Carembar de Muze bezorgt Prague Lions GCL-winst

Nieuws

Carembar de Muze bezorgt Prague Lions GCL-winst

El Torreo vers beschikbaar

We beginnen het wekelijks nieuwsoverzicht met een dienstmededeling. El Torreo de Muze heeft de voorbije weken zijn kunnen getoond onder de Toscaanse zon op de Toscana Tour in Arezzo samen met Bernardo Alves. De schimmelzoon van Taran de la Pomme uit Funky Music (v. Vigo d’Arsouilles) is evenwel terug in Sint-Niklaas en zal tot eind mei opnieuw met vers sperma beschikbaar zijn. Contacteer ons gerust indien u nog vragen zou hebben hieromtrent.

Miami

Meteen over naar het hoogtepunt van afgelopen weekend, want nadat Gerco Schröder en London (ex-Carembar de Muze, v. Nabab de Rêve) twee weken geleden al lieten zien helemaal terug te zijn na het nodige blessureleed, was er nu opnieuw een knalprestatie van dit duo. In de GCL van Miami haalden ze immers de winst binnen voor de Prague Lions. Stal de Muze levert dus alweer een GCL-winnaar nadat Cadeau de Muze (v. Nabab de Rêve) in Mexico City hetzelfde realiseerde voor de Miami Celtics.

Nog in Miami blonk Fidux (v. Malito de Rêve) opnieuw uit onder het zadel van de Spanjaard Eduardo Alvarez Aznar. In de GP werd het duo ditmaal knap vijfde. Een aanstormend talent in de vorm van de negenjarige Dalila de la Pomme (v. Taran de la Pomme, gereden door Evelina Tovek) eindigde in diezelfde GP negende.

Ook Fair Light van ’t Heike (v. Vigo d’Arsouilles) en Alberto Zorzi lieten andermaal van zich horen. Een fraaie tweede plaats in een proef 1.50m was het resultaat.

Arezzo

Het was het weekend wel van Taran de la Pomme want niet alleen in Miami leverde hij een hooggeklasseerde nakomeling in de GP, ook in Arezzo was hij vooraan te vinden. In de GP4* plaatste de Italiaan Antonio Alfonso zich immers als zevende met Chic Hin d’Hyrencourt.

Bij de zesjarigen konden Filippo Lupis en Gotham City PL (v. Filou de Muze) zich opnieuw onderscheiden met een foutloze omloop. Een categorie hoger was er zelfs winst voor Balkan du Villon (v. Nabab de Rêve) en Emanuele Gaudiano.

Moorsele

Het Zilveren Spoor in Moorsele was afgelopen weekend het decor voor een driesterrenconcours en het was Tum Play du Jouas die de GP op zijn naam kon schrijven. Met Rik Hemeryck in het zadel realiseerde de nakomeling van Querlybet Hero de snelste tijd in de barrage (1.55m). De pas zevenjarige Novita Jovial Z (v. Nabab de Rêve) en de Britse Laura Renwick lieten ook zien uit het juiste hout gesneden te zijn en kaapten een derde plaats weg in een proef 1.40m.

Bij de jonge paarden was er een hoofdrol weggelegd voor Gold Digger (v. Nabab de Rêve) bij de zevenjarigen. Met Siebe Kramer plaatste de merrie zich een keer als vierde en een keer als vijfde. In de rubrieken voor vijf- en zesjarigen sprongen Machu Pichu de Muze (v. Vigo d’Arsouilles), Napoleon of Picobello Z (v. Nabab de Rêve) en Bono ter Linden (v. Bamako de Muze) zich in de kijker met verscheidene klasseringen. 

Lanaken

Last but not least is Lanaken aan de beurt. Global (v. Nabab de Rêve), halfbroer van Fantomas de Muze (v. Sandro Boy) en Lector vd Bisschop (v. Bamako de Muze), kon zich hier twee keer als vijfde plaatsen in de 1.50m-rubrieken met de Luxemburger Christian Weier. Ook bij de jonge paarden was het opnieuw een Nabab-nazaat die zich kon klasseren. Hunter Fairy C eindigde knap als derde met de Nederlander Lars Kuster bij de zesjarigen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top