Tweede fase BWP-Hengstenkeuring staat voor de deur

Nieuws

Tweede fase BWP-Hengstenkeuring staat voor de deur

Opvallende sportresultaten

Geen concours gaat voorbij of Gancia de Muze laat weer van zich horen. Deze keer was de dochter van Malito de Rêve op het vijfsterrenconcours in Basel aan het werk en opnieuw kon ze het nodige prijzengeld mee naar huis nemen. Niels Bruynseels reed de merrie immers naar de vierde plaats in de GP.

Op hetzelfde concours bevestigde Inca Boy van ’t Vianahof (v. Diamant de Semilly), halfbroer van onze BWP-gekeurde Navajo van ’t Vianahof (v. Vagabond de la Pomme), dat hij een van de toptalenten in de hedendaagse springsport is door net als in Londen geen enkele springfout te maken gedurende de hele wedstrijd. Dat deed hij met de Australische Edwina Tops-Alexander in het zadel.

In Neustadt-Dosse tot slot was de winst in de GP voor Naccord Melloni (geboren als Encore Nabab O.H.), een KWPN-gefokte nakomeling van Nabab de Rêve en volgens zijn ruiter, de Pool Wojciech Wojcianiec, een van de beste paarden die hij ooit reed.

Iets dichter bij huis sprong onze sBs-gekeurde Andy Pur VDM Z (v. Aktion Pur Z) zijn eerste parcours. Je kan het filmpje hier bekijken via YouTube of via onze Facebookpagina.

Hengstenkeuring

De sportresultaten zijn echter voor een keer slechts bijkomstig deze week, want het nieuwe dekseizoen komt eraan en dat wil zeggen dat de tweede fase van de BWP-hengstenkeuring voor de deur staat. Naar goede gewoonte is Stal de Muze weer goed vertegenwoordigd. Niet alleen met een aantal hengsten die door Stal de Muze in (mede-)eigendom zijn, maar ook via hengsten die via moeder- of vaderlijn verbonden zijn met Stal de Muze.

Een eerste voorbeeld daarvan is Perseus de Muze, nummer twee op de deelnemerslijst. Deze zoon van By Cera d’Ick gaat in de moederlijn terug op Fuga de Muze, de volle zus van de GP-merrie Ferly de Muze en daarna volgt da natuurlijk Qerly Chin. Eveneens een verwant van Qerly Chin is Pommerol de Muze (v. Emerald N.O.P.). Zijn moeder is La Chica de Muze en dan volgen Walnut de Muze en tot slot Qerly Chin. Ook Picasso van ’t Koningsbos en Cazan van het Schaeck Z, nakomeling van respectievelijk Cornet Obolensky en zijn zoon Comme Il Faut, komen uit bij Qerly Chin.

Dat de hengsten misschien niet het achtervoegsel ‘de Muze’ dragen, het gevolg van onze fokkerijfilosofie waarbij we zoveel mogelijk de krachten proberen bundelen met de fokkers om de best mogelijke resultaten te boeken, betekent niet dat ze geen link hebben met Stal de Muze. Palm Beach JW van de Moerhoeve bijvoorbeeld is een zoon van Diamant de Semilly uit onze referentie Ischgl de Muze. Paulo van HD (v. Gemini xx) en Phoenix van de Moleneed (v. Diamant de Semilly) gaan op hun beurt terug op Candy, winnares van de GP in Calgary en in eigendom van Stal de Muze. Eenzelfde verhaal bij Popeye van ’t Klavertje Vier (v. Cornet Obolensky) die als grootmoeder de merrie Funky Music heeft, die op GP-niveau springt met Ann Carton-Grootjans en eveneens moeder is van onze goedgekeurde dekhengst El Torreo de Muze (v. Taran de la Pomme).

Deze opsomming is natuurlijk maar een beperkte selectie. Het zou ons te ver leiden om alle aangemelde hengsten met een link naar Stal de Muze in de moederlijn op te sommen. Wel is het misschien interessant om te kijken hoe de ‘de Muze’-hengsten het doen als leverancier van potentiële toekomstige dekhengsten. Zo zijn er zonen van By Cera d’Ick (1), Denzel van ’t Meulenhof (1), El Torreo de Muze (1), Elvis Ter Putte (1), Gemini xx (clone) (6), Hunters Scendro (1), Le Blue Diamond van ’t Ruytershof (1), Nabab de Rêve (1) en Vigo d’Arsouilles (4) aangemeld. Benieuwd wat dat gaat opleveren!

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top