Loading...
Elvis Ter Putte-nakomelingen tonen zich

Nieuws

Elvis Ter Putte-nakomelingen tonen zich

Lier

Charlotte Bettendorf en Nababette Z (v. Nabab de Rêve) grepen net naast de zege in de GP van Lier. Met een halve seconde verschil strandde het duo op plaats twee. In een rubriek 1.40m met barrage reed Gaetan Stalpaert naar plaats vijf met Evelien (v. Nabab de Rêve). Voor Johan Wenselaers en Eleonor DC-DM (v. Bamako de Muze), was er nog een derde plaats over 1.45m.

Ook bij de jonge paarden had Johan Wenselaers zijn troeven Pipa de Yeselo (v. Bamako de Muze, vijfjarigen) en O’Neill de Yeselo (v. Elvis Ter Putte, zesjarigen) goed aan het springen. Catherine Van Roosbroeck en Emir du Coeur des Collines Z (v. Elvis Ter Putte) lieten zich dan weer op geen springfout betrappen bij de zesjarigen, net als Samuel Hutton op Orelia van ’t Edelweishof (v. Nabab de Rêve). Brecht Goossens en Oechie K (v. I’m Special de Muze) realiseerden twee foutloze rondes. Bij de zevenjarigen was het aan Margareth Eikner (Nikita du Roton, v. Elvis Ter Putte) en Lyklema Welmoed (Idilia de la Nancy, v. I’m Special de Muze) om voor de nulrondjes te zorgen.

Kronenberg

In de GP2* van Kronenberg sprong Michel Hendrix naar plaats zeven dankzij een dubbele nulronde op Elco Van Hof Ter Naillen (v. Elvis Ter Putte). Voor Mikael Forsten en Nabab’s Atlanto (v. Nabab de Rêve) was er een derde plaats weggelegd in een proef 1.45m en een vijfde plaats in het 1.40m. Thomas De Wit en Looping (v. Nabab de Rêve) grepen dan weer de vierde plaats in een andere rubriek 1.40m.

Topresultaten ook bij de jonge paarden, voor onder meer Ibiza Z (v. I’m Special de Muze, Leon Thijssen), I Am Elvis (v. Elvis Ter Putte, Chanel De Baets), Filounus (v. Filou de Muze, Alexander Butler), Niara (v. Elvis Ter Putte, Karel Cox), Elvira de Bornival Z (v. Elvis Ter Putte, Guillaume Foutrier) en Baron Z (v. Bamako de Muze, Tobias Meyer) bij de zevenjarigen en voor No Mercy Picobello Z (v. Nabab de Rêve, Ricardo Valadas Coelho), Jerez-S (v. Elvis Ter Putte, Berber Dijkman) en Victorien Initials BB Z (v. Vigo d’Arsouilles, Isabelle Gerfer) bij de vijf- en zesjarigen.

Canteleu

Twee keer raak voor de fokproducten van onze hengsten in een rubriek 1.45m in het Franse Canteleu. Alexis Deroubaix reed Kitona de Muze (v. Vigo d’Arsouilles) naar de derde plek. Voor Aymeric de Ponnat en Elize (v. Bamako de Muze) was er een vierde plaats weggelegd. Die laatste combinatie behaalde eenzelfde resultaat in een proef 1.40m.

Vejer de la Frontera

Kara Chad en Firefly W (v. Nabab de Rêve) snelden naar een derde plaats in een proef 1.45m op het concours in Vejer de la Frontera. Amy Graham maakte mee het mooie weer in de rubrieken voor jonge paarden dankzij de zesjarige Funky Fred vh Marienshof Z (v. Fantomas de Muze).

Gorla Minore

Zowel Nelson van de Moorskeshoeve (Gianluca Gennusa) als Helwell du Chabus (Nadja Peter Steiner), beiden afstammend van Elvis Ter Putte, toonden zich bij de zevenjarigen in het Italiaanse Gorla Minore.

Busto Arsizio

De winst in de hoofdrubriek op vrijdag (1.50m) in het Italiaanse Busto Arsizio ging naar topruiter Piergorgio Bucci en Naiade d’Elsendam Z (v. Nabab de Rêve). Orage Optimus (v. Scendro) en Filippo Tabarini klasseerden zich dan weer drie dagen op rij bij de zesjarigen.

St. Tropez

Op het vijfsterrenconcours in St. Tropez toonde Jérôme Guery zich met een van zijn toekomsttroeven, de pas achtjarige Great Britain V (v. Nabab de Rêve). Het duo eindigde op plaats drie in een 1.45m-rubriek.

Veulenkampioenschap

We komen ook nog even terug op Nationaal Kampioenschap BWP Eliteveulens vorige week, waar Una van den Bosdam (v. Kasanova de la Pomme) de zege greep in de reeks voor oudere merrieveulens. Felicitaties aan fokker Freddy De Vos.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top