Navajo grijpt de winst in Bornival

Nieuws

Navajo grijpt de winst in Bornival

Onze pas achtjarige troef Navajo van ’t Vianahof en Koen Vereecke maakten indruk afgelopen weekend op het CSIYH in Bornival. Ze bleven twee omlopen foutloos en schreven daarbij de finale op hun naam.

Ook Quickly v/d Kruishoeve bevestigde zijn potentieel. Hij sprong twee dagen foutloos bij de vijf- en zesjarigen. Het leverde een zevende plaats op in de finale.

Nog in Bornival sprong Maxime Harmegnies naar de derde plaats in een rankingproef 1.45m met Lester (v. Elvis Ter Putte). In de GP was er een negende plaats voor Benny Naessens op Mistral van de Vogelzang (v. Elvis Ter Putte).

Lier

Mithras de Regor is stilaan klaar voor het grote werk. In Lier sprong hij naar een derde plaats in een proef 1.50m onder Guy Beyers. Uit diezelfde jaargang is ook Missouri van ’t Ruytershof (v. Bamako de Muze) aan een mooie opmars bezig. Met Pilar Lucrecia Cordon stond hij op vijf in diezelfde rubriek. In het 1.40m zorgde Max Sebrechts nog voor een tweede plaats met Lady Optima (v. Nabab de Rêve).

Berlijn

Op de GCT/GCL-manche in Berlijn pakte Jérôme Guery de vijfde plaats in een rubriek 1.55m op Australia (ex-Great Britain V, v. Nabab de Rêve). Vida Loca Della Marca (v. Vigo d’Arsouilles) en Agustin Covarrubias toonden zich eveneens. Ze behaalden een derde en een vijfde plaats in twee rubrieken 1.45m.

Warschau

De nazaten van Nabab de Rêve waren aan het feest in Warschau. Piergorgio Bucci reed Naiade d’Elsendam Z (v. Nabab de Rêve) naar de tweede plaats in een 1.50m-rubriek. Wojciech Wojcianiec en Naccord Melloni (v. Nabab de Rêve) eindigden op plek vier. Dat laatste duo pakte ook nog een tweede stek mee in een andere proef 1.50m.

Samorin

Ook in Samorin toonde de nafok van Nabab de Rêve zich. Navarone Z (v. Nabab de Rêve) sprong er naar de tweede plaats in de GP met Gerben Morsink in het zadel. Taizo Sugitani en Heroine de Muze (v. Tinka’s Boy) klasseerden zich als vierde. Navarone Z was ook nog goed voor een derde plek in een rubriek 1.50m. In die laatste proef stond Angelica Canonici overigens op plaats vier met de pas achtjarige Vertigo Z (v. Vigo d’Arsouilles).

Jeugdkampioenschappen

We kunnen uiteraard ook niet voorbij aan de jeugdkampioenschappen die afgelopen week werden gehouden in het Portugese Vilamoura. Nabab de Rêve zorgde er voor een unicum. Bij de Junioren leverde hij immers de nummers twee, drie en vier in het eindklassement. Tristan Guisson en Naturelle vh Legitahof Z stonden op twee, Aurelia Guisson en No Limit vh Legita Hof op drie en Alice Laine en Emerald Sitte op vier.

Overige

Om het wekelijks nieuwsoverzicht af te ronden, vermelden we nog de derde plaats van Siebe Kramer en Nebraska de Muze (v. Nabab de Rêve) in Kronenberg (1.40m). Robert Whitaker en I’m Special Too (v. I’m Special de Muze) pakten een vijfde plaats in Hickstead (1.40m). In Megève tot slot, sprong Marie Hecart naar de vierde plaats op diezelfde hoogte met Nickel de la Roque (v. Elvis Ter Putte).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top