Nakomelingen Elvis Ter Putte domineren in alle lee...

Nieuws

Nakomelingen Elvis Ter Putte domineren in alle leeftijdscategorieën

Valkenswaard

Wat een ongeziene overmacht voor de nazaten van Elvis Ter Putte op het concours voor jonge paarden in Valkenswaard, dat van maandag tot woensdag op het programma stond. Melia de Regor en Gregory Wathelet wonnen op maandag bij de zevenjarigen, vlak voor Scott Brash op Hello Zachary, eveneens een nakomeling van Elvis Ter Putte. Bas Moerings en Hervesther sloten aan op plaats zes. Bij de zesjarigen was er een vijfde plaats voor Ikigai, gereden door Marvin van den Nieuwenhuijzen. Dit laatste duo werd ook nog zevende in de finale, net voor Harrie Smolders op Nixon van ’t Meulenhof (v. Denzel van ’t Meulenhof).

Bonheiden

Bunoit Moeskops en Memphis van ’t Hulgenrode (v. Elvis Ter Putte) verzorgden de show bij de zevenjarigen in Bonheiden, net als Kirsten Rombouts op Minerva de Kalvarie (v. Elvis Ter Putte), Catherine Pasmore op Micki Mickado van de Nethe (v. Nabab de Rêve) en Thierry Goffinet op Mojito van de Meiboom (v. Malito de Rêve).

Bij de vijfjarigen reed Caroline De Laet Orelia van ’t Edelweishof (v. Nabab de Rêve) zonder fouten rond. Nistria Chianti Z (v. Nabab de Rêve) en Chloe Aston deden hetzelfde bij de zesjarigen.

Tot slot, op niveau 1.40m, was er een eerste en een tweede plaats voor Matthew Sampson op Firefly W (v. Nabab de Rêve). Ermes des Bergeries (v. Nabab de Rêve) en André Americo de Miranda werden op hun beurt derde over 1.45m.

Le Touquet

Een negende plaats in de GP was het eindresultaat voor Cian O’Connor en Irenice Horta (v. Vigo d’Arsouilles) in het Franse Le Touquet. Ook Aymeric de Ponnat en Elize (v. Bamako de Muze) lieten van zich horen met een tweede plaats in een proef 1.45m.

Busto Arsizio

Hanna van HD (v. Nabab de Rêve) en Ignace Philips werden vierde in een rubriek 1.40m in het Italiaanse Busto Arsizio. Met ook nog een vierde plaats voor Romain Dreyfus en Niara d’Elsendam Z (v. Nabab de Rêve) in een 1.45m-proef, drukte Nabab de Rêve ook daar zijn stempel.

Azië/Noord- & Zuid-Amerika

In Shanghai sprongen Jur Vrieling en VDL Glasgow van ’t Merelsnest (v. Nabab de Rêve) naar de derde plaats in de GP5*. Deze wedstrijd maakt deel uit van de Global Champions Tour.

Veel fraaie resultaten ook aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Maar liefst twee zeges vielen er te noteren voor Arcange de l’Arc (v. Nabab de Rêve), gereden door Pedro Antonio Mateos Bernaldez, in het Mexicaanse Coapexpan.

In Tryon schreef Ibabco (v. Nabab de Rêve) een rubriek 1.45m op zijn naam met Santiago Lambre. In de GP werd het duo zevende. Cassio Rivetti eindigde vierde in een 1.45m-proef in Del Mar met onze hengst Kaiser van het Lambroeck (v. Nabab de Rêve). Guillermo Obligado en Indira van ’t Suybrouck (v. Nabab de Rêve) voegden daar nog een vijfde stek over 1.40m aan toe. In de GP3* van Del Mar tot slot, veroverde John Pearce de vierde plaats met Firestone S (v. Querlybet Hero).

Overige

I’m Special The One AK (v. I’m Special de Muze) en Luka Zaloznik sprongen opvallend bij de zesjarigen in het Oostenrijkse Ebreichsdorf en in het Duitse Mannheim was er winst voor Oak Grove’s Laith (v. Glock’s London) en Harm Lahde in een proef voor zeven- en achtjarigen. David Will en Lucinde de Rêve (v. Malito de Rêve) plaatsten zichzelf daarop de tweede stek.

STX Cyclus

Ook in de STX Cyclus vielen de nazaten van Elvis Ter Putte op. Mithras de Regor (v. Elvis Ter Putte) stal de show door een vijfde plaats bij de zevenjarigen op te eisen in Lier met Guy Beyers. In het tussenklassement staat het duo op een voorlopige tweede plaats. Next Funky de Muze (v. Elvis Ter Putte) en Katrijn Van Hoecke realiseerden een dubbele nulronde bij de zesjarigen.

In de competitie voor vijfjarigen was er een nulronde voor Oilily de Muze (v. Vigo d’Arsouilles) en Karline De Brabander. Karline deed het ook goed met onze hengsten bij de vierjarigen. Er waren foutloze rondes voor Pegasus van ’t Ruytershof (v. Gemini xx), Cuba Libre de Muze Z (v. Cornet Obolensky) en Jessy-Belle de Muze (v. Denzel van ’t Meulenhof).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top