Fantomas niet te stoppen in Valkenswaard

Nieuws

Fantomas niet te stoppen in Valkenswaard

In Memoriam: Fragance de Chalus

We beginnen ons wekelijks nieuwsoverzicht met een in memoriam. Eerder deze week moesten we immers afscheid nemen van onze dierbare Fragance de Chalus. Fragance bezorgde ons oneindig veel mooie momenten dankzij de topprestaties van haar nakomelingen in de dikste proeven overal ter wereld. Haar genen leven gelukkig verder in haar zoon Bamako de Muze en haar kleinzonen Kasanova de la Pomme en Lector vd Bisschop. Rust in vrede, Fragance.

Tops International Arena

Er was geen houden aan Fantomas de Muze in de tweede week van het concours in Valkenswaard. Na een eerdere vierde plaats in de Longines Rankingproef op dinsdag, eindigde hij met Karline De Brabander in het zadel ook nog fraai negende in de GP. In diezelfde GP eindigde Thomas Van Minnebruggen overigens vierde op Koshin de Muze (v. Vigo d’Arsouilles).

In de finales voor jonge paarden eiste Hello Zachary net als vorige week een hoofdrol op. Hello Zachary is geboren als Markies van de Donkhoeve (v.Elvis Ter Putte). Met Scott Brash schreef hij de finale voor zevenjarigen op zijn naam. Bij de zesjarigen was er een vijfde stek voor Jan Maly op Excalibur Sr Z, eveneens een zoon van Elvis Ter Putte.

Windsor

In de Rolex GP van Windsor stak Gancia de Muze opnieuw haar neus aan het venster. Met Niels Bruynseels klokte de dochter van Malito de Rêve de snelste tijd in de barrage, maar een fout op de laatste hindernis deed het duo uiteindelijk op de vierde stek belanden.

Opglabbeek

Firefly W (v. Nabab de Rêve) en Matthew Sampson blijven de zeges en ereplaatsen opstapelen in Opglabbeek. Afgelopen weekend voegde de combinatie nog maar eens twee tweede plaatsen toe aan hun palmares in proeven over 1.40m.

Bij de zesjarigen zorgde Nistria Chianti Z (v. Nabab de Rêve) opnieuw voor een aantal hoogtepunten dankzij foutloze omlopen met Chloe Aston in het zadel. Alexander Kumps deed hetzelfde op Nelson van ’t Smisveld (v. Bamako de Muze). Gaston d’Ecaussinnes (v. Malito de Rêve) realiseerde dan weer een prima nulronde in de finale voor zevenjarigen met Alexander Butler.

Montefalco & Busto Arsizio

Juan Carlos Garcia en zijn ouwe getrouwe Gitano van Berckenbroek (v. Nabab de Rêve) toonden hun kunnen nog maar eens in het Italiaanse Montefalco. Ze wonnen een rubriek 1.45m en ook in de GP (1.50m) sloten ze aan op een uitstekende vierde plek. Een vijfde stek was dan weer het resultaat voor Paolo Adorno op Fer Z.G. (v. Nabab de Rêve) in een andere proef op hoogte 1.45m.

Isolde de Muze (v. Nabab de Rêve), de halfzus van Gancia de Muze, eindigde op haar beurt achtste in de GP van Busto Arsizio, gereden door de Italiaanse amazone Benedetta Ganassini. Bij de zevenjarigen in datzelfde Busto Arsizio, zorgde Pierre Brunschwig voor een aantal opvallende rondes op Grain d’Or de Saulieu (v. Bamako de Muze).

Fontainebleau & Maubeuge

Op Frans grondgebied, werd er vorige week gesprongen in Fontainebleau en Maubeuge. Dat leverde onder meer een derde plaats op voor Thibeau Spits en Bellissimo Z (v. Bamako de Muze) in een 1.50m-proef en een achtste plaats in de GP van Maubeuge.

Bij de jonge paarden in Fontainebleau liet Mowgli ‘sv’ (v. Fantomas de Muze) zich opmerken met Alix Ragot en in de GP was er een achtste plaats voor Vino Z (v. Vigo d’Arsouilles). Die laatste werd gereden door Robin Muhr.

New York & Del Mar

Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan finishte Everardo Hegewisch Diaz Infante vijfde in de GP van Del Mar op Ircos IV (v. Nabab de Rêve), terwijl Lillie Keenan en Fasther (v. Vigo d’Arsouilles) de achtste plaats veroverden in de GP van Old Salem. Dat laatste duo werd ook nog vierde in een proef 1.45m.

Varia

In Gross Viegeln was er een tweede plaats voor Omer Karaevli en Gotham City PL (v. Filou de Muze) in een proef voor zeven- en achtjarigen. In Wiener Neustadt reed David Horvath dan weer in de prijzen bij de vijfjarigen op Vroom de la Pomme Z (v. Vigo d’Arsouilles) en On Top van het Meerdaalhof (v. Elvis Ter Putte). Bij de zesjarigen had Horvath Nirvana de la Pomme (v. Elvis Ter Putte) goed aan het springen. Tot slot was er nog een vijfde plaats in de finale voor zevenjarigen voor de Russische amazone Anastasiya Sherbakova op Impact Fanco’s (v. Denzel van het Meulenhof). Plaats van het gebeuren was het Litouwse Darguziai.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top