Navarone Z pakt zilver op Nederlands Kampioenschap

Nieuws

Navarone Z pakt zilver op Nederlands Kampioenschap

NK Mierlo

Op het Nederlands kampioenschap heeft Navarone Z (v. Nabab de Rêve) afgelopen weekend het zilver in de wacht gesleept met Gerben Morsink. Na de tweede dag stonden ze zelfs nog aan de leiding, maar uiteindelijk restte hen dus nog de tweede plaats.

Ook bij de Young Riders viel een podiumplaats te noteren. Bas Moerings reed Fosther (v. Vigo d’Arsouilles) naar het brons. In de Junioren-categorie was er nog een achtste plaats voor Lars Kersten en Dora de Ness (v. Nabab de Rêve).

Internationaal overzicht

In Kentucky heeft Oliver Townend de eerste manche van de Rolex Grand Slam Eventing gewonnen met Cooley Master Class (v. Ramiro B). Dankzij een foutloze springproef kon Townend nog over uittredend winnaar Michael Jung springen in het klassement.

Over naar Samorin dan, waar Fer Z.G. (v. Nabab de Rêve) een proef 1.50m op zijn naam schreef met de Italiaan Paolo Adorno. In diezelfde rubriek ging de derde plaats naar onze hengst Kaiser van het Lambroeck (v. Nabab de Rêve) en Cassio Rivetti. In een proef 1.45m rechtstreeks tegen de klok was de zege voor Wilm Vermeir en Gentiane de la Pomme (v. Shindler de Muze). Dit duo eindigde in de andere rubriek over dezelfde hoogte ook nog eens vijfde. De landenprijs in Samorin bracht een tweede plaats voor het Ierse team met daarin Ipswich van de Wolfsakker (v. Carembar de Muze).

In het Franse Maubeuge was er een fraaie vierde plaats in de GP3* (1.55m) voor Olivier Robert en Eros (v. Querlybet Hero).

Jonge paarden

Ook veel aanstormende talenten lieten overal weer van zich horen. In Samorin was er nulronde voor NC Verso Red Wine (v. Vigo d’Arsouilles) bij de zesjarigen, gereden door de Poolse Natalia Czernik. In Hagen was er een vijfde plaats voor Fantasie VHW Z (v. Filou de Muze) in de finale voor zeven- en achtjarigen met Gudrun Patteet. Ook Evita van ’t Zoggehof (v. Golden Hawk) en Lorenzo De Luca imponeerden met een tweede en een vijfde plaats in de rubrieken voor zeven- en achtjarigen.

Givenchy du Fleury en Arnaud Doem werden derde bij de zesjarigen in Maubeuge en in het Duitse Eschweiler waren er twee nulrondes voor I’m Special Black (v. I’m Special de Muze) bij de vijfjarigen, een nulronde voor Visa Z (v. Vigo d’Arsouilles) bij de zesjarigen en twee klasseringen voor Loukas de la Noue (v. Malito de Rêve) bij de zevenjarigen.

In Moorsele ten slotte, won Lanzarote de Muze (v. Clinton) de reeks voor zevenjarigen met de Portugees Francisco Rocha. Hendrik Denutte en Elvis de Wijnendale Z (v. Elvis ter Putte) werden derde bij de zesjarigen.

STX Cyclus

Eindigen doen we met de STX Cyclus. De derde manche ging door in het Azelhof. Opnieuw waren er goede resultaten.

Bij de vierjarigen was er een foutloze ronde voor Oilily de Muze (v. Vigo d’Arsouilles) en Brent Van Damme. Bij de vijfjarigen deden onze hengsten Negredo de Muze (v. Elvis ter Putte) en Navajo van ’t Vianahof (v. Vagabond de la Pomme) het opnieuw bijzonder fraai zonder fouten met respectievelijk Karline De Brabander en Walter Lelie. Ook Neptune de Muze (v. Cadeau de Muze, Katrijn Van Hoecke), Noblesse de Muze (v. Elvis ter Putte, Stefanie De Smedt) en Next Funky de Muze (v. Elvis ter Putte, Katrijn Van Hoecke) lieten geen enkele steek vallen.

Eveneens geen springfouten bij de zesjarigen voor onze hengsten Matisse de Mariposa (v. Diamant de Semilly) en Mosito van het Hellehof (v. Elvis ter Putte). Call Me de Muze Z (v. Clarissimo Z), Esperanza de Muze Z (v. Elvis ter Putte) en Merlot de Muze (v. Nabab de Rêve) waren eveneens op geen foutje te betrappen.

L’Hermes de Muze (v. Elvis ter Putte), tot slot, verdedigde de eer van Stal de Muze bij de zevenjarigen en deed dat voortreffelijk met een dubbele foutloze ronde.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top