Een weekend vol GP- en Nations Cup-winnaars

Nieuws

Een weekend vol GP- en Nations Cup-winnaars

Het Nederlandse team won de EEF Nations Cup in Mannheim afgelopen weekend, met dank aan onder meer foutloze rondes van Minute Man (ex-O’Neill van ’t Eigenlo, v. Vigo d’Arsouilles – Willem Greve), Flying Jackie (v. Nabab de Rêve – Kevin Jochems) en Foxpit Grim (v. Vigo d’Arsouilles – Frank Schuttert). Nog in Mannheim won Kevin Jochems een 1.50m-proef in het zadel van Kivinia (v. I’m Special de Muze).

Canteleu

Vida Loca Z (v. Vigo d’Arsouilles) en Kevin Staut pakten de zege in de GP4* van Canteleu. In diezelfde rubriek werd Jos Verlooy vierde op Origi (v. Vigo d’Arsouilles), Romain Duguet zesde op Hunger Games du Champ du Bois (v. Elvis Ter Putte) en Constant Van Paesschen achtste op Plato de Muze Z (v. Plot Blue). Voor Romain Duguet en Hunger Games du Champ du Bois was er eerder al een derde plaats in een 1.50m-rubriek. Lord de Muze (v. Nabab de Rêve), halfbroer van onder meer Lector en Fantomas, won een proef 1.50m met Mathieu Billot in het zadel.

In de tweesterrenrubrieken snelde Nicolas Layec naar de tweede plek in de GP met Fee de Caryan (v. Vigo d’Arsouilles). Melanie Cloarec en Nora de Mariposa (v. Elvis Ter Putte) werden derde in een 1.40m-rubriek.

Montefalco

In de GP4* van Montefalco stond er geen maat op Pedro Veniss en Nimrod de Muze Z (v. Nabab de Rêve). Giacomo Casadei pakte de derde plaats met Marbella du Chabli (v. Elvis Ter Putte). Emiliano Liberati en Aruba Island (v. Vigo d’Arsouilles) werden achtste. Ismael Garcia Roque en Brazilia DK (v. By Cera d’Ick) werden vijfde in een rankingproef.

Drammen

De GP2* in het Noorse Drammen was een kolfje naar de hand van Johan-Sebastian Gulliksen en Lolita ES (v. Mosito van het Hellehof), een product uit de eerste jaargang van Mosito. O’Vigolon van het Weidse Hof (v. Vigo d’Arsouilles) was de beste in een 1.40m-rubriek onder Amalie Hegre.

Opglabbeek

Zoe Conter en Enrico de la Pomme (v. Vigo d’Arsouilles) werden zesde in de GP3* van Opglabbeek. Voor Robert Murphy en Hulde G (v. Vigo d’Arsouilles) was er een derde plaats over 1.50m. In een proef 1.40m was er winst voor Monks I Am Casall (v. I’m Special de Muze) onder Graham Babes.

St. Tropez

Emilie Conter en Portobella van de Fruitkorf (v. Bamako de Muze) lieten zich opmerken in St. Tropez met onder meer een vierde plek in de GP3* en een klassering in een rankingproef. Kalippo van de Wolfsakker (v. Denzel van ’t Meulenhof) en Nicolas Delmotte wonnen een rubriek 1.45m.

In de tweesterrenrubrieken greep Philippe Rozier de derde plek in de GP met Night Light van ’t Ruytershof (v. Gemini xx). Dit duo won ook nog een 1.45m-proef.

Overige

Feromas van Beek Z (v. Fantomas de Muze) en Gilles Thomas werden tweede in een 1.45m-proef op de GCT/GCL in Shanghai. In Ermelo won Kars Bonhof een 1.40m-rubriek met Poker de Mariposa (v. Nabab de Rêve). Winst was er ook voor Nicolas Deseuzes op Five Clairbois (v. Vigo d’Arsouilles, 1.45m) over 1.45m in Nancy en voor Edouard Chauvet op Geisha d’Ines (v. Nabab de Rêve, 1.40m) in Barbaste. My Relander en I’m Aljana Special (v. I’m Special de Muze) grepen plek twee in de GP2* van Boguslawice. In het Mexicaanse San Miguel de Allende tot slot, werd Jaime Azcarraga vierde in een 1.40m-rubriek op Elvanto PS (v. Elvis Ter Putte).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top