Drie goedgekeurde hengsten SBS

Nieuws

Drie goedgekeurde hengsten SBS

Afgelopen weekend stond de hengstenkeuring van het SBS op het programma. In Gesves kregen drie door Stal de Muze voorgestelde hengsten een dekbrevet.

De eerste is Uelo de Muze. Uelo is een zoon van Libero H uit de merrie Azuela de Muze (v. Heartbreaker). Het maakt Uelo een halfbroer van onze andere veelbelovende jonge troef, Tartufo de Muze. Grootmoeder van Uelo is de merrie Narcotique de Muze II (v. Darco).

Ook U Special van HD gaat voortaan als gekeurde hengst door het leven. U Special heeft Special Cera du Maillet als vader. Zijn moeder is Calgary-winnares Candy (v. Nabab de Rêve).

Tot slot ontving ook Umbello de Muze een dekbrevet. De vader van Umbello is Vigo d’Arsouilles. Zijn moeder luistert naar de naam Ciao Bella vh Merelsnest Z (v. Cornet Obolensky). Grootmoeder is de merrie Sara van het Parelshof (v. Voltaire). Sara is onder meer moeder van HH Carlos en Don VHP Z.

Hengstencompetitie

Blikvangers tijdens de derde manche van de Belgian Stallion Competition waren de vierjarige True Colors de la Linière en de vijfjarigen Valentino Boy en Special Star de Corlato. Eerstgenoemde sprong voor de derde keer op rij foutloos bij de vierjarigen. De twee laatstgenoemden waren voor de tweede keer op twee deelnames nul bij de vijfjarigen.

Vilamoura

In Vilamoura liet Mosito van het Hellehof opnieuw van zich horen. Onder Bernardo Alves werd hij derde in de GP3*.

Göteborg

Julien Anquetin en Gravity of Greenhill (v. Nabab de Rêve) toonden hun topvorm op het wereldbekerconcours in Göteborg. Ze werden zesde in de GP en versierden eveneens een tweede plaats in een rubriek 1.50m.

Vejer de la Frontera

Sanne Thijssen en Hi There (v. Nabab de Rêve) waren de beste in een rubriek 1.50m op de Sunshine Tour. Ook Kevin Jochems en Flying Jackie (v. Nabab de Rêve) schreven een proef op hetzelfde niveau op hun naam. In een rubriek 1.45m sprong João Victor Castro naar plaats vier op Odin van ’t Merelsnest (v. Vigo d’Arsouilles), vlak voor Emiliano Liberati en Aruba Island (v. Vigo d’Arsouilles). Martin Fuchs had Viper Z (v. Vigo d’Arsouilles) gezadeld voor een vierde plaats in een 1.40m-proef.

Valencia

Iets verderop, in Valencia, zorgde George Whitaker voor het nodige prijzengeld met I’m Special Too DHH (v. I’m Special de Muze) in rubrieken 1.40m-1.45m. In de GP2* was het Claudia Moore die vooraan stond dankzij Jadraque P (v. I’m Special de Muze).

Busto Arsizio

In de GP van Busto Arsizio sprong Jane Richard naar de tiende plek met Victorio des Grez (v. Nabab de Rêve). In een proef 1.40m werd ze tweede op Fouègo de la Closière (v. Nabab de Rêve).

Royan

Afsluiten doen we in het Franse Royan. Hier reed Nicolas Deseuzes naar winst in een rubriek 1.40m op Five Clairbois (v. Vigo d’Arsouilles).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top