Loading...
WINST VOOR FLETCHA EN KARIN DONCKERS IN CIC*** MAR...

Nieuws

WINST VOOR FLETCHA EN KARIN DONCKERS IN CIC*** MARBACH
Karin Donckers heeft met de 11-jarige Fletcha van 't Verahof de 3 sterren Eventing in het Duitse Marbach gewonnen. Fletcha is een product van Vigo d'Arsouilles en Southern Queen xx en in mede eigendom van Joris De Brabander. Zijn volle broer, Leipheimer van't Verahof staat hier eveneens ter dekking.

Donckers begon vrijdag met Fletcha van 't Verahof, zoon van Vigo d'Arsouilles, met een prima dressuurproef die haar 36.50 strafpunten opleverde. Dat was goed voor de tweede plaats en slechts twee tienden meer dan de score van Sara Algotsson-Ostholt, de Zweedse vice-olympisch kampioene van Londen 2012. "Dit is wellicht mijn beste dressuurproef ooit", benadrukte Karin Donckers haar goede start. "In het moderne eventing is een dergelijk resultaat in de dressuur pure noodzaak om vooraan te kunnen eindigen."
 
Plezier 
Gisteren bleef ze foutloos in cross en vandaag sprong ze met Fletcha een feilloze jumping en zo schoof ze op naar de eerste plaats. "Fletcha is nu elf en dat voel je duidelijk", begon Donckers de evolutie te beschrijven van haar talentvolle ruin. "Hij komt nu stressloos aan de start van een cross en geniet van het binnenkomen van de jumpingpiste. Dat is een stevige basis om de nul op het scorebord te houden. Ook bij de huldiging is hij de rust zelve. In alles ervaar ik nu dat hij op de eerste plaats plezier beleeft in wat van hem verwacht wordt. Alle druk is van zijn schouders gevallen."
 
Gezond blijven
Uiteraard komt Karin Dockers in aanmerking voor de kwalificatie voor één van de twee plaatsen die België mag innemen voor de Eventing op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. "Laat ons rustig 11 juli afwachten, datum waarop de Ruitersportfederatie zijn kandidaten moet voorstellen aan het BOIC", houdt Karin Donckers de boot af. "Laat ons hopen dat Fletcha en ik op de eerste plaats gezond mogen blijven. En dan zien we wel. Fletcha heeft nu drie 3 sterren Eventings op rij gewonnen en daar ben ik als vanzelfsprekend heel gelukkig mee."

bron: Belga

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top