De Muze-hengsten veroveren Nederland

Nieuws

De Muze-hengsten veroveren Nederland

KWPN Kampioenschappen

Het was me het weekend wel voor de nakomelingen van onze hengsten op de KWPN Kampioenschappen. Ipsthar, zoon van Denzel van ’t Meulenhof, werd kampioen bij de vijfjarigen, met verder in de top tien ook nog een zesde en een negende plaats voor I Am Special CB en Iron Man, beiden afstammend van I’m Special de Muze. Jub deed die prestatie dunnetjes over bij de vierjarigen door de winst te grijpen. Jub stamt af van Elvis ter Putte uit een moeder van Vigo d’Arsouilles. Die laatste leverde met Jamboree TN ook nog de nummer twee in dit kampioenschap. Bij de zesjarigen was er een vierde plaats voor Hannah Gold, dochter van Nabab de Rêve.

Denzel veilingtopper

Denzel van ’t Meulenhof deed nog wel meer goede zaken de laatste weken door zowel op de Belgian Foal Auction als op Online Auction Twinkeling de veilingtopper te leveren dankzij respectievelijk Scotty vd Bisschop (17.000 euro) en Samovar vd Bisschop (12.000 euro). Ook Sensitive 92 (v. Malito de Rêve) ging voor een mooi bedrag onder de online veilinghamer (10.500 euro).

GP’s

Op het internationale GP-toneel vielen eveneens weer heel wat uitstekende klasseringen te noteren. In Deauville sprong grote belofte Elize (v. Bamako de Muze) naar de tiende plaats in de GP3* met Aymeric de Ponnat. Christian Weier en Global (v. Nabab de Rêve), halfbroer van Fantomas de Muze en Lector vd Bisschop, eindigde zevende in de  GP van Lier. In San Giovanni di Marignano was het dan weer Paolo Adorno en Fer Z.G. (v. Nabab de Rêve) die in de kijker stonden door een negende plaats te veroveren (GP2*).

Topklasseringen

Ook in de andere proeven regende het ereplaatsen. In Valence eindigde Eros (v. Querlybet Hero) op plaats twee in een 1.50m met Olivier Robert. Op hetzelfde concours eindigden Shane Breen en Golden Hawk (ex-Figo de Muze, v. Vigo d’Arsouilles) tweede zowel in de Six Bars als in een proef 1.45m. Over een hoogte 1.40m was er in San Giovanni di Marignano een tweede voor Minerva G.I.H. (v. Malito de Rêve) en in het Litouwse Vazgaikiemis een vierde plaats voor D. Lady (v. Glock’s London) met de Est Kertu Klettenberg.

Jonge paarden

Nog een rist knalprestaties van de jonge paarden om dit overzicht te besluiten. Bux Bunny de Tiji (v. Bamako de Muze) scoorde opnieuw met Julien Denaeyer afgelopen weekend. Ze maakten geen enkele fout bij de zevenjarigen in San Giovanni di Marignano en werden daardoor een keer eerste, een keer tweede en een keer derde. Ook Guinness (v. Nabab de Rêve) bevestigde zijn potentieel. Met Bertram Allen won Guinness een proef voor zevenjarigen in Lier. In diezelfde leeftijdscategorie lieten ook Lady Optima (v. Nabab de Rêve) en Max Sebrechts van zich horen.

We blijven nog even bij de paarden geboren in 2011, want ook in Deauville was er heel wat te melden. Le Coultre de Muze (v. Presley Boy) en Philippe Rozier zich drie dagen op rij konden klasseren, net als Lord de Muze (v. Nabab de Rêve, Mathieu Billot) en Bingo del Tondou (v. Vigo d’Arsouilles, Regis Bouguennec). In Wiener Neustadt ten slotte was het Largo van de Molenhoef (v. Elvis ter Putte) die zich twee keer kon plaatsen.

Verder ook bij de vijfjarigen nog heel wat prima klasseringen. In Lier voor Noortje van de Windheuvel (v. Farfelu de Muze), in Wiener Neustadt voor Nirvana de la Pomme (v. Elvis ter Putte) en in  Vazgaikiemis voor In Style N (v. I’m Special de Muze).

Veulenkampioenschappen

I'm Special de Muze leverde met Spirit v/d N.Ranch (fokker: Dirk Nevejant) de nummer twee in de A-reeks voor hengstenveulens in Pittem en met Sarco van de Heibos (fokker: Paul De Smet) de nummer drie in de A-reeks voor hengstenveulens in Evergem. Die laatste reeks werd gewonnen door Sammy van 't Holeinde (v. Vigo d'Arsouilles, fokker: Philippe Vereecke). Ons eigen fokproduct So Nice de Muze (v. Bamako de Muze) werd derde bij de vrouwelijke springveulens, reeks A, in Evergem.

In Sint-Niklaas ten slotte was er winst voor Sabucci van 't Koningshof (v. Mosito van het Hellehof, fokker: Veerle Van Malderen) in de A-reeks voor hengstenveulens, met in dezelfde reeks nog een derde plaats voor Splendid Ter Saleghem (v. Scendro, fokker: Stefanie en Steven De Smedt). De B-reeks was een kolfje naar de hand van Sherlock O'Phir (v. Vigo d'Arsouilles, fokker: Patrice Verstockt).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top