Nafok I’m Special de Muze bevestigt in Lanaken

Nieuws

Nafok I’m Special de Muze bevestigt in Lanaken

Wereldkampioenschappen

En of de nafok van onze hengsten het goed deed op de Wereldkampioenschappen voor Jonge Springpaarden in Lanaken. Verscheidene nakomelingen schopten het tot in de finale in hun respectievelijke leeftijdscategorieën. Vooral de afstammelingen van I’m Special de Muze bevestigden hun potentieel. Bij de vijfjarigen strandde I’m Specialized (mv. Commanchi) met Piet Raijmakers Jr net naast het podium terwijl ook Harm Lahde en Oak Grove’s I’m The One (mv. Lupicor) zich voor de finale barrage konden plaatsen en uiteindelijk veertiende eindigden. Verder bij de vijfjarigen ook nog No Limit vd Legita Hof Z (v. Nabab de Rêve) die met Alexander Liefsoens dertiende eindigde.

Bij de zesjarigen eveneens een imponerende zoon van I’m Special de Muze. Belgisch kampioen Mr. Jones en Stef Bossaerts konden zich finaal als zestiende klasseren. Ook Nabab de Rêve had met Cheyenne de la Violle (Eric Lelièvre) een zendeling in de finale. Mako de Laubry (v. Bamako de Muze, Thibaut Huyvaert), Final Shot PL (v. Filou de Muze, Filippo Lupis) en Houdini van de Dijk (v. Vigo d’Arsouilles, Valentijn De Bock) waren eveneens opvallend duo’s in deze finale.

In de categorie voor zevenjarigen ten slotte waren er finaleplaatsen voor Libelle de Muze (Elvis ter Putte x Bamako de Muze), met Karel Cox in het zadel en voor Vinci d’Arsouilles Z (v. Vigo d’Arsouilles). Die laatste werd gereden door Julia Gorski.

Troosting

Ook in de troostfinales vielen nog een aantal mooie prestaties te noteren. Ipsthar (v. Denzel van ’t Meulenhof) werd tweede in de troosting bij de vijfjarigen, gereden door Bas Moerings. Valdes Vk Z (v. Vigo d’Arsouilles) werd door Steven Van Meersche naar de tiende plaats gepiloteerd.

Bij de zesjarigen sprong de vierde plaats van Memphis vd Vaart (v. Elvis Ter Putte) en Max Routledge in het oog, net als de mooie klasseringen van Geisha des Sequoias (v. Bamako de Muze, Odile Gierech), Bono Ter Linden (v. Bamako de Muze, Axel Vandoorne) en Feromas van Beek Z (v. Fantomas de Muze, Stijn Baert). Harm Lahde en Oak Grove’s Laith (v. Glock’s London, ex-Carembar de Muze) hielden de eer van Stal de Muze hoog bij de zevenjarigen.

Sires of the World

Nog op Zangersheide stonden de Sires of the World op het programma. De meest opvallende prestatie kwam hier op naam van de nog nieuwe combinatie Iceman de Muze – Dayro Arroyave. Zij werden fraai achtste.

Overig nieuws

Niet alleen in Lanaken, ook op andere plaatsen werd er gesprongen. In het Italiaanse La Bagnaia leverde dat zelfs winst op in de GP voor Van Dutch Z (v. Vigo d’Arsouilles) met Giulia Levi. Op hetzelfde concours werden Paolo Adorno en Fer Z.G. derde in een proef 1.45m. In Mâcon-Chaintré tot slot sprong Hocus Pocus de Muze (v. Tinka’s Boy) en Lisa Nooren tweede over 1.45m.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top