Elvis ter Putte-nazaten maken de verwachtingen waa...

Nieuws

Elvis ter Putte-nazaten maken de verwachtingen waar

Elvis-nafok imponeert

Wie de uitslagen van de jonge paarden erop naslaat, kan tegenwoordig niet langer om Elvis ter Putte heen. Met de regelmaat van de klok duikt zijn naam op in de uitslagen van alle mogelijke nationale en internationale rubrieken. Volgens de IPV-ranking van HorseTelex zijn er op dit moment al 34 nakomelingen die internationaal punten gescoord hebben. Het lijkt er dus op dat Elvis de verwachtingen die zijn afstamming met zich meebrengt, ruimschoots overtreft.

Ook afgelopen weekend was het weer prijs. In Kronenberg sprong de veelbelovende Hello Zachary (ex-Markies van de Donkhoeve, mv. Lord Z) sprong onder Scott Brash naar de tweede plaats in de rubriek voor vijf- en zesjarigen. In Opglabbeek was het dan weer Mimi de Laubry (mv. Darco) die met Sofia Westborg derde eindigde bij de zesjarigen.

Ook in de STX Cyclus duikt de naam van Elvis regelmatig op. Next Funky de Muze (mv. Vigo d’Arsouilles), de halfzus van El Torreo de Muze, sprong opnieuw een foutloze omloop met Katrijn Van Hoecke. In de VS werd zijn zoon Mevis de Muze (mv. Tinka’s Boy) uitgeroepen tot het beste jonge paard van het afgelopen seizoen.

Eerder dit jaar leverde Elvis in de PAVO-hengstencompetitie ook al de winnaar bij de zesjarigen via Mithras de Regor (mv. Darco). Mosito van het Hellehof (mv. Nabab de Rêve) eindigde in dezelfde leeftijdscategorie vijfde. Ook Melvis van de Paspolder en Moneymaker van ’t Meulenhof vertegenwoordigden Elvis, waardoor hij de topleverancier van deze categorie bleek. Bij de vijfjarigen zorgde hij voor de vice-kampioen, namelijk Nestor de Mariposa en voor de nummer acht in het eindklassement, Nono van de Withoeve.

Internationale hoogtepunten

De hoofdbrok van deze week heeft natuurlijk betrekking op de laatste week van de Z-Tour in Lanaken, maar eerst steken we nog even de grens over. In het Franse Vittel was er immers een derde plaats bij de zevenjarigen voor Lord de Muze (v. Nabab de Rêve). Even verderop in Sancourt was er in het 1.40m een tweede plaats voor Bali de l’Heribus (v. Vigo d’Arsouilles) en een vierde stek voor Beijing Z (v. Bamako de Muze). In het Oostenrijkse Linz-Ebelsberg viel er nog een vijfde plaats te noteren voor Newton Jp Z (v. Nabab de Rêve)  bij de zevenjarigen.

Over naar Lanaken dan, waar onze topper Fantomas de Muze nogmaals zijn topkwaliteiten showde. Met Karline sprong hij naar de zege in het 1.50m. Daarnaast leverde ook zijn nafok hun visitekaartje af. Karlin van het Vennehof sprong met Gilles Thomas naar de tweede plaats in het 1.40 bij de U25, met in diezelfde proef ook nog een zevende plaats voor Lancaster en Vicky Van de Poel.

Navarone Z (v. Nabab de Rêve), gereden door Gerben Morsink, eindigde vijfde in het 1.50m en zesde in de GP. In de GPU25 was er dan weer een derde plaats voor Christophe De Brabander en Genève de Muze (v. Vigo d’Arsouilles). Genève is onder andere de moeder van Le Coultre de Muze (v. Presley Boy).

Bij de jonge paarden ten slotte was er een vierde plaats voor Gotha de la Brasserie. Deze zoon van I’m Special de Muze werd gereden door Christophe Vanderhasselt.

STX Cyclus

We blijven nog even in de Belgische contreien, want afgelopen weekend stond in Courrière alweer de tweede manche van de STX Cyclus op de agenda. Bij de zevenjarigen leverde dat een top-tienklassering op voor Guy Beyers en Belena de Sud (v. Bamako de Muze, zesde) en Pieter De Brabandere (Liago, v. Nabab de Rêve, negende).

Ook bij de zesjarigen heel wat producten met een link naar Stal de Muze. Malibu de Muze (v. Nabab de Rêve) en Dyllan De Rycke pakten sterk uit en sprongen naar de derde plaats. Ook Very High de Muze (v. Vigo d’Arsouilles) en Music de Muze (v. Diamant de Semilly) noteerden een foutloze ronde, net als onze goedgekeurde hengst Matisse de Mariposa met Walter Lelie.

Een andere goedgekeurde hengst, Navajo van ’t Vianahof, evenaarde het resultaat van zijn stalgenoot bij de vijfjarigen. Het leverde een knappe foutloze ronde op. Ook Nen Toffe de Muze (Fantomas de Muze x Fragance de Chalus) met Charlotte Lutz, Nasty Girl de Muze (v. Darco) met Helena Embo en Neptune de Muze (v. Cadeau de Muze) met Katrijn Van Hoecke deden het het zonder springfouten.

Bij de vierjarigen tot slot werd onze stal vertegenwoordigd door Oilily de Muze. Deze dochter van Vigo d’Arsouilles werd foutloos rondgestuurd door Brent van Damme.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top