Familie De Brabander in the winning mood

Nieuws

Familie De Brabander in the winning mood

De zegetocht van Fantomas

Het was opnieuw een schitterende overwinning voor Karline De Brabander en Fantomas de Muze (v. Sandro Boy). Nadat ze een aantal weken terug in Lanaken al de beste waren, herhaalden ze dat kunststukje nu in Moorsele en zegevierden ze na een razendsnelle barrage in een rubriek 1.45m.

Nog in het Zilveren Spoor kwamen heel wat jonge paarden met een link naar Stal de Muze aan de start. En dat verliep niet zonder succes. Zo was er bij de zevenjarigen een zege en een derde plaats voor L’Arcotique van ’t Meulenhof (v. Bamako de Muze) met Marjan De Wachter. Bij de vijf- en zesjarigen was er drie keer een dubbele nulronde voor onze hengst Mosito van het Hellehof (v. Nabab de Rêve). Ook Napoleon of Picobello Z (v. Nabab de Rêve) en Elvis De Wijnendale Z (v. Elvis ter Putte) lieten zich opnieuw in positieve zin opmerken.

Beker van Oost-Vlaanderen

Nog dichter bij huis, zeg maar 'thuis', won Christophe De Brabander dan weer de Beker van Oost-Vlaanderen op Jumping Sint-Niklaas. Meer nog, hij had hiervoor onze zelfgefokte Genève de Muze (v. Vigo d'Arsouilles) onder het zadel.

Hieronder enkele foto's van zijn overwinning (copyright: Something ELSe Photography).

Glock’s London in aantocht

Jong geweld was er in het Duitse Mannheim en het Italiaanse Busto Arsizio, waar een aantal jonge nazaten van Glock’s London (ex-Carembar de Muze) afgelopen weekend het mooie weer maakten. In Mannheim was het Oak Grove’s Laith (mv. Quaprice Bois Margot) die met Harm Lahde naar een derde en een vijfde plaats sprong bij de zevenjarigen. In Busto Arsizio was er dan weer een zege voor de Turkse ruiter Omer Karaevli en de zesjarige Hayley (mv. Balou du Rouet). In diezelfde proef eindigde Monseigneur (v. Nabab de Rêve) overigens op een fraaie derde plaats. Ook Il Divo (v. Nabab de Rêve) liet zich met de Zwitserse amazone Simone Buhofer opmerken bij de jonge paarden. Buhofer reed trouwens ook nog Flying Girl (v. Querlybet Hero) naar een vijfde plaats in het 1.50m.

GCT Madrid

Over naar vijfsterrenniveau, want het Global Champions Tour-circus streek neer in Madrid. Opnieuw waren er de nodige successen voor Stal de Muze met Cadeau de Muze (v. Nabab de Rêve) die meer en meer bewijst gemaakt te zijn voor de grote sport. Ditmaal behaalde hij met Denis Lynch een individuele negende plaats in de tweede omloop van de Global Champions League. Fidux (v. Malito de Rêve) en Eduardo Alvarez Aznar pakten op hun beurt een vijfde plaats in de eerste omloop.

Fantomas-familie

Op het CSIO in Linz-Ebelsberg was er Igor de Muze (v. Tinka’s Boy) die de bronzen podiumstek bekleedde in de Nations Cup als deel van het Italiaanse team met Marco Viviani in het zadel. Igor is trouwens de halfbroer van Fantomas de Muze. Ook Chic Hin d’Hyrencourt maakte deel uit van dat bronzen team en voegde daar nog de achtste plaats in de GP aan toe. Chic Hin wordt gereden door Antonio Alfonso en is een zoon van Taran de la Pomme.

Ramiro B

Ook Ramiro B lijkt zich steeds meer te ontpoppen als een eventing-stempelhengst. Nadat twee weken terug zijn zoon Cooley Master Class won in Kentucky, was het deze week aan Cooley SRS om uit te blinken in een van de meest prestigieuze wedstrijden ter wereld. In de viersterrencompetitie in het Britse Badminton eindigde Cooley SRS tweede met de Brit Oliver Townend.

Uitsmijter

Als uitsmijter nog even vermelden dat ons deze week het fijne nieuws bereikte dat twee van de vijf meest populaire dekhengsten bij het BWP vorig jaar, bij ons beschikbaar zijn. Het gaat om Le Blue Diamond van ’t Ruytershof en Vigo d’Arsouilles.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top