Female power

Nieuws

Female power

Twee van onze merries schitterden afgelopen week in de sport. In Lier won Call Me de Muze Z de GP2* met Andres Vereecke. Met haar zoon Cuba Libre de Muze Z (v. Cornet Obolensky) klasseerde Andres zich drie keer in de 1.35m-1.40m-rubrieken. Eveneens in Lier werd Petronella Andersson tweede over 1.45m met Ollister du Lys (v. Scendro). Elize Z (v. Elvis Ter Putte) won een proef 1.40m onder Jules Van Hoydonck. Wilm Vermeir en Belle Amie vd Dassenheide Z (v. Bamako de Muze) werden derde in deze rubriek.

In het uitgeregende St. Gallen pakte Koen Vereecke de winst in een 1.50m-proef met Oilily de Muze (v. Vigo d’Arsouilles). Ze wonnen voor Romain Duguet in het zadel van Hunger Games du Champ du Bois (v. Elvis Ter Putte). Dat laatste duo werd ook derde in de qua deelnemersaantal gedecimeerde GP.

St. Tropez

Op de GCT/GCL in St. Tropez werd Great Britain V (v. Nabab de Rêve) tweede in een 1.55m-rubriek onder Jérôme Guery. In de tweesterrenrubrieken waren er ereplaatsen in de GP voor Brice Grugeon (Do It de Clamens, v. Malito de Rêve) en Emma Bodier (Medoc de Muze, v. Bamako de Muze). Eerstgenoemde combinatie wist zich ook nog twee keer te plaatsen in 1.40m-1.45m-proeven.

Le Touquet

De GP3* in Le Touquet leverde een vijfde plek op voor Alexa Ferrer en Vitalhorse Naiade d’Elsendam Z (v. Nabab de Rêve). Pjotr van de Kruishoeve (v. Bamako de Muze) eindigde derde in een 1.50m-rubriek met David Simpson. Op 1.40m-niveau zagen we ereplaatsen voor twee nakomelingen van By Cera d’Ick, met name Fein Lotta DK (Megane Moissonnier) en Good Girl DK (Charlotte Bettendorf).

Kessel

Ipsthar (v. Denzel van ’t Meulenhof) greep de derde plaats in de GP3* van Kessel onder Bas Moerings. Diezelfde ruiter werd ook tweede in een rankingproef in het zadel van Kivinia (v. I’m Special de Muze). In de 1.40m-rubrieken scoorde Gerrit Nieberg het nodige prijzengeld met Jolie vh Molenhof (v. Nabab de Rêve).

Riesenbeck

Gerben Morsink en Navarone Z (v. Nabab de Rêve) werden tweede in de GP2* van Riesenbeck. Eerder grepen ze ook al plaats drie in een rankingproef. Daan van Geel en Kedgwick (v. Bamako de Muze) werden tweede in een proef 1.45m.

Pärnu

In de GP2* van het Estse Pärnu noteerden we een vierde plek voor Triinu Riisberg met Isthar Esqui (v. I’m Special de Muze). Dit duo pakte ook al de derde plaats in een 1.45m-proef.

Overige

Marie Demonte en Give Me One Reason DK (v. By Cera d’Ick) werden tweede over 1.40m in het Franse Barbaste. Op het jeugdconcours in het Nederlandse Zuidwolde waren er prima uitslagen voor Noora von Bülow (Interstar B, v. I’m Special de Muze), Juan Riva Gil (Victoria d’Argent, v. Nabab de Rêve) en Bart Jay Junior Vandecasteele (Vamos de la Pomme d’Or Z, v. Vigo d’Arsouilles).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top