Lector knalt 2023 in

Nieuws

Lector knalt 2023 in

Met een vijfde plaats in een rankingproef 1.45m in Oliva is Lector vd Bisschop het kalenderjaar 2023 goed gestart onder Koen Vereecke. Dat belooft voor de rest van het seizoen. Ook zijn nafok komt stilaan bovendrijven ondanks hun beperkt aantal uit zijn eerste jaargangen. Zo imponeerde Looks Good de Liebri Z met een vijfde plaats in een proef 1.40m onder Kevin Jochems.

Ook Quickly v/d Kruishoeve toonde zich met een aantal foutloze omlopen in de rubrieken voor zevenjarigen. Met Roxana van HD (v. Taran de la Pomme) was er een nulronde bij de zesjarigen. Beiden waren uiteraard te bewonderen onder het zadel van Koen Vereecke. Karline ontfermde zich dan weer over Istina Esqui (v. I’m Special de Muze, Andy Pur VDM Z (v. Aktion Pur Z) en Oilily de Muze (v. Vigo d’Arsouilles) met eveneens heel wat foutloze omlopen tot gevolg.

Voor de tweede week op rij sprong ook Nestor de Mariposa (v. Elvis Ter Putte) zich in de kijker onder de Spaanse zon. Met Jérôme Guery won hij een proef 1.40m. Ook met Juristo van het Hagenhof (v. Elvis Ter Putte) finishte Guery in de prijzen met een derde stek in het 1.45m. Nicolas Deseuzes en Five Clairbois (v. Vigo d’Arsouilles) wonnen eveneens een rubriek 1.40m.

De GP1* was een kolfje naar de hand van Koen Vereecke en Pia van de Nieuwburghoeve (v. Vigo d’Arsouilles). Jérôme Guery en Jyrado vh Bovenhoekshof (v. By Cera d’Ick) snelden naar plaats zeven. In een proef 1.40m pakten Andrea Bormioli en Fred Astaire de Bacon (v. Vigo d’Arsouilles) een vijfde plek.

Wellington

In de derde week van het WEF was er een prestigieuze zege voor Lacey Gilbertson en Karlin van ’t Vennehof (v. Fantomas de Muze) in de WEF Challenge Cup (1.55m). In de GP eindigden ze vijfde. Ook Namaste van het Eyckeveld (v. Elvis Ter Putte) liet van zich horen met een tweede plaats in de GP onder Shane Sweetnam.

In de tweesterrencompetitie greep Zoe Conter de zesde plaats in de GP op Enrico de la Pomme (v. Vigo d’Arsouilles). Vigo leverde met Vigakata (Wilton Porter) ook nog de nummer acht.

Amsterdam

Hi There (v. Nabab de Rêve) greep een vierde plaats in een proef 1.40m onder Sanne Thijssen op Jumping Amsterdam. In de U25-competitie sprong Ipsthar (v. Denzel van ’t Meulenhof) zich in de kijker onder Bas Moerings. Ze werden derde in de GP en vijfde in een rubriek 1.40m. In die GP pakte Coen Kerbert de vijfde plaats met Inekaat (v. I’m Special de Muze). Emma Bodier en Medoc de Muze (v. Bamako de Muze) stonden op plaats zeven.

Puebla

Manuel Gonzalez Dufrane en Martialis (v. Nabab de Rêve) snelden naar plaats twee in een proef 1.50m in het Mexicaanse Puebla. Deze combinatie werd ook nog derde in een rubriek 1.45m. In die laatste competitie stond Lirenco van ’t Kieveld (v. Vigo d’Arsouilles) op twee onder Valeria De Leon Gonzalez.

Vejer de la Frontera

In Vejer de la Frontera tot slot, was Leticia Riva Gil goed voor een vierde plek op Victoria d’Argent (v. Nabab de Rêve) in een rubriek 1.40m.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top