Vigo levert Franse kampioene bij de vijfjarigen

Nieuws

Vigo levert Franse kampioene bij de vijfjarigen

Fontainebleau

Grootse prestaties in Fontainebleau, waar de vijfjarige Vigo-dochter Fee de Caryan de titel bij de vijfjarige merries op haar naam schreef met Alexandre Bosc. Ook op de achtste plaats stond een dochter van Vigo d’Arsouilles, Feline d’Armor (Corentin Derouet). Funny Girl DK (v. By Cera d’Ick) en Yoann Le Vot pakten de zevende plek.

Bij de vijfjarige hengsten en ruinen was het eveneens raak voor Vigo. Zijn zoon Falko Ste Hermelle, gereden door Antony Delage, eindigde als tiende in het kampioenschap. By Cera had dan weer twee ijzers in het vuur in het kampioenschap bij de vierjarige merries. Girl Power DK (Elliot Souster) pakte het zilver, terwijl zijn andere dochter Give Me One Reason DK (Sebastien Tence) naar de vijfde plaats sprong. Ook bij de niet Frans gefokte paarden had By Cera wat in de pap te brokken. Baby Face DK Z werd negende bij de vierjarigen. Overigens was het brons in deze rubriek voor een van de weinige nakomelingen van onze jonge hengst Kaiser van het Lambroeck. Deze Qir Royal werd gereden door Caroline Rosant.

Niet alleen Vigo en By Cera drukten hun stempel, ook Malito de Rêve had heel wat discipelen in de top van de verscheidene kampioenschappen. Zo pakte Darlany du Bois (Laurent Goffinet) de achtste plaats in het kampioenschap voor zevenjarigen. In de rubriek voor vierjarige hengsten en ruinen sprong Gaiato Du Jaolas (Baptiste Bohren) naar de negende plek. Bij de vierjarige merries tot slot, ging de tiende stek naar Geniale Morinière (Antoine Denibeau).

Columbus

Topprestaties ook over de plas, waar Harrie Smolders de tweede plek veroverde in de GP2* van Columbus met ons fokproduct Hocus Pocus de Muze (v. Tinka’s Boy).

Opglabbeek

In het Sentower Park sprong Yves Vanderhasselt naar de winst over 1.45m en naar een derde plek in een proef 1.40m met Nairobi van Kojakhoeve Z (v. Nabab de Rêve). In een andere rubriek over dezelfde hoogte snelde Lorenzo De Luca naar een vierde plaats met Telstar de la Pomme (v. Nabab de Rêve).

Frank Schuttert en Kinky Boy van het Gildenhof (v. Nabab de Rêve) realiseerden de vijfde plaats in de GP dankzij een dubbele nulronde.

Bij de jonge paarden sprong de zevenjarige Inschalla C Z (v. I’m Special de Muze, Tara Glynn) zich in de kijker. Bij de zesjarigen was het Jamboree TN (v. Vigo d’Arsouilles, Kars Bonhof) die indruk maakte, net als Only de Wiqui (v. Elvis Ter Putte, Mart-Sander Aarma) en Origi Horta (v. Kasanova de la Pomme, Michael Hughes).

Oliva

Stilaan een vaste klant in dit nieuwsbulletin is de achtjarige Morton van ’t Merelsnest (v. Nabab de Rêve). Met de jonge Duitse ruiter Richard Vogel sprong Morton ditmaal naar de tweede plaats in een proef 1.45m in Oliva. In de proeven voor zevenjarigen liet Interstar B (v. I’m Special de Muze, Ronnie Jones) zich opmerken.

Tønsberg

De Noorse ruiter Sindre Svepstad pakte de vierde plaats in een 1.40m rubriek in het Noorse Tønsberg. Hij deed dat met de pas achtjarige Hunter d’Oase (v. Elvis Ter Putte). In de rubrieken voor vijf- en zesjarigen liet Nicholai Lindbjerg louter nulrondes optekenen met Diesel Z (v. Denzel van ’t Meulenhof).

Bonheiden / Gorla Minore / Vejer de la Frontera / Riesenbeck

Tot slot ook nog heel wat goede prestaties bij de jonge paarden op een aantal locaties. Zo waren er de opvallende prestaties in Gorla Minore bij de zesjarigen van Organza van de Dennehoeve (v. El Torreo de Muze, Guido Franchi) en bij de zevenjarigen van Nayana ADB (v. Nabab de Rêve, Guido Franchi).

In Riesenbeck werd Vigo d’Arsouilles goed vertegenwoordigd bij de zes- en zevenjarigen dankzij Viper Z (Kai Thomann) en Vegas 62 (Kathrin Müller). Ook El Torreo de Muze en I’m Special de Muze deden hun duit in het zakje dankzij respectievelijk Otto vd Bisschop (Christoffer Lindenberg) en I’m Vera (Jana Wargers).

Logan Leemans en Noble Boy Z (v. Nabab de Rêve) sprongen een foutloze ronde bij de vijfjarigen in Bonheiden, terwijl Rodrigo Bass op In and Out DB (v. Elvis Ter Putte) de finale bij de zesjarigen op zijn naam schreef.

Claude Monet (ex-Je Maintiendrai, v. I’m Special de Muze) lijkt een van de toekomsttroeven van Cian O’Connor te gaan worden. In Vejer de la Frontera liet het duo opnieuw louter nulrondes noteren bij de zesjarigen. Ook Funky Fred vh Marienshof Z (v. Fantomas de Muze) liet zich prima zien met Amy Graham in het zadel. Bij de zevenjarigen tot slot, sprong Derin Demirsoy twee nulrondes met Scenorrado vd Hunters Z (v. Scendro).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top