Loading...
BAMAKO DE MUZE: SUPERMAN MET ONGEKENDE STATISTIEKE...

Nieuws

BAMAKO DE MUZE: SUPERMAN MET ONGEKENDE STATISTIEKEN
BAMAKO DE MUZE: SUPERMAN MET ONGEKENDE STATISTIEKEN

50% van eerste jaargang springt 1.40m
De oudste nakomelingen van Bamako de Muze zijn geboren in 2008. Bamako telde toen dertig levend geboren veulens en acht jaar later springt vijftig procent daarvan 1.40m à 1.45m. Sven Van Dijck won al meermaals internationaal met Capiche ter Elzen. Hanne Mertens sprong met Brunello di Fer haar eerste Longines Ranking Class tijdens de Z-Tour. Sea Coast kocht de merrie B52 F Z, waarmee Gudrun Patteet vorig jaar de WK-finale sprong in Lanaken. Rik Hemeryck heeft met Crack de Muze en Breitling du Paradis Z twee talenten in huis. Beach Girl vh Koekoekshof stond in de prijzen op 1.40m in Verona (Stefan Corten) en Lummen (Thibaut Huyvaert). Canavaro de Muze is sinds zijn zilveren medaille als vijfjarige in Gesves in verdere opleiding bij Van der Vleuten en imponeerde tijdens de Sunshine Tour. Celine vd Wolfsakker is via Gilbert De Roock naar Zwitserland verkocht en is in Italië een internationale carrière gestart. Ook in Frankrijk steken enkele producten van Bamako de Muze de kop op.

Vier maal Cycluswinst in 2015
Bij de jonge paarden blijven nieuwe Bamako’s opduiken. Vorig jaar wonnen vier verschillende nakomelingen een manche tijdens de Nationale Cyclus en samen verzamelden ze nog veel meer dichte ereplaatsen. Beijing Z van Stal T&L werd tweede in de Beker van België voor zevenjarigen. Bellissimo Z van Patrik Spits won als zesjarige een Cyclusmanche en diverse andere proeven voor jonge paarden, waaronder de troosting van het WK in Lanaken en de proef zesjarigen op het Z-Festival. Double vd Moerhoeve liep vorig jaar de finale van het BK zesjarigen. Lightness vh Paradijs werd met Astrid Rooms gekroond tot Elite in Gesves bij de vierjarigen en Bert Van Den Branden won met Brillianthina vh Ruytershof het HROV-kampioenschap vorig jaar. Als tweejarige won deze merrie de kwalificatie van het vrij springen in Mechelen. Halfzus Larnaca de Muze deed haar dat drie jaar later achterna.  

Drie zonen goedgekeurd
Intussen zijn ook drie goedgekeurde zonen van Bamako de Muze hun sportcarrière gestart. Lector vd Bisschop van Karline De Brabander liep deze winter foutloos over de ganse lijn in de Pavo Hengstencompetitie. Missouris van ’t Ruytershof sprong alle parkoersen correct bij de vierjarigen en werd zo ex-aequo eindwinnaar. Kasanova de la Pomme is gekroond tot BWP-keuringskampioen in 2013.

Darco x Fragance de Chalus
Bamako de Muze werd aanvankelijk gerespecteerd omwille van zijn origine. Vader Darco is de trots van België en was zes jaar lang de beste springpaardenvererver op de wereldranglijst. Moeder Fragance de Chalus (Jalisco B) komt uit één van de sterkste stammen van Frankrijk (stam Ifrane x) en was zelf bijzonder succesvol in de Klassieke Cyclus. Later sprong ze internationaal bij de junioren met Karline De Brabander. Ze schonk via ET het leven aan de Olympische hengst Mylord Carthago van Penelope Leprevost, waarmee ze teamzilver won op het EK in Madrid en WK in Kentucky. Ook Norton d’Eole van Eric Dewulf won grote prijzen en komt uit dezelfde merrie.

Acht jaar Grand Prix
Bamako de Muze is ook zelf in de sport uitgegroeid tot de "superman” voor Karline De Brabander. Ze sprongen samen nog naar de zevende plaats in de Sires in Mechelen eind 2015. Een jaar eerder was er een vierde plaats in de Queen’s Cup. Op CSIO Lissabon wonnen ze vorige zomer de Six Bars na een sprong over twee meter. In Vlamertinge grepen ze de internationale grote prijs. Bamako springt al op GP-niveau sinds 2009 en verzamelde jaar na jaar ereplaatsen tot op niveau 1.60m. 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top