Brons voor Lector

Nieuws

Brons voor Lector

De Nations Cup Series, jaargang 2023, kende haar apotheose afgelopen weekend in Barcelona. Hoewel het geluk niet geheel aan de zijde was van Koen en Lector, kaapten ze samen met de rest van het Belgische team toch maar mooi de bronzen medaille weg. Nimrod de Muze Z (v. Nabab de Rêve) en Pedro Veniss werden vierde als deel van het Braziliaanse team. Dankzij deze vierde plek kwalificeerde Brazilië zich overigens voor de Olympische Spelen in Parijs volgend jaar.

Valkenswaard

Op de terreinen van de Tops International Arena werd de eerste editie van de WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy gehouden, kortweg de Studbook Trophy ofwel de strijd tussen de jonge paarden van verschillende stamboeken.

Bij de achtjarigen werd het team van Studbook Zangersheide tweede dankzij onder meer een nulronde van Thomas De Wit en Ecuador DW Z (v. El Torreo de Muze). Ook bij de vijfjarigen pakte Studbook Zangersheide het zilver met een volledig team bestaande uit nakomelingen van hengsten van Stal de Muze, zijnde Victory Music Z (v. Vigo d’Arsouilles, Walter Lelie), Boeff van de Molen Z (v. Bamako de Muze, Luka Lisens) en Libelle Asborne Z (v. Lector vd Bisschop, Seppe Wouters). Het goud bij de zevenjarigen ging naar het KWPN, met in hun team Bas Moerings op Lavesther (v. Elvis Ter Putte).

St. Tropez

Ook in de GP3* van St. Tropez vertolkten onze hengsten een hoofdrol. Peder Fredricson werd derde in het zadel van Vroom de la Pomme Z (v. Vigo d’Arsouilles). Hiermee eindigde hij net voor Romain Duguet en Hunger Games du Champ du Bois (v. Elvis Ter Putte), die ook nog vijfde eindigden in een 1.50m-rubriek. Philippe Rozier sloot aan op plaats zes met Le Coultre de Muze (v. Presley Boy). In de 1.40m-proeven noteerden we nog ereplaatsen voor Jos Verlooy op Origi (v. Vigo d’Arsouilles) en Gregory Cottard op Papillot de Muze (v. Aktion Pur Z).

Fontainebleau

Gilles Willemann en Belphegor d’Ouilly (v. Nabab de Rêve) waren goed voor de zevende plek in de GP2* van Fontainebleau. In de GP1* ging de zesde plek naar Aurélie Rytz in het zadel van Peanuts Horta (v. Kasanova de la Pomme).

Lexington

In Lexington greep Lacey Gilbertson het brons in de GP3* in het zadel van Holliewood (v. Nabab de Rêve). In een rubriek 1.45m was er een ereplaats voor Luis Sabino Gonçalves en Scoop de Septon Z (v. Scendro).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top