Genieten in Aken

Nieuws

Genieten in Aken

Aan de vooravond van het WK voor Jonge Springpaarden in Lanaken, blikken we nog even terug op afgelopen week. Liefst vijf vijfsterrenconcoursen stond op het programma.

In Aken kwam Bernardo Alves aan de start met onze hengsten Mosito van het Hellehof en El Torreo de Muze. Met El Torreo realiseerde hij een nulronde in de loodzware landenwedstrijd. Met Mosito pakte hij een tweede plaats in een proef 1.45m.

Verder maakten Jessica Springsteen en Don Juan van de Donkhoeve (v. Bamako de Muze) deel uit van de winnende Amerikaanse equipe in de Nations Cup. Luiz Felipe de Azevedo Filho en Hermes van de Vrombautshoeve (v. Vigo d’Arsouilles) eindigden vijfde in een rubriek 1.60m. Voor Lorenzo De Luca en Malissa de Muze (v. Vigo d’Arsouilles) was er een derde plaats over 1.50m. Eenzelfde resultaat realiseerde Lucy Deslauriers met Enanda (v. Nabab de Rêve) in een proef 1.45m.

Traverse City

Karlin van ’t Vennehof (v. Fantomas de Muze) en Shane Sweetnam toonden nogmaals hun grote kwaliteit met een tweede plaats in het 1.50m (5*) in Traverse City. Vanessa Hood en Lou Lou VLS (v. Elvis Ter Putte) voegden daar een vijfde plaats aan toe in een 1.45m-proef. In de tweesterrencompetitie pakte Karl Cook een derde plaats met Ircos IV (v. Nabab de Rêve) in een rubriek 1.45m.

St. Tropez

Op het vijfsterrenconcours in St. Tropez sprongen Icarus (v. Querlybet Hero) en Pieter Clemens naar een vierde plaats in het 1.50m. Op niveau 1.45m noteerden we klasseringen voor datzelfde duo en voor Le Coultre de Muze (v. Presley Boy, Philippe Rozier).

Maubeuge

Een zesde plaats was het eindresultaat voor Morfine de Muze (v. Nabab de Rêve) en Rik Hemeryck in de GP3* van Maubeuge. Cacacha van het Schaeck (v. Bamako de Muze) en Max Sebrechts pakten een derde plaats op niveau 1.45m en een vierde plaats op niveau 1.40m.

Bonheiden

Lanzarote de Muze (v. Clinton) toonde zich in Bonheiden onder het zadel van Francisco Rocha. Het duo werd negende in de GP en vijfde in een rubriek 1.45m. Voor Oleksander Prodan en Dakar (v. Nabab de Rêve) was nog een derde plaats weggelegd over 1.40m.

Kronenberg

De pas negenjarige Mallito (v. I’m Special de Muze) werd door Thiago Ribas da Costa gepiloteerd naar de derde plaats in de GP van Kronenberg. In de nevenrubrieken noteerden we nog een derde plaats voor Nikita du Roton (v. Elvis Ter Putte) onder de Estse Margareth Eikner en een vijfde plaats voor Explosion vh Legita Hof Z (v. Elvis Ter Putte) onder Sanna Olsson.

Polen

Als uitsmijter richten we onze blik nog even op de Poolse kampioenschappen voor jonge springpaarden. Bij de zesjarigen ging de zege naar Elizabeth Z (v. Elvis Ter Putte). Bij de zevenjarigen was het goud voor Braveheart van den Bisschop (v. Bamako de Muze).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top