Loading...
Nabab en Vigo blijven domineren

Nieuws

Nabab en Vigo blijven domineren

Ondanks het feit dat ze ons beiden helaas reeds ontvallen zijn, blijven de nakomelingen van Nabab de Rêve en Vigo d’Arsouilles ons wekelijks verblijden met topprestaties op alle mogelijke concoursen. Dat was ook afgelopen weekend het geval.

Vigo’s

Zo stak de pas negenjarige Hulde G haar neus aan het venster op het allerhoogste niveau onder Pieter Clemens. Ze snelden knap naar de vijfde plek in het 1.55m op het CSI5* in Madrid. Ook in de Six Bars was Vigo aan zet. Zijn zoon Visa Z werd ex-aequo eerste met Denis Lynch in het zadel. In de GP3* van Valence was het aan Bingo del Tondou om zich in de kijker te springen met Michel Robert. Het duo werd mooi tiende. In de GP van Opglabbeek tot slot, plaatsten Vida Loca Della Marca en Agustin Covarrubias zich als negende.

Nababs

De nakomelingen van Nabab de Rêve moesten hier natuurlijk niet voor onderdoen. Forlan van de Sprengenberg won een rubriek 1.45m in Opglabbeek met Wout Jan van der Schans.

In Rouen sprong Lord de Muze naar een vierde plaats onder Mathieu Billot in een proef 1.50m. Koen Vereecke en L’Esmeralda van ’t Meulenhof toonden daar ook hun kunnen met een vierde plaats over 1.45m en een vierde plek in de krachtproef.  Cyclade du Barbin en Pierre Alain Mortier pakten een tiende stek in het 1.55m.

Ook in Valence deed de nafok van Nabab het voortreffelijk. Onder Rodrigo Giesteira Almeida sprong Jorden van de Kruishoeve (uit onze topmerrie Cordula de Laubry) naar een vierde plaats in een rubriek 1.45m. In Barcelona was Nimrod de Muze goed voor het zilver in de GP met Pedro Veniss in het zadel. Ook Fernando van het Posthuijs liet zich opmerken in de Spaanse badstad met een prima vierde plaats over 1.40m met Romain Dreyfus. In Madrid was het aan Victoria d’Argent die onder Leticia Rivia Gil naar de tweede plaats sprong  in de GP1*. In Oliva ten slotte, was er een tiende plaats in de GP1* voor Obelia vd Bisschop onder Jackson Reed Stephenson.

Overige

Uiteraard leverden ook onze andere hengsten nog een bijdrage. Lector vd Bisschop (v. Bamako de Muze) sprong onder Koen Vereecke naar de derde plaats in het 1.40m. Hoover (v. Clinton) werd zesde in het 1.55m met Aymeric de Ponnat. Dat gebeurde telkens in Rouen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top