Zinius zet de kroon op het werk voor Stal de Muze ...

Nieuws

Zinius zet de kroon op het werk voor Stal de Muze in Mechelen

Naar goede gewoonte waren er weer heel wat paarden met een link naar Stal De Muze aan het werk op de Memorial Eric Wauters. Het jaar 2017 werd voor ons met een positieve noot afgesloten daar in Mechelen. De absolute uitschieter was natuurlijk Zinius, de zoon van Nabab de Rêve die met Harrie Smolders in het zadel na een zinderende barrage de zege in de Wereldbeker op zijn naam schreef. Eerder was Zinius ook al goed voor de tweede stek in de KBC Prijs. In diezelfde proef reed Niels Bruynseels Angel van ’t Hof, een Chin Chin-nazaat uit een moeder van Nabab de Rêve naar de derde plaats. Deze combinatie won eerder al de Prijs Stephex.

Opnieuw Gancia de Muze

De tweede belangrijke proef, de GP, kwam ook op naam een fokproduct met een link naar Stal de Muze. Het gaat namelijk om Gancia de Muze. Dit fokproduct won dit jaar de ene rubriek na de andere met Niels Bruynseels in het zadel en bevestigde haar reputatie in Mechelen. Gancia is een dochter van Malito de Rêve uit de topmerrie Barones (v. Nimmerdor). In de inloopproef over 1.40m was er nog een knappe tweede plaats voor Gentiane de la Pomme, een dochter van Shindler de Muze (op zijn beurt van For Pleasure uit Nelke van het Waterschoot) uit een moeder van Diamant de Semilly en dan komen we opnieuw Nabab de Rêve tegen. Gentiane pakte samen met Wilm Vermeir ook nog een zevende plaats in de Samsung speedproef.

Nabab bevestigt

Nog meer Nabab-bloed aan moederszijde in de prijs Ifor Williams, waar Thomas Van Minnebruggen Ibbo van ’t Keldertje (v. Emerald N.O.P.) naar de derde plaats piloteerde. Maar Nabab de Rêve profileert zich niet enkel als merriemaker. In de AVEVE Super Cup finale voor zesjarige paarden, eindigden twee nazaten in de top vijf, Lionel van het Weidse Hof op twee en Louque van den Blauwaert op vijf.

Bamako blijft het goed doen

Ook Bamako de Muze deed zijn duit in het zakje. Cacacha van het Schaeck (mv. Quidam de Revel) en Max Sebrechts werden tweede in een proef 1.40m. In de GP voor Junioren en Young Riders was de zege voor Copain de Muze, gereden door Claire Putters. Copain is gefokt door Stal de Muze uit de merrie Ligie (v. Royal Feu). In de GP2* stonden zelfs twee Bamako’s in de top tien. Beijing Z werd vijfde met Cederick Deknudt in het zadel. Hanne Mertens en Brunello di Fer mochten aanschuiven op plaats tien.

Brunello is een zoon van Bamako uit de GP-merrie Ferly de Muze (v. Calato) en brengt ons naadloos bij de Queens Cup, waar deze negenjarige ruin de vijfde stek wegkaapte na een schamele tijdfout. Nog in diezelfde Queens Cup was de derde plaats voor Claire Putters en Fa Belle van Sombeke, een dochter van Querlybet Hero, vlak voor de als vierde geklasseerde Darcotique van ’t Meulenhof (v. Marius Claudius), de volle zus van de goedgekeurde hengst Denzel van ’t Meulenhof, gereden door Marjan De Wachter. De top tien in de Queens Cup ten slotte werd afgerond door Demoiselle de la Pomme (v. Erco van ’t Roosakker) op plaats negen met Vicky Van De Poel. Demoiselle de la Pomme is een dochter van Carrera de Muze, die op haar beurt een dochter is van de Nabab-dochter Walnut de Muze. Gladiator van ’t Paradijs (v. Shindler de Muze) en Elisa Strubbe stonden op plaats tien.

Rijzende ster Le Blue Diamond

Maar dat is nog niet alles. Ook in de hengstenproeven werden er imponerende resultaten neergezet. In de rubriek ‘Sires of the World’ was er knappe vierde stek voor Valmy de la Lande, zoon van Mylord Carthago. Mylord Carthago is een rechtstreekse zoon van de legendarische merrie Fragance de Chalus en is op die manier een halfbroer van onder andere Norton d’Eole en Bacardi-Orange de Muze. Le Blue Diamond van ‘t Ruytershof (v. Plot Blue), in eigendom van Joris De Brabander en Jan Vermeiren won de hengstenproef voor zesjarigen. Deze Le Blue Diamond is een zoon van Diamanthina van ’t Ruytershof (v. Diamant de Sémilly) en is op deze manier een neef van Emerald N.O.P.

Vrijspringen en studentenruiters

Bij het vrijspringen voor tweejarige paarden was de vierde plaats voor Vitamine du Dieu D’Arras, een dochter van Vigo d’Arsouilles. In diezelfde wedstrijd was er een zesde positie in het eindklassement voor Edgard van Generhese, een zoon van Elvis Ter Putte.

Ook bij de studentenruiters was er een zege voor een zoon van Elvis Ter Putte, namelijk Eldo van het Plutoniahof Z met Jonas Troubleyn in het zadel.

Liverpool

Dat wat het hoofdstuk Mechelen betreft, maar niet alleen in Mechelen was er succes voor paarden met een link naar Stal De Muze. In het Engelse Liverpool pakte Ipswich van de Wolfsakker, een zoon van Carembar de Muze, nog tweemaal een tweede plaats in een proef 1.50m met Shane Breen in het zadel.

Vincennes

In Vincennes ten slotte won As de Muze de Prix Pontchateau, een drafkoers voor zevenjarige paarden.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top