Kasanova zegeviert in Wiesbaden

Nieuws

Kasanova zegeviert in Wiesbaden

Wat een knaller voor Koen en Kasanova in Wiesbaden. Ze wonnen met overmacht de GP4*. Ze waren daarmee overigens het eerste Belgische duo in de 86-jarige geschiedenis van het prestigieuze concours die dat klaarspeelden. Koen verkeerde sowieso in grootse vorm, want hij werd ook nog tweede met Oilily de Muze (v. Vigo d’Arsouilles) in de 1.55m-proef op zondag en vierde in een 1.45m-rubriek op zaterdag.

In de GP eindigden Jos Verlooy en Origi (v. Vigo d’Arsouilles) overigens negende. Verder was er een tweede plek voor Daniel Deusser en Ellabelle de Rie Z (v. Elvis Ter Putte) over 1.50m. Emilie Conter evenaarde dat resultaat in een andere rubriek op Portobella van de Fruitkorf (v. Bamako de Muze). Mathias Nørheden Johansen en Ippolito (v. I’m Special de Muze) pakten de vijfde plek in diezelfde proef nadat ze eerder al zegevierden in een 1.40m-rubriek. Ook Johanna Beckmann won op niveau 1.40m met Noblesse Z (v. Nabab de Rêve).

Bourg-en-Bresse

Steve Guerdat was dichtbij de zege in de GP4* van Bourg-en-Bresse. Met Iashin Sitte (v. Bamako de Muze) pakte hij uiteindelijk de dichtste ereplaats. Pius Schwizer en Scarlina de Tiji Z (v. Scendro) wonnen al hun zesde internationale rubriek dit jaar, ditmaal over 1.50m. Philippe Rozier werd vijfde in diezelfde proef met Le Coultre de Muze (v. Presley Boy). Julien Gonin en Girl Queen du Forezan (v. Vigo d’Arsouilles) eindigden vierde in een 1.40m-proef.

Martofte

In Martofte was Pål Flam succesvol met Omonza D C (v. Elvis Ter Putte). Ze wonnen de landenwedstrijd als deel van het Noorse team en werden zesde in de GP. Gerben Morsink stond op zeven met Navarone Z (v. Nabab de Rêve). Het Belgische team, met onder meer een nulronde van Thibault Philippaerts op Obama de la Linière (v. Marius Claudius), eindigde vierde. Nederland pakte plaats vijf dankzij een foutloze omloop van Morsink en Navarone Z. In een 1.50m-proef werd Zascha Nygaard Lill vijfde op Nikita du Roton (v. Elvis Ter Putte). Over 1.40m was er winst voor Tina Lund en Ionesco Sitte (v. Scendro).

Lummen

In Lummen noteerden we een rist ereplaatsen in 1.40m-rubrieken voor onder meer Qoreen van ’t Ruytershof (v. Mosito van het Hellehof) met Nick Vrins, Elcup Van Beek II Z (v. Elvis Ter Putte) met Sacha Beghuin, Quel Torreo T (v. El Torreo de Muze) met Kim Thiry en No Limit Vh Legita Hof Z (v. Nabab de Rêve) met Aurelia Guisson. No Limit is de halfzus van onze hengst Tellini van ’t Ruytershof.

Busto Arsizio

Op het jeugdconcours in Busto Arsizio werd Davide Vitale vierde in de GP voor Young Riders (1.45m) met Lester (v. Elvis Ter Putte). Eerder werden ze ook al vijfde in een 1.45m-rubriek. Noah Pfyffer Von Altishofen eindigde vijfde in het 1.40m bij de junioren met Olympic van het Merrethof (v. Kasanova de la Pomme).

Kronenberg

Kivinia (v. I’m Special de Muze) won een 1.50m-proef onder Bas Moerings in Kronenberg. In de GP1* werd Meshari Alharbi zesde op Hi There (v. Nabab de Rêve). Vani Khosla en Nerio de la Haute Bruyeres (v. Elvis Ter Putte) pakten plaats acht.

Overige

Sloane Coles en Ninja JW van de Moerhoeve (v. Elvis Ter Putte) eindigden derde in de GP3* van Lexington. Ninja JW komt uit dezelfde moederlijn als onze jonge hengst Vinardo de Muze (v. Chacco-Blue). Manuel Gonzalez Dufrane en Martialis (ex-Martialis van ‘t Merelsnest, v. Nabab de Rêve) waren de beste over 1.50m in Guadalajara. In een 1.45m-rubriek in North Salem werd Alex Matz vierde op Ikigai (v. Elvis Ter Putte).

Op de diverse tweesterrenconcoursen waren er ereplaatsen in GP’s voor I’m Special The One AK (v. I’m Special de Muze, William Walker – Balmoral) en King Kong van ’t Valissenhof (v. Fantomas de Muze, Filippa Enmark – Bonheiden). Op niveau 1.40m sprong Andrea Herck zich in de kijker met Kalvarie van de Zelm (v. Nabab de Rêve) in Boedapest. William Whitaker deed hetzelfde in Wellington, Heckfield met Active Spirit (ex-Plathina van ‘t Ruytershof, v. Vigo d’Arsouilles).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top