Loading...
I’m Special de Muze levert Belgische kampioen bij ...

Nieuws

I’m Special de Muze levert Belgische kampioen bij de zesjarigen

BK Gesves

Fantastische resultaten op het Belgisch kampioenschap voor jonge paarden afgelopen weekend, waar de nakomelingen van onze hengsten vooral bij de zesjarigen de show stalen. Mr. Jones (v. I’m Special de Muze) werd door Stef Bossaerts vakkundig naar de zege gepiloteerd. De halfzus van Mr. Jones, Mira F, finishte op een negende plaats met Bart Anthonissen. Ook Elvis ter Putte had twee ijzers in het vuur met Mithras de Regor (Elvis ter Putte x Centa de Muze, Guy Beyers) op plaats drie en Mara vd Bisschop (Arnaud Gaublomme) op plaats vijf. Deze Mara heeft onze topmerrie Fragance de Chalus als overgrootmoeder.

Elvis ter Putte leverde met Opium van de Caloomeerchen trouwens nog een van de negen winnaars bij de vierjarigen. Ook bij de vijfjarigen vielen er nog twee mooie ereplaatsen te noteren. Steven Van Meersche en Valdes Vk Z (v. Vigo d’Arsouilles) werden zesde, Tristan Guisson en No Limit vh Legita Hof Z (v. Nabab de Rêve) achtste.

KWPN-kampioenschappen

Ook in Nederland staan de jonge paardenkampioenschappen op het programma met al een aantal fijne resultaten tot gevolg. De kwalificatie voor de finale bij de vierjarigen (Blom Cup) werd gewonnen door de Vigo-zoon Jamboree TN. Op de derde plaats stond Jay Star, een vierjarige zoon van Big Star x Cardento die in mede-eigendom is van Stal De Muze.

Het weekend van Vigo

Over naar de internationale topsport, waar het even een beetje stiller was rond de nakomelingen van Vigo d’Arsouilles. Afgelopen weekend waren ze echter weer helemaal terug. In Dublin sprong Lorenzo De Luca met Irenice Horta naar de derde plaats in de GP, nadat ze eerder met het Italiaanse team ook al tweede werden in de Nations Cup. Nog op vijfsterrenniveau, maar in Valkenswaard, bleef Fair Light van ’t Heike haar topvorm aanhouden door zesde te eindigen in de GP met opnieuw een Italiaanse ruiter, Alberto Zorzi. Ook in de GP van het Canadese Caledon klasseerde een nakomeling van Vigo zich. Ouwe getrouwe Ian Millar reed zijn Dixson naar de zevende stek.

Het weekend van Nabab

Vigo’s vader Nabab deed naar goede gewoonte ook weer zijn duit in het De Muze-zakje. Niet in het minst opnieuw dankzij Zinius, die met Harrie Smolders derde werd in de slotproef van de GCT in Valkenswaard. Op het tweesterrenconcours in Valkenswaard reed Ignace Philips met Hanna Van HD eveneens naar de derde plaats in het 1.45m. De jongste telg heet Monseigneur en klasseerde zich in Nice in de jonge paardenrubrieken met Felipe Coutinho Mendonca Nagata.

Het weekend van Bamako

Elize is een van de meest veelbelovende nakomelingen van Bamako. Met Aymeric de Ponnat sprong ze naar de vierde plaats in de GP van St Lô (1.50m). Bux Bunny de Tiji Z is een zevenjarige Bamako-zoon die imponeerde in Opglabbeek met verscheidene klasseringen op niveau 1.40m-1.45m (twee keer tweede en een keer derde).

Enkelingen

Veel verscheidenheid in de andere resultaten. Hello Zachary (ex-Markies van de Donkhoeve, v. Elvis Ter Putte) bevestigde zijn potentieel met opnieuw drie dagen foutloze rondes bij de jonge paarden in Valkenswaard. Ook Grand Cru van de Rozenberg (v. Malito de Rêve) stak opnieuw zijn neus aan het venster. Met Pilar Lucrecia Cordon eindigde hij vijfde in een 1.50m in Opglabbeek. San Giovanni di Marignano was het speelterrein van Deister Z (v. Denzel van ’t Meulenhof) bij de vijfjarigen. Hayley (v. Glock’s London) en Omer Karaevli sprongen nog maar eens drie dagen op rij zonder fouten, ditmaal in Boedapest.

Matisse de Mariposa pakte uit met een van de toppers van de ET-Auction, de tweejarige Queen du Cenet uit zijn eerste jaargang. Deze merrie verhuist voor 19.000 EUR naar Zwitserland. Satisfaction tot slot, toonde dat hij uit het goede verervershout gesneden is. Op de Franse veulenkampioenschappen in St Lô leverde hij de nummer vier in het klassement bij de merrieveulens.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top