Le Coultre de Muze wint GP2* in St. Tropez

Nieuws

Le Coultre de Muze wint GP2* in St. Tropez

St. Tropez

Ons pas achtjarig fokproduct Le Coultre de Muze heeft met Philippe Rozier de GP2* in het Franse St. Tropez op zijn naam geschreven. Le Coultre is een zoon van Presley Boy uit de topmerrie Genève de Muze (v. Vigo d’Arsouilles). Deze lijn gaat terug op Nelke van ’t Waterschoot.

Niara d’Elsendam Z (v. Nabab de Rêve) deed het kunstje van Le Coultre nogmaals over, maar dan in de GP4*. Romain Dreyfus zat in het zadel van Niara.

GCT/GCL Hamburg

In Hamburg pakte onze voormalige tophengst Cadeau de Muze (v. Nabab de Rêve) met William Whitaker de tweede plaats in de GCL als deel van het team van de Miami Celtics. Zij vormden een team met Shane Breen op Ipswich van de Wolfsakker (v. Glock’s London). In de finale voor achtjarigen sprong Michael Whitaker op zijn beurt naar de vijfde plaats met Freud Del Cabanon (v. Filou de Muze).

St. Gallen

In het Zwitserse St. Gallen stond alweer de derde Nations Cup van de West-Europese Divisie I op het programma. Hierin was een hoofdrol weggelegd voor Imagine de Muze (v. Nabab de Rêve), die met James Wilson een dubbele nulronde liet noteren voor het team van het Verenigd Koninkrijk. Dit team eindigde uiteindelijk vierde.

Devon, PA

De pas negenjarige Fasther (v. Vigo d’Arsouilles) finishte tiende in de GP4* van Devon (1.60m), gereden door Lillie Keenan. Nog in Devon was er een vijfde plaats voor Schuyler Riley op Iceman de Muze (v. Erco van ’t Roosakker) in een proef 1.50m.

Allerlei

Giulia Levi won de GP2* van San Remo op Van Dutch Z (v. Vigo d’Arsouilles) en in Lissabon reed Eugenio Grimaldi naar een vierde plaats in het 1.45m op Minerva G.I.H. Z (v. Malito de Rêve).

Ook in de diverse rubrieken voor jonge paarden noteerden we nog een aantal fijne resultaten. Alexander Kumps en Nelson van ’t Smisveld (v. Bamako de Muze) lieten zich opmerken bij de zesjarigen in Opglabbeek, Manda Rautenberg deed hetzelfde met Honolulu (v. Elvis Ter Putte) bij de vijfjarigen in het Poolse Ciekocinko. Gabriela Biedka en Jambo (v. I’m Special de Muze) lieten in Polen eveneens van zich horen. In München-Riem tot slot, sprong Alexander Butler naar een zege bij de zeven- en achtjarigen op Gaston d’Ecaussinnes (v. Malito de Rêve).

BK Young Riders

Gilles Thomas won voor het derde jaar op rij een nationale titel in de jeugdcategorieën en ditmaal deed hij dat bij de Young Riders. Hij had daarvoor de negenjarige Konak (v. Nabab de Rêve) onder het zadel.

STX Cyclus

Opnieuw dubbel raak voor de nakomelingen van onze hengsten in de STX Cyclus. Bij de zevenjarigen won Dylan De Rijcke met Malibu de Muze (v. Nabab de Rêve), een zoon van Jeleena de Muze. Killian Norris reed I’m Monte Carlo Z (v. I’m Special de Muze) naar plaats acht.

In de competitie voor zesjarigen was I’m Special de Muze aan zet. Zijn zoon In Style N werd door Walter Lelie naar de zege gepiloteerd. Op de achtste plaats stond Steven Vermeir met Nikita van de Koekelberg (v. Filou de Muze) en op tien vonden we Michiel Meskens terug met Novelle van de Plataan (v. Nabab de Rêve). Ook Next Funky de Muze (v. Elvis Ter Putte, Katrijn Van Hoecke) deed het dubbel nul.

Bij de vijfjarigen zorgde onze hengst Eames de Hus voor een nieuw hoogtepunt door een nulronde neer te zetten met Walter Lelie en bij de vierjarigen waren er foutloze omlopen voor Jessy Belle de Muze (v. Denzel van het Meulenhof, Frederik Wuytack) en Nice Call de Muze (v. Nabab de Rêve, Brent Van Damme).

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top