Loading...
Bamako en Elvis aan zet op BK jonge paarden

Nieuws

Bamako en Elvis aan zet op BK jonge paarden

Zesjarigen

De nakomelingen van onze hengsten lieten zich van hun beste kant zien op het BK voor zes- en zevenjarigen in Opglabbeek. Beste van het pak bij de zesjarigen was Opaline vd Bisschop (v. Bamako de Muze) die met Arnaud Gaublomme de zevende plaats in de wacht sleepte. Verder in de finale zagen we ook nog Orchidee vd Bisschop (v. El Torreo de Muze, Wim Aegten) en Carioca (v. Elvis Ter Putte, Charlotte Philippe).

Bij de zevenjarigen was de beste prestatie voor No Limit Vh Legita Hof Z (v. Nabab de Rêve), die met Tristan Guisson op plaats acht eindigde. Thibaut Huyvaert en Babou de Laubry Z (v. Bamako de Muze) pakten de tiende stek. Ook Echo van Spalbeek Z (v. Elvis Ter Putte, Alexander Liefsoens), Napoli van ’t Klavertje Vier (v. Vigo d’Arsouilles, Marijn Poelmans), Nora de Mariposa (v. Elvis Ter Putte, Loris Berrittella), Bling vd Duvelshoeve Z (v. Bamako de Muze, Stijn Timmerman), New Star Quality (v. Nabab de Rêve, Caroline De Laet), Naturele van het Reigershof (v. I’m Special de Muze, Jean-Christophe De Grande), Elnica CL Z (v. Elvis Ter Putte, Alexander Liefsoens) en Nikita van de Koekelberg (v. Filou de Muze, Steven Vermeir) tekenden present in de finale.

Valkenswaard

Op de GCT/GCL in Valkenswaard pakten Jur Vrieling en VDL Glasgow vh Merelsnest (v. Nabab de Rêve) een vijfde plaats over 1.55m. In de GP2* was er een derde plaats voor Olivier Philippaerts en onze hengst Le Blue Diamond van ’t Ruytershof. Gerben Morsink en Navarone Z (v. Nabab de Rêve) wonnen een proef 1.45m.

In de rubrieken voor zes- en zevenjarigen sprong Wilm Vermeir eruit met N-Joy van ’t Hellewater (v. Elvis Ter Putte). Ook Harrie Smolders met Nixon van ’t Meulenhof (v. Denzel van ’t Meulenhof) en Pieter Devos met Nikias Ligie V.V. (v. I’m Special de Muze) lieten mooie dingen zien.

Bonheiden

In Bonheiden greep Bernardo Alves de tweede plaats met onze pas achtjarige hengst Matisse de Mariposa in een rubriek 1.40m. Een van onze andere jonge troeven, Eames de Hus, liet zich opmerken bij de zesjarigen met een zesde plaats in de finale.

Nog bij de jonge paarden sprong ons fokproduct Palmiro de Muze (v. Denzel van ’t Meulenhof) twee foutloze omlopen met Tatiana Troiani bij de vijfjarigen. Een leeftijdscategorie hoger deed I’am PP Z (v. I’m Special de Muze) hetzelfde met Alisa Danilova, net als Optimist van de Meerbeek (v. Bamako de Muze) met Vincent Lambrecht. Bij de zevenjarigen tot slot, was het aan Nadal du Coeur des Collines (v. Nabab de Rêve, Benny Naessens), Nestor de Mariposa (v. Elvis Ter Putte, Jérôme Guery) en Noran van ’t Merelsnest (v. Nabab de Rêve, Jelle Hoorens) om  voor de foutloze rondes te zorgen en dat deden deze combinaties voortreffelijk.

Kronenberg

Nog meer jonge paardengeweld in Kronenberg, waar Kai Thomann op Viper Z (v. Vigo d’Arsouilles) en Isabelle Gerfer op Victorien Initials BB Z (v. Vigo d’Arsouilles) twee dubbele nulrondes lieten optekenen bij de vijf- en zesjarigen. Voor Loic Cannaert en Vicenza Z (v. Vigo d’Arsouilles) was er één dubbele nulrondes. Leon Thijssen en Ibiza Z (v. I’m Special de Muze) lieten zich prima zien bij de zevenjarigen, net als Alexander Butler op Filounus PS (v. Filou de Muze).

Een tweede plaats in een proef 1.40m was het resultaat voor Richard Vogel en Morton van ’t Merelsnest (v. Nabab de Rêve). Voor Alexander Butler en Gaston d’Ecaussinnes (v. Malito de Rêve) was er een overwinning weggelegd in een andere rubriek over dezelfde hoogte.

Vejer de la Frontera

Kara Chad en Firefly W (v. Nabab de Rêve) wonnen een zoveelste proef 1.40m onder de Spaanse zon in Vejer de la Frontera. Bij de zesjarigen lieten Mariano Martinez Bastida en Sisse de Tiji Z (v. Scendro) een nulronde optekenen.

Paderborn

Bamako de Muze was ook aan zet in Paderborn, waar zowel Baron Z (Tobias Meyer) als Boomer (Cassandra Orschel) een foutloze omloop konden bijschrijven op hun palmares.

Varia

We vermelden ook nog de derde plaats van Thibaut Bollen op Me 2 By Cavalor (v. Elvis Ter Putte) in de GPU25 in Lamprechtshausen. Steve Guerdat en Tum Play du Jouas (v. Querlybet Hero) versierden eveneens een derde plaats, maar dan in een rubriek 1.45m in St. Tropez.

Fasther (v. Vigo d’Arsouilles) en Lillie Keenan pakten dan weer het zilver in de American Gold Cup in Traverse City.

Op het CSI1* in Esposende tot slot, was de Portugese ruiter Hugo Carvalho succesvol met Extraordiner (v. Nabab de Rêve) met onder meer een vijfde plaats in de GP.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top