Twee hengsten door naar derde fase

Nieuws

Twee hengsten door naar derde fase

We kunnen terugblikken op een succesvolle tweede fase van de BWP-hengstenkeuring afgelopen week. Twee door ons voorgestelde jonge hengsten kregen groen licht van de jury en mogen zich midden maart bewijzen onder het zadel.

De eerste is Uncle Joe van ’t Meulenhof. Deze bruine hengst is een zoon van de legendarische vererver (Achill-)Libero H. Zijn moeder is al minstens even legendarisch. Dat is immers niemand minder dan Carthina Z (v. Carthago Z), de moeder van onder meer Emerald en Diamanthina van ’t Ruytershof.

Ook onze tweede troef, Uvex de Muze, is interessant gefokt. Het gaat om een zoon van onze eigen jonge hengst Special Cera du Maillet, die zelf afstamt van de combinatie Stakkato x de moederlijn van Fein Cera. Uvex’ moeder is de merrie Chantilly de Muze. Zij combineert de genen van Bamako de Muze en de 1.60m-merrie Farfelu de la Pomme (v. Vigo d’Arsouilles). Farfelu is op haar beurt een kleindochter van Qerly Chin.

Verder werden er zonen van I'm Special de Muze, Qartoon de Muze, Bamako de Muze, By Cera d'Ick en Le Blue Diamond van 't Ruytershof aangewezen voor de derde fase.

Hengstencompetitie

Team T, zeg maar onze jaargang vierjarige hengsten, trok naar de eerste manche van de Belgian Stallion Competition. Met prima resultaten als gevolg. Tartufo de Muze, Toetankhamon de Muze en True Colors de la Linière realiseerden een nulrondjes. Voor Tellini van ’t Ruytershof waren er vier strafpunten na een pechfout.

Oliva

Koen Vereecke en Karline vertoeven intussen in het Spaanse Oliva, waar ze elk heel wat nulrondjes realiseerden met onder meer Quickly v/d Kruishoeve, Oilily de Muze, Andy Pur VDM Z en Lector vd Bisschop.

Eveneens in Oliva sprong Alexa Ferrer naar plaats zes in de GP met Naiade d’Elsendam Z (v. Nabab de Rêve). Tom Schewe won een proef 1.40m op Nestor de Mariposa (v. Elvis Ter Putte). In diezelfde rubriek stond Philippe Le Jeune op vier met Home Made-P.L. (v. Filou de Muze).

Gudrun Patteet won de GP1* met Naturele van het Reigershof (v. I’m Special de Muze). Tom Schewe en Jyrado vh Bovenhoekshof (v. By Cera d’Ick) pakten plaats zeven, nadat ze eerder ook al tweede eindigden in een proef 1.40m.

Basel

Op het wereldbekerconcours in Basel sprong Brooklyn Heights (ex-Jorden van de Kruishoeve, v. Nabab de Rêve) naar de vijfde plaats in de GP onder Denis Lynch. Bingo del Tondou (v. Vigo d’Arsouilles) eindigde tiende in de wereldbekermanche met Pénelope Leprevost.

Wellington

Het CSI3* in Wellington, week 1 van het WEF, leverde een negende plaats op in de GP voor Karlin van ’t Vennehof, een dochter van onze kersverse BWP-ambassadeur Fantomas de Muze, gereden door Lacey Gilbertson. Sarah Scheiring won een proef 1.50m in het zadel van Margriet de Mariposa (v. Nabab de Rêve). In diezelfde rubrieken eindigden Gilbertson en Karlin op plaats vijf. Voor Hallie Grimes en Malissa de Muze (v. Vigo d’Arsouilles), moeder van Sambucci de Muze, was er een vierde plaats over 1.50m. In het 1.40m noteerden we nog een vijfde plek voor Maggie McAlary en Indian Quality Z (v. I’m Special de Muze).

Opglabbeek

Tristan Guisson en Naturelle vh Legitahof Z (v. Nabab de Rêve) wonnen de GP2* van Opglabbeek. Naturelle’s grootmoeder is Narcotique de Muze II. Sanne Thijssen werd vierde in het 1.45m met Hi There (v. Nabab de Rêve).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top