Jonge I’m Special de Muzes maken de dienst uit

Nieuws

Jonge I’m Special de Muzes maken de dienst uit

Jonge paarden

Een heel aantal jonge nakomelingen van I’m Special de Muze maakten afgelopen week indruk op de verscheidene internationale wedstrijden. Denk bijvoorbeeld aan de zesjarigen Monks I Am Casall (Graham Babes) en Justify (Abbe Burchmore-Eames) in Valencia. In Lier noteerden we dan weer de prima prestaties van de zevenjarige Newton DB (Katie Pytches). Tara Glynn en Inschalla C Z deed het op hun beurt prima in Vilamoura, net als David Simpson op I’m Special Too Dhh.

Ook de nakomelingen van Scendro blijven het goed doen. Sisse de Tiji Z imponeerde in Valencia met Mariano Martinez Bastida bij de zesjarigen. Princes Dalou H (v. Vigo d’Arsouilles) deed hetzelfde met Julie De Pelsmaeker bij de vijfjarigen. Bij de zevenjarigen was het dan weer de beurt aan Darkness Breeding (v. Nabab de Rêve) om indruk te maken met Franck Curti.

Home Run PL (v. Filou de Muze, Philippe Le Jeune) en Nikita de Roton (v. Elvis Ter Putte, Margareth Eikner) sprongen foutloos bij de zevenjarigen in Lier. O’Neil de Yeselo (v. Elvis Ter Putte) evenaarde die prestatie bij de zesjarigen met Johan Wenselaers, net als Molly Davies op Kokonut van de Nethe Z (v. Kasanova de la Pomme).

Vertigo Z (v. Vigo d’Arsouilles) was aan zet bij de zevenjarigen in Vejer de la Frontera met Ignace Philips de Vuyst. Ook Gianluca Gennusa op Nelson van de Moorskeshoeve (v. Elvis Ter Putte), Brieanne Dofort op Nanou van het Dennehof (v. Elvis Ter Putte), Sylvie Liebing op Important (v. Nabab de Rêve), Derin Demirsoy op Scenorrado vd Hunters Z (v. Scendro), Nicolas Bidon Daurella op Impressive K (v. Vigo d’Arsouilles) en Jessica Burke op Namamia (v. Fantomas de Muze) noteerden een of meer omlopen zonder fouten. Bij de zesjarigen was er een nulronde voor Jacques Jochins Fernandes en Jalalabad de Rêve (v. Nabab de Rêve).

In Vilamoura tot slot, liet Hugo Tavares prima resultaten noteren in de rubrieken voor zesjarigen met Boomerang vh Waterschoot Z (v. Bamako de Muze). Ook Obelia vd Bisschop (v. Nabab de Rêve) met Jackson Reed Stephenson en Ozoir de Muze (v. Vigo d’Arsouilles) met Libby Newman konden zich klasseren.

Wellington, Deeridge Farm

De knalprestatie van het weekend kwam evenwel op naam van Jessica Springsteen en Don Juan van de Donkhoeve (v. Bamako de Muze). Het duo sprong naar een vijfde plaats in de GP5* van Wellington op de Palm Beach Masters.

Op het tweesterrenconcours was er een vierde plaats (1.40m) voor Stephanie Gallucci met Sea Coast B52 F Z, eveneens van Bamako de Muze.

Lier

De pas negenjarige Nabeau van het Migroveld Z (v. Nabab de Rêve) lijkt een toekomsttroef te worden voor Niels Bruynseels. Bij hun eerste optreden werden ze meteen negende in de GP2* van Lier. Thibeau Spits en Bellissimo Z (v. Bamako de Muze) stonden op acht.

Nog in het Azelhof pakte Francisco Rocha een vierde plaats in een proef 1.40m met Kipling van ’t Hagenhof (v. Nabab de Rêve).

Sunshine Tours

In Vejer de la Frontera was er winst voor Jane Richard Philips op Fouégo de la Closiere (v. Nabab de Rêve) in een proef 1.45m. Omer Karaevli en Gotham City PL (v. Filou de Muze) stonden op drie in een rubriek 1.40m en ook voor Aiko Paridaen en Libelle de Muze (v. Elvis Ter Putte) was er een vijfde plaats weggelegd in een rubriek 1.40m.

Een vierde plaats was het resultaat voor Mikael Forsten met Nabab’s Atlanto (v. Nabab de Rêve) over 1.45m in Valencia. Tot slot eindigden Jérôme Guery en Great Britain V (v. Nabab de Rêve) derde in een 1.40m-proef in Oliva.

Hunters

Onze fokproducten kunnen niet alleen springen in de regulier competities, ook in de huntercategorieën laten ze van zich horen. Zo werd Lafitte de Muze uitgeroepen tot WCHR Hunter van het Jaar in de VS.

Z-France

Als uitsmijter vermelden we nog dat onze toekomsttroef Special Cera du Maillet Z goedgekeurd werd voor Zangersheide. Ook twee zonen van Vigo d'Arsouilles en een zoon van I'm Special de Muze kregen groen licht in Deauville.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top