Lector! Lector! Lector!

Nieuws

Lector! Lector! Lector!

We zijn nog steeds niet helemaal bekomen van de afgelopen weekend. Wat een uitzonderlijke prestaties van Lector en Koen in Sopot. Winst op vrijdag in de GP5* in wat nota bene de allereerste GP5* van Lector was. Als klap op de vuurpijl wonnen ze op zondag ook nog de landenwedstrijd met het Belgische team na een dubbel foutloze ronde.

In diezelfde GP eindigde de Argentijn Mariano Ossa overigens derde op Elton van het Exelhof Z (v. Elvis Ter Putte). Als deel van het Argentijnse team pakten ze ook zilver in de landenwedstrijd. Nog in Sopot eindigde Martin Fuchs vijfde in een rubriek 1.50m en tweede in een proef 1.45m met Viper Z (v. Vigo d’Arsouilles). Gudrun Patteet en Sea Coast Monalisa van ’t Paradijs (v. Bamako de Muze) werden tweede in het 1.50m.

Calgary

Fasther (v. Vigo d’Arsouilles) en Lillie Keenan toonden zich de snelsten in de GP5* van Calgary. In de GP2* noteerden we een achtste plek voor Amy Millar op GCS Athena (v. Vigo d’Arsouilles).

St. Tropez

Op het CSI2* in St. Tropez snelde Matteo Checchi naar de zege in een 1.45m-rubriek met Navira (v. Nabab de Rêve). In de GP eindigden Sadri Fegaier en Manchester van ’t Paradijs (v. Elvis Ter Putte) als achtste. In de 1.40m-proeven waren er ereplaatsen voor Maxime Harmegnies op Forever du Givre (v. Vigo d’Arsouilles) en Marie Demonte op Feticheur Riverland (v. I’m Special de Muze).

Puebla

In het Mexicaanse Puebla was Martialis (ex-Martialis van ’t Merelsnest, v. Nabab de Rêve) de grote ster. Onder Manuel Gonzalez Dufrane won deze ruin zowel de GP2* als de kwalificatie.

Tsaratsovo

Kalvarie van de Zelm (v. Nabab de Rêve) was dan weer alomtegenwoordig in Bulgarije. Met Andrea Herck in het zadel greep Kalvarie de zege in een rubriek 1.45m, een tweede plaats in een rubriek 1.40m en een achtste plaats in de GP.

Overige

Verder nog een rist topprestaties op allerhande concoursen. In Opglabbeek snelde Nico Lupino naar de vierde plaats in een proef 1.40m met Next Twist van ’t Ruytershof (v. Gemini xx). Molly Ashe Cawley en Loukas de la Noue (v. Malito de Rêve) werden derde in de GP3* van Lexington. Voor Jonathan Buxton en Guinot di Nocciola (v. Vigo d’Arsouilles) was er een vierde plaats in het 1.40m in Harthill (UK).

Op CSI2*-niveau waren er ereplaatsen in de GP’s van Samorin, Pernay en Matosinhos voor respectievelijk Dominika Gaalova (London Times PS, v. Nabab de Rêve), Romain Moresve (Eup and Go Du Lavoir, v. Vigo d’Arsouilles) en Valentine Petit-Jean (Patchouli de Muze Z, v. Ponsee V).

Op het jeugdconcours in Hagen tot slot, maakte Evelyne Putters deel uit van het Belgische Young Riders-team dat tweede eindigde. Ze reed Nabeau van het Migroveld Z (v. Nabab de Rêve).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top