Nakomelingen El Torreo en By Cera imponeren

Nieuws

Nakomelingen El Torreo en By Cera imponeren

Beide hengsten zijn helaas te vroeg overleden, maar de (nog jonge) nafok van El Torreo de Muze en By Cera d’Ick blijft hoge ogen gooien.

By Cera

Zo won Jyrado vh Bovenhoekshof (v. By Cera d’Ick) de GP2* van Oliva met Jérôme Guery, nadat ze ook al tweede werden in een rankingproef. Jonathan Chabrol en Fashion Victim DK (v. By Cera d’Ick) wonnen op hun beurt een rubriek 1.40m. Ricardo Valadas Coelho en Orion Ter Doorn (v. Elvis Ter Putte) pakten plaats vier in de GP. In diverse rubrieken over 1.45m waren er ereplaatsen voor Marc Houtzager op Dwivoli van de Groote Kamps Z (v. Denzel van ’t Meulenhof), Bart Jay Junior Vandecasteele op Vamos de la Pomme d’Or Z (v. Vigo d’Arsouilles), Annabel Francis op Nebraska van ’t Vianahof (v. Elvis Ter Putte), Graham Babes op Monks I Am Casall (v. I’m Special de Muze) en Duarte Seabra op Van Halen Z (v. Vigo d’Arsouilles). Ook in de 1.40m-proeven vielen er heel wat dichte ereplaatsen uit de kast, onder andere voor Kendra Claricia Brinkop met Que Passa de Regor (v. Scendro) en Eau de Vie Jeleena Dr Z (v. Elvis Ter Putte), Niklaus Schurtenberger met Joan (v. I’m Special de Muze), Mia Mannis met Niagara de Muze Z (v. Nabab de Rêve) en Valentine Petit-Jean met Patchouli de Muze Z (v. Ponsee V).

El Torreo

In El Jadida sprong de negenjarige Ecuador DW Z (v. El Torreo de Muze) naar de derde plaats in een 1.50m-proef met Thomas De Wit. In diezelfde rubriek eindigden Bryan Balsiger en PSG Invictus (v. I’m Special de Muze) vijfde. Thomas De Wit werd ook nog vierde in een 1.45m-rubriek in het zadel van Ice Twin Girl DW Z (v. I’m Special de Muze). In de GP1* legde Youssef Salmeron beslag op plaats negen met Quadina de Muze (v. Mosito van het Hellehof).

Barcelona

De Longines League of Nations-finale in Barcelona werd opgeluisterd met een knalprestatie van Funky Fred vh Marienshof Z (v. Fantomas de Muze), die met Lars Kersten een foutloze ronde neerzette en zo tweede werd met het Nederlandse team. Pedro Veniss en Nimrod de Muze Z (v. Nabab de Rêve) maakten deel uit van het Braziliaanse team dat vijfde eindigde. Steve Guerdat en Albfuehren Iashin Sitte (v. Bamako de Muze) grepen de vijfde plek in een 1.50m-proef.

Gorla Minore

Emiliano Liberati en Aruba Island (v. Vigo d’Arsouilles) werden vierde in de GP2* van Gorla Minore. Giulia Martinengo Marquet won dan weer een rubriek 1.45m met Pina van de Moerhoeve (v. Denzel van ’t Meulenhof). In een 1.40m-proef pakte Adelaide Lautie de vierde plaats met Ginevra de la Cense (v. Vigo d’Arsouilles).

USA

In de GP3* van Amenia snelden Sloane Coles en Ninja JW van de Moerhoeve (v. Elvis Ter Putte) naar de tweede plaats. Ninja JW is nauw verwant aan onze jonge hengst Vinardo de Muze. In de GP3* van Lexington ging de tweede plek naar Delaney Flynn op Namamia (v. Fantomas de Muze), net voor Nicole Walker op Panter JVH (v. Le Blue Diamond van ’t Ruytershof). Lacey Gilbertson sloot aan op plaats acht met Holliewood (v. Nabab de Rêve). De GP2* van Mill Spring leverde een negende plek op voor Abigail McArdle en Olympia van het Eikenhof (v. Elvis Ter Putte).

Overige

Een derde plaats was het verdict voor Jur Vrieling en Helwell du Chabus (v. Elvis Ter Putte) in de GP3* van Wiener Neustadt. In Tallinn snelde Petra Heikkinen naar de vijfde plaats in een 1.45m-rubriek met Oechie K (v. I’m Special de Muze). Winst was er in Bonheiden voor Jules Van Hoydonck met Elize Z (v. Elvis Ter Putte) in een 1.40m-proef. In Riesenbeck piloteerde Pål Flam zijn Mega Special DC (v. I’m Special de Muze) naar de tweede plaats over 1.45m. In Fontainebleau tot slot, waren er ereplaatsen in de GP1* voor Nicolas Deseuzes met Five Clairbois (v. Vigo d’Arsouilles) en Marc Dilasser met Hoxane Has (v. Vigo d’Arsouilles).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top