De L-jaargang komt eraan

Nieuws

De L-jaargang komt eraan

Laten we nog even terugblikken op de voorbije weken, waarbij vooral de prestaties van de L-jaargang erbovenuit staken.

Onze hengst Lector vd Bisschop (Koen Vereecke) pakte groots uit bij zijn debuut op GP3*-niveau met een tweede plaats in De Peelbergen. Ons fokproduct Le Coultre de Muze (v. Presley Boy) is intussen al op GP-viersterrenniveau aangekomen met Philippe Rozier. Bij hun debuut in St. Tropez, klasseerden ze zich meteen als achtste. Ook Levis de Muze (v. Elvis Ter Putte) blijft de goede prestaties opstapelen. Eerder deze maand snelde hij nog naar de zesde plaats in de GP3* van Cabourg met Ioli Mytilineou. Le Blue Diamond van 't Ruytershof won dan weer een rubriek 1.55m op de GCT/GCL in Valkenswaard met Olivier Philippaerts.

Olympische Spelen

De Olympische Spelen komen eraan en de eerste selecties zijn ook reeds bekendgemaakt. Het Ierse team zal onder meer bestaan uit Shane Sweetnam met Karlin van ’t Vennehof, een dochter van Fantomas de Muze.

Overige resultaten

In de U25-competitie in Stockholm rijgde Harry Allen de topprestaties aaneen met Guinness (v. Nabab de Rêve). Zo werden ze tweede in een 1.45m en vierde over 1.50m.

Sea Coast Monalisa van ‘t Paradijs sprong naar de vierde plaats in een rubriek 1.45m op het vijfsterrenconcours in St. Tropez. In de GP2* piloteerde Michel Robert Bingo del Tondou (v. Vigo d’Arsouilles) naar de tiende stek.

Een ander opkomend talent luistert naar de naam Nimrod de Muze Z (v. Nabab de Rêve). Met Pedro Veniss sprong hij naar de derde stek in de GP2* van Barcelona. De zege in de GP2* van San Remo was weggelegd voor Simone Buhofer met Flying Girl (v. Querlybet Hero). Maximilian Schmid en Guardiola-N (v. Vigo d’Arsouilles) eindigden op plek vier.

In Kronenberg toonden Gerben Morsink en Navarone Z (v. Nabab de Rêve) hun kunnen. Ze wonnen een proef 1.45m en eindigden ook nog derde in een rubriek 1.40m. Malibu de Wiqui (v. Nabab de Rêve) en Pieter Clemens klasseerden zich op hun beurt als vierde in Bonheiden (1.45m).

Op het jeugdconcours in het Tsjechische Olomouc sprong Lea Djelmic naar de zege in de Junioren-GP met Flyer (v. Nabab de Rêve). Ma Belle de Muze (v. Bamako de Muze, halfzus van Le Coultre de Muze) pakte de tweede stek met Maria Branka-Borja.

De GP1* van Fontainebleau tot slot, was een kolfje naar de hand van Marie Hecart. Ze sprong er naar de zege met de pas achtjarige Nickel de la Roque (v. Elvis Ter Putte).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top