve Guerdat naar plaats vijf met zijn nieuwe troef Iashin Sitte (v. Bamako de Muze). Nicolas Layec en Fee de Caryan (v. Vigo d’Arsouilles) sloten aan op plaats acht. Over 1.40m waren er enkele ereplaatsen voor Nadja Peter Steiner en Harry KM (v. Scendro).

Lier

De GP2* in Lier werd gewonnen door H5 Origi Horta, een product uit de eerste jaargang van Kasanova de la Pomme, onder het zadel van Eduardo Pereira de Menezes. Obama de la Linière en Thibault Philippaerts werden fraai zevende. Petronella Andersson en Olilia vd Bisschop (v. Vigo d’Arsouilles) werden tweede in een rubriek 1.40m. Bernardo Alves en Vigo's Flip de Muze (v. Vigo d'Arsouilles) wonnen een proef 1.35m.

Overige

Gerben Morsink en Navarone Z (v. Nabab de Rêve) eindigden derde in de GP4* van Pinneberg. In de wereldbekermanche van Szilvasvarad sprong Andras Kovy Jr naar de achtste plek op Egano van ’t Wingerdhof (v. Elvis Ter Putte).

Over de Atlantische Oceaan piloteerde Amy Millar de negenjarige GCS Athena (v. Vigo d’Arsouilles) naar de vijfde plaats in de GP2* van Williamsburg. Nicolas Bayzelon en Ella van de Helle (v. Nabab de Rêve) werden vierde in de GP2* van Bromont.

Lester (v. Elvis Ter Putte) en Davide Vitale sprongen naar de vijfde plek in de GP2* van Cervia. In de GP voor Junioren in Valkenswaard werden Louise Ameeuw en Orphy van de Kruishoeve (v. Elvis Ter Putte) vierde.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top