Het weekend van Scendro en El Torreo

Nieuws

Het weekend van Scendro en El Torreo

De nakomelingen van zowel Scendro als El Torreo de Muze kenden een absoluut topweekend. Dat belooft voor de toekomst gezien de veelal jonge leeftijd van hun nafok.

De El Torreo-dochter Olga van de Kruishoeve, negen jaar jong/oud, pakte twee zeges in 1.50m-rubrieken op het CSI4* in Tetouan onder het zadel van de Franse topruiter Simon Delestre. Olga’s moeder is de merrie Nightstar de Muze Z (v. Nabab de Rêve) en haar grootmoeder is Heroine de Muze (v. Tinka’s Boy).

Scendro leverde ook heel wat succesvolle nazaten en zelfs een GP-winnaar. Scoop de Septon Z en Luis Sabino Gonçalves wonnen immers de GP3* in Lexington, Kentucky. In St. Tropez waren er twee zeges in 1.45m-rubrieken en een derde plaats in een 1.40m-rubriek voor Pius Schwizer met Scarlina de Tiji. In de GP2*van Coapexpan noteerden we een zesde plaats voor Rupert Carl Winkelmann op Omar van de Hunters. Tal Milstein en Ionesco Sitte werden op hun beurt tweede in een 1.40m-proef in Opglabbeek.

Coapexpan

Ioli Mytilineou en Levis de Muze (v. Elvis Ter Putte) waren actief op het CSI5* in het Mexicaanse Coapexpan. Ze grepen er een vijfde plaats in een 1.50m-proef en de negende plaats in de GP. In de tweesterrencompetitie was er een vierde plek voor Lucas Porter en Vigakata (v. Vigo d’Arsouilles). Valeria De Leon Gonzalez en Lirenco van ’t Kieveld (v. Vigo d’Arsouilles) eindigden derde in een rubriek 1.40m.

Sacramento

In de wereldbekermanche van Sacramento greep Cassio Rivetti een podiumplaats met Edesa’s Vidal 8 (v. Vigo d’Arsouilles). Matt Archer en Luigi vd Bisschop (v. Bamako de Muze) eindigden op drie in een 1.50m-rubriek. Voor Nicole Haunert was er eveneens een derde plaats, ditmaal over 1.45m, in het zadel van Ellouthago PS (v. Elvis Ter Putte).

St. Tropez

De GP3* van St. Tropez leverde een negende plaats op voor Jos Verlooy en Nixon van ’t Meulenhof (v. Denzel van ’t Meulenhof). Meteen daarna volgden Penelope Leprevost en Bingo del Tondou (v. Vigo d’Arsouilles). Dat laatste duo werd ook vierde in een proef 1.50m.

In de GP2* pakte Nicolas Layec plaats vijf met Fee de Caryan (v. Vigo d’Arsouilles), nadat ze al tweede werden in een 1.45m-proef. Maiju Mallat en Night Light van ’t Ruytershof (v. Gemini xx) eindigden als negende in de GP. Nog in St. Tropez was er een derde plek voor Marie Demonte en Feticheur Riverland (v. I’m Special de Muze). Cian O’Connor en de pas zevenjarige Game of Love Z (v. Gemini xx) werden derde in een rubriek 1.40m op CSI1*-niveau.

Tallinn

Twee nakomelingen van I’m Special de Muze lieten van zich horen in Tallinn. Zowel I’m Yours (Tuisku Kivikoski-Vainio) als I’m Aljana Special (My Relander) scoorden ereplaatsen in 1.40m-rubrieken.

Overige

De GP1* in Tetouan leverde een tiende plek op voor Youssef Almeron en Quint v/d Kruishoeve (v. Mosito van het Hellehof). Abigail McArdle en Olympia van het Eikenhof (v. Elvis Ter Putte) werden negende in de GP3* van Lexington. Winst was er voor Siebe Leemans in een 1.40m-proef in Bonheiden op Gem vd Riloo Z (v. Gemini xx). Brecht Goossens werd vierde in een 1.40m-proef in Opglabbeek met Laluna (v. Nabab de Rêve). Orion Ter Doorn (v. Elvis Ter Putte) werd vijfde onder Hilmar Meyer in Oliva (1.40m). In Gorla Minore tot slot, was de achtjarige Kedgwick (v. Bamako de Muze) goed voor een vijfde plaats in een 1.40m-rubriek. In het zadel zat Daan van Geel.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top